deser z mascarpone - 3323 przepisów (strona:80/222)

Szarlotka na biszkopcie 522

Delikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szarlotka na biszkopcie 522

Delikatna, lekka szarlotka na biszkopcie z kremem na bazie śmietany i mascarpone pyszności! Polecam na święta! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Tort kokosowo-limonkowy 168

Kokos i limonka zdecydowanie jedno z moich ulubionych połączeń! Dodatkowo z mascarpone... wręcz uwielbiam! Zachęcam do wypróbowania!    Biszkopt [składniki][20cm]: -> 4 jajka ->

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tarta ze śliwkami 154

Pomysł na tą tartę, jest wynikiem znalezionych w lodówce składników: serka mascarpone i śliwek, dodatkowo wykorzystałam także znalezione w spiżarni płatki migdałowe. Wyszło całkiem fajne, lekko

Pasja Smaku
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 143

Ptysie to ciastka z ciasta parzonego przełożone kremem. Możemy przełożyć  je kremem karpatkowym, patisiere, owocowym czy zwykłem ze śmietaną połączoną z mascarpone. Ciasto wzorowane jest na francuskim chou a la creme. W Wielkopolsce nazywany jest wietrznikiem a w Niemczech Windebutel. Ciastko jest delikatne a a po upieczeniu środek jest pusty.  Ja przygotowałam ptysie z nutą truskawkową. Typowo wiosenny(...)byłam dzieckiem to pamiętam, że mama często przygotowywała mi i siostrze ptysie. Jak widziałam jak miesza drewnianą łyżką ciasto a następnie dodaje jajko po jajku myślałam, że to najtrudniejszy deser świata.  Ciasto przygotowałam z Palma firmy Bielmar . Idealnie sprawiło się podczas przygotowania tradycyjnego ciasta maślanego. Ptysie to wspomnienie dzieciństwa kiedy nie tylko nie było w domach mikserów planetarnych

Kuchnia w oparach
Tiramisu po polsku 130

pyszny, dla przełamania smaku zwieńczony suszoną żurawiną. Ostatnio Madzia często robi wariacje tego deseru, zawsze trochę inne. Pobawcie się i Wy tymi smakami, pokombinujcie. A jak wymyślicie coś ciekawego to podzielcie się z nami w komentarzach.       Potrzebujemy: 300 g sękacza 500 g serka mascarpone 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżo zaparzonej mocnej kawy(...)Dodajemy mascarpone i likier Amaretto i delikatnie miksujemy (na najniższych obrotach) żeby masy się połączyły. Do każdego pucharka wkładamy po trochu pokruszonego sękacza (zostawiamy odrobinę do posypania po wierzchu) i podlewamy go ostudzoną kawą (tylko nie za dużo). Wykładamy po porcji zmiksowanej masy. Wierzch posypujemy pozostawionym sękaczem i suszoną żurawiną. Wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby deser stężał. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Mini Pavlova z mascarpone i frużeliną malinową 156

przygotowany specjalnie dla niej. Nie do końca wiadomo kto jest autorem tego deseru, ale jedno jest pewne - jest obłędny w smaku! Tort Pavlovej to bezowy torcik z bit ą  śmietaną i owocami. W moim przepisie do kremu dodałam serek mascarpone, a wierzch obficie oblałam frużeliną malinow ą . Beza i krem(...)przez 65 minut. Następnie chłodziłam przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Gdy bezy będą gotowe to sporządzamy krem. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie partiami dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy krem łyżką. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim bezy. Maliny przekładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy na małym ogniu aż cukier i maliny się rozpuszcz

kulinarne odsłony pati
„Szarlotka” – bez pieczenia 2343

kiedykolwiek zrobiłam ciasto prostsze i odpowiedź jest przecząca:) Do tego całkiem nieźle smakuje. I choć nazwanie tego deseru szarlotką jest nieco na wyrost, to jednak zdecydowanie warto go sobie przygotować:) 5 dużych, twardych jabłek (u mnie jonaprince grójeckie) 500 g serka mascarpone około 1 łyżka cukru pudru do smaku – opcjonalnie sok z połowy małej cytryny ok 500 g herbatników

Smaki Na Talerzu
Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie 205

Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser bez pieczenia. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: 350 g pierniczków 120-150 g rozpuszczonego masła Pierniczki umieścić w malakserze, zmielić na okruchy, dodać masło, wymieszać, masa(...)serowej, wymieszać, dodać jeżyny wymieszać, delikatnie. Masę przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać, wstawić do lodówki, na czas aż masa stężeje, u mnie 30 min. Masa jeżynowa: 250 g serka mascarpone 150 g jeżyn 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie, zależy od słodkości jeżyn, ja nie dodawałam) 1 łyżka żelatyny namoczona w 2 łyżkach zimnej wody 100 g jeżyn do posypania

moj przepis na
Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki 139

takiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki. Idealnie sprawdzi się w przypadku przełamania słodyczy bezy, ale z owocami, w wersji solo i w innych wypiekach również świetnie się komponuje. Jego słodkość i konsystencja zależy od użytej ilości cukru pudru oraz śmietanki, co można modyfikować według własnych potrzeb(...)końcu podałam Wam przykłady wykorzystania kremu. Polecam. 250g serka mascarpone 330-500 ml śmietanki 30-36% (w zależności od preferencji sztywności kremu) 3-5 łyżek cukru pudru (płaskie; w zależności od ilości użytej śmietanki) sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny   Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką

Di gotuje
Tiramisu (bez śmietany i alkoholu) 200

alkoholu. Idealne do popołudniowej kawy. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy, więc poniższy deser bardzo przypadł mi do gustu. Warto dodać, że tiramisu jest bardzo sycące, więc za jednym razem raczej nie będzie w stanie zjeść 2 kawałków :) Składniki na 6 dość dużych porcji: 250 g serka mascarpone 100 ml espresso 3 jajka cukier puder 150 g podłużnych biszkoptów gorzkie kakao kilka(...)białek dodać masę żółtkową i serek mascarpone (wszystko dodawać stopniowo i miksować na bardzo niskich obrotach). Biszkopty namaczać przez kilka sekund w espresso z kropelkami aromatu migdałowego. Układać w podłużnym naczyniu. Następnie dodać połowę ubitej masy i posypać odrobiną gorzkiego kakao. Ponownie namaczać biszkopty i wylać resztę masy. Wierzch oprószyć gorzkim kakao. Przygotowany deser umieścić w lodówce na co najmniej

Ugotować
rolada z kremem z mascarpone i kokosem 164

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na biszkopt: 60 g mąki orkiszowej 50 g mąki ziemniaczanej 60 g cukru 3 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta

Domowy Smak Jedzenia
Deser a'la tiramisu z jagodami. 199

mniejszych pucharkach, bo deser jest syty :). Polecam!   DESER A'LA TIRAMISU Z JAGODAMI.           Składniki na 3 duże porcje lub 4 małe: około 150 g podłużnych biszkoptów 2 łyżki cappuccino o smaku waniliowym 125 ml gorącej wody 2 łyżki amaretto 1 łyżka cukru pudru 250 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% 250 g jagód(...)puszystą masę, dodać cukier puder i partiami serek mascarpone, wszystko zmiksować przez kilka minut. Jagody oczyścić, umyć i osuszyć. Do każdego pucharka układać warstwę namoczonych w cappuccino biszkoptów, warstwę kremu oraz warstwę jagód. Postępować w ten sposób, aż do wyczerpania wszystkich składników. Na wierzchu posypać sporą ilością jagód. Pucharki z deserem schłodzić w lodówce, aby masa stężała i smaki "przegryzły

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Rabarbar kontra tiramisu 203

przepis pomyślałam sobie "meh". Uwielbiam oryginalne tiramisu i nieskromnie przyznam, że mamy je z konQbkiem dopracowane do perfekcji. W jaki sposób jakiś mus rabarbarowy może ulepszyć już idealny deser? Rabarbar jednak rósł, inspiracji brak, pomyślałam sobie- niech będzie. Meh. Na wszelki wypadek zrobię z połowy porcji- jakby się miało okazać, że nikt nie będzie chciał tego jeść(...)marudzimy, że włoskie mascarpone drogie, nie oszczędzamy na jajkach, nie kupujemy produktu amarettopodobnego. Nie i koniec- tiramisu nie wybacza:-) W poszukiwaniu dobrego rabarbarowego tiramisu trafiłam na różne wersje, ale ta przemówiła do mnie najbardziej. Wszystko dzięki dodaniu ponczu z rumem- ostry smak alkoholu powinien dobrze przełamać słodycz musu rabarbarowego i masy serowej. I dokładnie tak jest- deser jest delikatny

les mirabelles
Krem kakaowy z mascarpone 517

Super uniwersalny i wyjątkowo pyszny  krem kakaowy z mascarpone i bitą śmietaną. Przepis jest niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania