cukru do białości. Śmietankę ubijamy z pozostałym cukrem. Do ubitych żółtek dodajemy mascarpone i ubijamy, aby nie było grudek. Do masy dodajemy ubite białka i śmietankę, ponownie mieszamy. Savoiardi nasączamy w kawie i amaretto, wykładamy dno formy w której będziemy studzić deser. Na ciasteczka wykładamy 1/2 kremy, następnie lekko przyprószamy kakao i układamy kolejną warstwę nasączonych ciasteczek
Kuchnia ŁukaszaMijający weekend był dla nas okazją do świętowania. Ze względu jednak na pogodę piec mi się nie chciało i zresztą pomyślałam sobie, że chętniej zjadłoby się
Garniec Magaliepuree z dyni 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 100 g podłużnych biszkoptów 1/3 szklanki świeżo zaparzonej kawy 1-2 łyżki likieru Amaretto Wykonanie: Mascarpone łączymy z kremówką, cukrem i ubijamy do chwili powstania gęstego kremu. Następnie dodajemy puree z dyni, przyprawy i miksujemy do połączenia się składników. Ostudzoną kawę łączymy z Amaretto, maczamy w niej biszkopty i układamy(...)kremu. Na koniec ubijamy na sztywno dodatkową śmietanę wraz z cukrem. Wykładamy ją na wierzch każdego napełnionego pucharka. Wierzch dekorujemy ubitą z cukrem śmietaną i oprószamy cynamonem i kawą. Deser schładzamy przez kilka godzin w lodówce. Skontaktuj się z kancelarią, która gwarantuje profesjonalne doradztwo prawne „ odszkodowania
Podróż w kulinariakrem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej Zelandii. Występy uznano za wydarzenie tamtych lat. Mówiono, że unosi się jakby na skrzydłach a nie tańczy. Czy deser został specjalnie dla niej stworzony
królestwo garówDzięki dodaniu potartej cukinii ciasto jest wilgotne. Zachęcam do wypróbowania, smak ciasta jest bardzo dobry. Można zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami
Kuchnia PokoleńOstatnio była tarta z truskawkami , dziś postanowiliśmy przygotować podobną wersję ciasta, jednak ze względu na to, że truskawki się już skończyły to tarta będzie z malinami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowania. :) Nie używam surowych jajek i mascarpone, a jedynie śmietanki i jogurtu, dzięki czemu masa jest bardziej lekka i nie trzeba martwić się salmonellą. Dodatek owoców, w tym przypadku jagód, przełamuje słodycz i świetnie komponuje się z biszkoptami zamoczonymi w kawie i likierze kokosowym. Do masy dodaję wiórki kokosowe, dzięki czemu deser zyskuje kolejny kokosowy aromat. Jest naprawdę pyszny - polecam
Cooking Monsterdzięki temu swoją lekką nutę słodyczy i wyraźny kwaśny akcent. Mini bezy to zwieńczenie słodyczy w tym deserze . Polska na talerzu można by rzec. PS Ciekawe jakby użyć tutaj jakiejś kwaśnej śmietany w stylu crème fraîche, a może i jakiś serek mascarpone wymieszany z olejem miętowym... Tak dla lepszego poślizgu ; ) CZY WARTO? Skoro dobrnęliście do końca recenzji, myślę
Right Behind The KitchenNiy czekejcie, że tam bydzie1 szło znojś2 kupōn3 na telewizor abo złoty pieszczōnek4, choć jak sami cojsik takego tam skludzicie5, to sie bydzie Wasz byzuch6 [...] Artykuł
Chop w kuchniPyszny letni deser ,idealny do kawy w upalny dzień,szczególnie póki jeszcze mamy truskawki. robi się go bardzo szybko i bardzo prosto-polecam Składniki: Masa mascarpone: - 1 opakowanie serka mascarpone (250g), - 2 duże jajka - 3 łyżki cukru pudru, - łyżeczka cukru z wanilią, - łyżeczka esencji waniliowej, - 250g truskawek - biszkopty podłużne lub zwykłe okrągłe jak nie macie - filiżanka mocnej kawy (ostudzonej
Swojskie jedzonkomiejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy ok. 15 min. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, śmietanke oraz masę krówkową. Miksujemy do połączenia sie składników. Na przestudzone tartaletki wykładamy masę toffi. Całość ozdabiamy owocami. Delektujemy się wspaniałym smakiem tego deseru. Smacznego! Nasze nowe miejsce odkryte na kulinarnej mapie Krakowa – Trattoria La Campana przy ul. Kanonicznej. Urzekł
Raj dla PodniebieniaSzybkie, pyszne i bardzo efektowne ciasto bez pieczenia Lion to smakołyk inspirowany popularynym batonikiem, idealny na deser dla wszystkich miłośników słodyczy. Rozpływający się w ustach kajmak z preparowanym ryżem oraz chrupiącymi orzeszkami a do tego krem ze śmietany i serka mascarpone tworzą idealną kompozycję smakową. składniki na formę 22 na 28 cm 250 g herbatników 500 g masy
Smakowite Danianiego oderwać. Krem ten ma wszechstronne zastosowanie, można go wykorzystać między innymi jako dodatek do gofrów, deserów lodowych, naleśników, ale także wypełniać nim tarty, mazurki. Dzięki temu, że ma gęstą konsystencję, można z niego także tworzyć kremy na bazie serka mascarpone czy śmietanki, wystarczy dać się ponieść wyobraźni. Ja uwielbiam go sobie podjadać od tak łyżeczką. * Przepraszam
My sweet a lifepropozycja dla tych, którzy chcą cieszyć się surowym smakiem wybornych, pierwszych tego lata jabłek w tego rodzaju deserze. Jest to druga propozycja na tego typu ciasto bez pieczenia i mam nadzieję, że spodoba się Wam równie mocno, jak poprzednia szarlotka z mascarpone . Idealna do mocnej, esencjonalnej kawy. Na nasączonych kawą biszkoptach i masie karmelowej znajdziemy kwaskowe jabłka i galaretkę
Poezja Smaków - blog kulinarnyMałe co nieco do kawy i nie tylko. Super domowy deser na poprawę humoru. Zamiast w kakao moje trufle obtoczyłam w rozdrobnionym wafelku Lusette. Polecam. Smakują wyśmienicie... Składniki: 100 g białej czekolady 100 g mascarpone 50 g orzeszków ziemnych kruszonych 1 wafelek Lusette mleczny Przygotowanie: Wafelek dzień wcześniej włozyć do lodówki. Zimny wafelek rozdrobnić blenderem bardzo drobno( ma wyglądać
słodkie i nie tylko historie kulinarne