deser - 61894 przepisów (strona:1529/4127)

Zdrowe zamienniki białego cukru 105

Stewiozydy mają mentolowy, lekko chłodzący smak i mogą pozostawiać delikatny gorzki posmak w produkcie. Każdy z tych zamienników może być stosowany zarówno do słodzenia napojów, jak i ciast czy deserów. Jedynie przy miodzie należy unikać podgrzewania go do temperatury około 50 stopni C, gdyż traci wtedy swoje właściwości prozdrowotne

Z notatnika dietetyka
Pierożki Brygidki 100

łyżeczce na środku krążka. Ciasto składamy na pół zaciskając brzegi 4.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 5.   Następnie studzimy i pudrujemy cukrem pudrem 6.   Deser do kawy gotowy 7.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Naleśniki z bananem i polewą czekoladową 92

Naleśniki z bananem Naleśniki to świetna opcja na słodkie śniadanie, obiad lub deser. Nie zawsze jest w końcu ochota na owsiankę, jaglankę lub kanapkę na śniadanie. Dzisiaj rano, gdy wstałem z łóżka, od razu wiedziałem, na co mam ochotę. Coś prostego, pysznego i… słodkiego. Naleśniki ze smażonym bananem, to jest to! 😍 Po takim śniadaniu z przyjemnością zabrałem się

Blendman
Mąka kukurydziana 81

krajach Ameryki Południowej, produkowane są z niej tortille, nachos i tacos. W Polsce znalazła swoje miejsce w kuchni bezglutenowej. Może być używana prawie do wszystkich dań – ciast, naleśników, deserów, sosów, panierek, wypieku placków, biszkoptów, bułek czy nawet chleba. Autor zdjęcia: dolvita108 Przepis na chleb kukurydziany Składniki na chleb kukurydziany: – 300 g mąki kukurydzianej – 1,5 szklanki mleka – 2 jajka

SmartBake.pl
Mąka gryczana 87

tatarczuch” znajdują się na liście polskich produktów tradycyjnych . W kuchni białoruskiej, ze sfermentowanego ciasta z mąki gryczanej przyrządza się Kułagę, czyli kiszona ugotowana papka gryczana podawany na zimno z deserami. Często stosowana jako dodatek do mąki pszennej, która nadaje puszystości i polepsza walory smakowe wypieków. Prażucha Przepis Przepis: 50 dag mąki pszennej lub gryczanej pół litra wody 5 dag słoniny

SmartBake.pl
Mąka kokosowa 69

ciasta zmieni się. Niewątpliwie mąka ta doda cudownego aromatu do naszych ciast. Ze względu na to, że może być jedzona na surowo, stosowana jest jako dodatek do koktajli i deserów. Często dodawana jest do zup jako zagęstnik, szczególnie to zup w azjatyckim stylu. Doskonale się sprawdza jako panierka do mięs. Niestety uzyskanie mąki kokosowej domowymi sposobami nie jest takie proste

SmartBake.pl
Dlaczego ciasto rośnie? 89

przepisów bazuje nie tylko na prawidłowym wtłoczeniu lub powstaniu cząsteczek gazu, lecz również na jego uwalnianiu w postaci pary, która z różnych powodów zostaje zatrzymana w cieście. Wiele pysznych deserów powstało wedle tej zasady. Ciasto parzone, bo o nim mowa powstaje dzięki podwójnej obróbce termicznej. Najpierw gotuje się dużą ilość wody z masłem i zaparza nim mąkę, następnie miesza

SmartBake.pl
BŁĘDY najczęściej popełniane w kuchni. 77

się nie poddawać, wyciągać wnioski ze swoich porażek i spróbować ponownie. Szczerze mówiąc, sama spędziłam wiele godzin w bibliotece i na rozmaitych stronach internetowych szukając przyczyny gdy jakiś deser mi nie wychodził, a potem mnóstwo czasu w kuchni, piekąc i testując nowo zdobytą wiedzę. Chętnie podzielę się z Wami moimi przygodami w trakcie pieczenia, jak również przedstawię najczęściej popełniane błędy

SmartBake.pl
Brownie czekoladowe 64

Brownie to pyszny deser pochodzący z kuchni amerykańskiej. Jest nie tylko pyszny, ale i prosty w przygotowaniu. U mnie w domu znika od razu. Zajadają się nim zarówno dorośli, jak i dzieci. Doskonale smakuje podany z gałką lodów, dodatkiem orzechów lub ciepłej wiśniowej marmolady. Brownie jest bardzo popularne w Wielkiej Brytanii, gdzie przez parę lat mieszkałam. Choć bardzo tęskniłam

SmartBake.pl
Idealne Makaroniki (b. włoska) 87

danie wykwintne. Z czasem w przebiegu lat przepis ewoluował. Tak powstały obecne makaroniki, które zostały rozpowszechnione na całym świecie przez francuzów . Dlatego część osób uważa makaronik za francuski deser. Makaroniki to moje ulubione ciasteczka Uwielbiam je robić, a jeszcze bardziej lubię je jeść :)). Mniam…. mniam…. Jakim kremem sklejać makaroniki? Makaroniki jak dla mnie, smakują jeszcze lepiej

SmartBake.pl
Ciasto ucierane z kakaowym wzorem. 88

pomiędzy pierwszym, a drugim daniem, aby ukręcić taki smakołyk na rodzinny deserek. Print Ciasto ucierane .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } www.SmartBake.pl sprawdzone wypieki Course Deser Cuisine polskie Keyword ciasto, podstawowy, przepis, ucierane Prep Time 10 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 40 minutes Servings 18 Calories 238 kcal Ingredients

SmartBake.pl
Ganache – wszystko co musisz wiedzieć. 95

brzegach, tworzyć ładną kroplę na końcu. Ten rodzaj ganache można ubić tak jak bitą śmietanę. Zmienia wtedy swoją konsystencję na bardziej puszystą. Doskonale nadaje się jako wypełnienie tortów lub deserów. Ganache – tynk do obkładania tortów z ciemnej czekolady. Proporcje 1 : 1 100g gorzkiej czekolady min 64% kakao 100g (105ml) śmietanki kremówki, min. 30% Takie proporcje stosuję, gdy tynkuję tort

SmartBake.pl
Domowy budyń. 56

proste danie. Z łatwością, każdy może przygotować go u siebie w domu. Jego przygotowanie trwa nie więcej niż 10 minut, a pyszny budyń tworzy, samodzielnie lub z dodatkami, doskonały deser dla całej rodzimy. Budyń jest doceniany szczególnie w zimowe wieczory, ponieważ doskonale rozgrzewa. Podawany z różnymi, zdrowymi dodatkami, stanowi dla naszych dzieci doskonały nośnik (przenośnik ;)) witamin. Przygotowując go samodzielnie, możemy

SmartBake.pl
Beza szwajcarska 80

jest najbardziej skomplikowany ze wszystkich bez, aczkolwiek mnogość jej zastosowań wynagradza trud. Z bezy tej możesz przygotować stabilny i pyszny krem maślany , ozdoby w różnych kształtach, lizaki bezowe, makaroniki, desery lodowe, torty bezowe. Poprzez dodanie aromatu nadajemy bezie smaku. Dobrą opcją jest dodanie łyżeczki soku z cytryny do podgrzewanych białek. Nadmiar wody wyparuje, a aromat zostanie. Możesz również dodać łyżeczkę

SmartBake.pl
Krem śmietanowy z serkiem mascarpone. 68

miksera. Zacznij dodawać serek mascarpone. Po łyżce, za każdym razem czekaj, aż serek rozmiesza się z masą. Gotowy krem śmietanowy można wykorzystać jako wypełnienie tortów lub jako dodatek do deserów. Notes Zagęszczanie kremu (2 sposoby): Gdy potrzebujesz, aby Twój krem był extra stabilny rozmocz łyżeczkę żelatyny w ok. 30ml wody. Gdy stężeje podgrzej w mikrofalówce przez ok. 5s, wymieszaj, jeśli

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania