Ślimaczki drożdżowe z budyniem

Ślimaczki drożdżowe z budyniem

Ślimaczki drożdżowe z budyniem

 Ciasto drożdżowe jest dobre o każdej porze, na śniadanie, deser czy podwieczorek. Kubek ciepłego mleka czy szklanka kawy i nic więcej do szczęścia nie trzeba.  SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 2 łyżki płatków migdałowych Dodatkowo: żółtko WYKONANIE   Masa budyniowa: budyń gotujemy na mle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję