składniki na ciasto: 300 g mąki krupczatki 230 g cukru 3 jajka 250 ml oleju 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniarozkoszować się ich smakiem, to postanowiłam je odtworzyć. Są wspaniałe. Kruchy spód, krem na bazie śmietany kremówki i mascarpone z cytrynowym lemon curd, pyszna słodka beza, którą możecie przygotować dzień a nawet dwa dni wcześniej. Niebo w gębie. Idealny deser na wiosnę. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła 90 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli(...)ceramicznymi. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10 minut, do zezłocenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem cytrynowy: lemon curd (całość + 2 łyżki do dekoracji) 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki Mascarpone ucieramy z lemon curd. Śmietanę ubijamy na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy ją do serka utartego z lemon curd. Delikatnie mieszamy szpatułką
Made By Mom And SonDziś mam dla Was szybki deser z masą kajmakową w roli głównej. Inspiracją do powstania deserków była życzliwość marki Stovit, Helio oraz ePrezenty. Składniki: 50 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 150 g masy krówkowej Helio 350 g śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy(...)uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy od wewnątrz ścianki szklanek. Szklanki do samej góry napełniamy kremem. Wierzch deserków posypujemy płatkami migdałowymi Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego! Kuchnia, jadalnia czy salon? Sam zdecyduj, gdzie najbardziej będą pasowały nowoczesne krzesła designerskie . Są najbardziej popularne, praktyczne, niepowtarzalne w połączeniu różnorodnych materiałów oraz
Podróż w kulinarianiczym to nie przeszkadza, zawsze można deser odwrócić. Mimo wszystko dobrze się ubawiłam przy robieniu tego deseru, a zapewne moja mina w trakcie nieoczekiwanej zamiany miejsc była bezcenna. SKŁADNIKI: 2 galaretki o różnych smakach (ja wykorzystałam truskawkową i wieloowocową różową) 1/2 opakowania serka mascarpone 1 banan kiwi lub inny owoc do dekoracji A jak to zrobić: Jedną z galaretek zrobić(...)niej mascarpone i przy pomocy miksera łączymy składniki. Tak przygotowana masę wykładamy do połowy foremki. I tu w moim przypadku zadziałały prawa fizyki. Ułożyć plasterki banana i całość zalać drugą galaretką. W tym momencie moje galaretki zamieniły się miejscami. Zwykła galaretka powędrowała na spód foremek, a serowa warstwa wypłynęła na wierzch. Ot czary :) Foremki wstawić do lodówki, aby deser dobrze
Kuchnia w opałachchcemy intensywniejszy odcień sera lub gdy nie mamy bądź nie chcemy użyć alkoholu do pół tubki barwnika w żelu. Masa śmietankowa 150 g śmietany 30% 150 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Dekoracja: 100-150 g jagód/borówki amerykańskiej listki świeżej mięty Przygotowanie: Ciasto: 1.Mąki przesiać przez sito i połączyć z proszkiem do pieczenia 2. W osobnej(...)zamroził- chyba że jest to działanie zamierzone! Po czym chłodzić w lodówce. Masę śmietankową przygotować przed samym podaniem deseru. Masa śmietankowa: 1. Ubić mocno schłodzoną śmietanę na sztywno, dodać cukier puder 2. Pod koniec ubijania dodać schłodzony serek mascarpone, ubijać aż masy się połączą Schłodzony sernik dekorować chmurkami masy śmietankowej, jagodami oraz listkami mięty. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinyTakie pyszne ciasteczka czekały na mnie z rana wraz z kawą i napisanym przepisem. Aromat cudownie unosi się po całym domu. Nie ma to jak obudzić
kuchniabellissima.wordpress.comskładniki na 1 ciasto czekoladowe: (pieczemy dwa takie ciasta lub podwajamy porcje a po upieczeniu przekrawamy na dwa blaty) 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 60
Domowy Smak JedzeniaKurczak z papryką i serkiem mascarpone to świetna propozycja na szybki i pyszny obiad, idealna dla zapracowanych i zabieganych osób. Kawałki soczystego kurczaka doskonale komponują się
Smakowite DaniaDacquoise to rodzaj ciasta, które pochodzi z Francji. Zrobione jest z blatów bezowych z orzechami, przełożonych kremem, czasami z owocami. Ta wersja tortu bezowego jest z
Oryginalny smakDzień dobry, Uff, jak dobrze, że listopad za nami! Według mnie jest to najgorszy miesiąc w roku - z brakiem liści na drzewach (ale śnieg jeszcze nie
Chilli Czosnek i Oliwamogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku(...)godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być wrzący kompot nic się nie zmarnuje :)! Smacznego! Truskawkowe Love Truskawkowe Love listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7
moj przepis naKlasyczny deser-u mnie z dodatkiem rumu zamiast Amaretto,bo nie lubię,delikatny ,kremowy i pyszny,do tego banalnie prosty-u mnie podany w malutkich porcjach-bo zrobiłam go jako dodatek do różnych dań na słono na urodziny -polecam gorąco!! Składniki: 500g serka mascarpone 4 żółtka pół szkl.cukru drobnego biszkopty duży kubek mocnej kawy 2-3 łyżki rumu(...)posypania Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem na "kogel mogel",dodajemy łyżkami po trochę mascarpone,i ucieramy na gładką masę. Do kawy dolewamy rum i maczamy w niej biszkopty,które układamy w pojemniczkach na przemian z łyżką masy serowo-jajecznej,na końcu posypujemy kakao i schładzamy deser w lodówce. Gotowe!!Prawda ,że proste?? Smacznego
Swojskie jedzonkodrugi dzień po schłodzeniu, smak wzbogacony ciemnym rumem nie kawowym likierem, ten deser bez pieczenia jest tak pyszny i przygotujesz go w 30 minut. Uwielbiam tiramisu a Wy ? Szklana forma 30/17 cm 35 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi ½ kg sera mascarpone 1 szklanka śmietany kremówki 30% 6 żółtek 6 łyżek cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka gorącej(...)garnku z gorącą wodą i mieszadłem do piany ubijamy mikserem aż stanie się gęsta, lśniąca a cukier się rozpuści. Dobrze schłodzoną kremówkę umieszczamy w misie razem z serkiem mascarpone, ubijamy na gęsty krem , dodajemy masę jajeczną, miksujemy krótko, tylko do połączenia. W szklanym pojemniku układamy pierwszą warstwę biszkoptów, skrapiamy równomiernie częścią naparu z kawy, posypujemy grubo przez sitko ciemnym kakao
Wanilia i Kardamon