deser - 61894 przepisów (strona:1521/4127)

Galaretka z winogron do słoików 239

Dobrze mieć trochę słodkości w swoich zapasach na zimę. Taką galaretkę możemy jeść prosto ze słoika, nakładać na chleb, dodawać do herbaty, deserów, lodów, robić z nią koktajle… Na galaretkę nadają się wszystkie gatunki winogron, z ciemnych wychodzi ciemna galaretka Co potrzeba: Winogron, Cukier, Żelfix lub dżemix Wykonanie: Winogron płuczemy, pozbawiamy zgniłych części, wkładamy do sokownika w całości razem

Bułka z Chlebem
Choinki z ciasta francuskiego z Nutellą na gruszkach 212

Bardzo efektowny deser w sam raz na święta Bożego Narodzenia – choinka z ciasta francuskiego z dodatkiem Nutelli. Bazą choinki jest nadziewana gruszka oplatana ciastem francuskim, oczywiście posmarowanym Nutellą. Polecam przepis, ponieważ nie jest pracochłonny i jest dość łatwy w wykonaniu, a takie choinki prezentuje się na stole bardzo dostojnie. Składniki  : 2 płaty ciasta francuskiego 5 łyżek Nutelli

tyfranbox
Cytrynowy sernik na zimno 126

Sernik na zimno pachnący cytryną przygotowałam na spodzie z biszkoptów. Żeby był gładki i smaczny, warto zrobić go z twarogu sernikowego dobrej jakości.

Przepisy Kulinarne
Spaghetti w sosie śmietanowo serowym 194

Makaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisami na desery, dlatego dzisiaj trochę od tego odpoczniecie i mam dla Was propozycję pysznego obiadu. Makaron spaghetti nie musi być używany tylko do sosu bolońskiego, tak jak każdemu się kojarzy te danie. Dzisiaj dodałam go innego sosu również

zdrowo i aktywnie
Spaghetti w sosie śmietanowo serowym 117

Makaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisami na desery, dlatego dzisiaj trochę od tego odpoczniecie i mam dla Was propozycję pysznego obiadu. Makaron spaghetti nie musi być używany tylko do sosu bolońskiego, tak jak każdemu się kojarzy te danie. Dzisiaj dodałam go innego sosu również

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta sernikowa na Halloween (bez glutenu i cukru białego) 156

jest idealne dla wszystkich fanów tart, serników oraz kawy, ponieważ obecność masła z tym dodatkiem świetnie podkręca kakaowe oraz cynamonowe nuty. Kto by powiedział, że będziemy zadowolone z kawowych deserów?! Jak widać wszystko jest smaczne odpowiednio podane 😎      Składniki: Kruchy spód (śr: ok 25 cm) - 200g mąki ryżowej - 200g mąki gryczanej - 100g słodu ryżowego - 50g ksylitolu - 60g oleju

Candy Pandas
Kruche ciasteczka maślane z żurawiną 160

Przepis na te ciasteczka jest banalnie prosty, a ciacha wychodzą przepyszne. Baaardzo maślane, kruche, z delikatnym cytrusowym posmakiem i z przepyszną żurawiną w środku. Jeśli Wasze

Smaki Armine
Rodzaje kaw 195

kawa lungo, której zaparzanie przedłuża się, a w jej przygotowaniu zużywa się więcej wody (ok. 60 ml). Mocha, czyli kawa z czekoladą To kawa, którą dobrze jest pić na deser. Jak zrobić kawę mocha? Wystarczy do espresso dodać nieco czekolady, a następnie zalać ją ciepłym mlekiem, tak jak w przypadku, gdy przyrządzamy latte. Dodatkowo, bezpośrednio przed podaniem, na powierzchnię kawy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Marynowana dynia z nutą pomarańczy 142

warunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. Ja proponuję marynowaną dynię z cudownym smakiem słodkich pomarańczy. Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań jak i deserów. Składniki: 2kg obranej dyni 1,5 szklanki cukru 30g kwasku cytrynowego 18ml aromatu pomarańczowego Wykonanie: 1. Miąższ z dyni pokroić w kostkę 1 x 1 cm i przełożyć do dużej

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowo - ciasteczkowy pudding z nutą kajmaku 147

Mocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości. Składniki: 40g herbatników 1 budyń czekoladowy 500ml mleka 2 łyżki cukru 8 łyżek masy kajmakowej 2 łyżki krokantu 1 łyżka płatków czekoladowych Wykonanie: 1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków. 2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Wiedźmie paluchy 132

Strrraszności ciąg dalszy! Tym razem pora na coś słodkiego 😉 Dziś mam dla Was przepis na wiedźmie paluchy! Wiedźmie paluchy to kruche, maślane ciasteczka, które wprost rozpływają

Mostek w kuchni
Ciasto 3 bit – zdecydowanie najlepsze ciasto bez pieczenia! 4107

window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit to zdecydowanie moje ulubione ciasto bez pieczenia. Śmiem podejrzewać, że większa część czytelników również uważa, że ciasto 3 bit to najlepszy i praktycznie najprostszy deser jaki miało okazje zjeść Ciasto składa się z kilku warstw herbatników pomiędzy którymi znajdują się masa krówkowa, krem budyniowy oraz bita śmietana posypane warstwą startej czekolady. Niebo w gębie! Ciasto

To Musisz Wiedzieć
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 175

cukru lub wsypywać do dżemów i powideł jego zamienniki. Owoce róży należą do tych smakujących najlepiej właśnie na jesieni. Konfitura z owoców róży smakuje wyśmienicie jako dodatek do słodkich deserów. Dobrze komponuje się np. z twarożkiem, jogurtem naturalnym i serkiem typu włoskiego. Dzika róża to źródło cennych witamin, w szczególności witaminy C, tak bardzo potrzebnej nam w jesiennym sezonie

Codzienna kuchnia niecodzienna