Marchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEjego zrobieniem ;) Tym większa była niespodzianka, tym szybciej zniknęło z lodówki. To cud, że zdążyłam zdjęcie zrobić ;) Szybki i łatwy deser na weekendowe łasuchowanie. Polecam :) SKŁADNIKI: 2 jajka 1 żółtko 150 g cukru 500 g serka mascarpone ok 20 szt podłużnych biszkoptów 300 ml kawy, zaparzonej, mocnej 2 łyżki Amaretto 20 g niesłodzonego kakao A jak to zrobić: Jajka
Kuchnia w opałachLubicie naleśniki ? Ja bardzo i dziś mam z serem, mascarpone i suszonymi malinami. W naleśnikach fajne jest to, że można je jeść na śniadanie, obiad, deser czy kolację. I możemy szaleć z dodatkami. Ale dziś taka propozycja na słodko. Naleśniki podałam na Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigładkiej, aksamitnej konsystencji. Aby uzyskać taką idealną konsystencję po zmiksowaniu zupy dodatkowo przetarłam ją jeszcze przez sito i zaprawiłam serkiem mascarpone, który idealnie się skomponował z białymi szparagami. Uwielbiam ten serek i to nie tylko w deserach. Poza tym mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin
Wiem co jemFajnie czasami trochę pogrzeszyć - proponuję deser owocowy. Przy robieniu deseru trzeba pamiętać, że "je się oczami"- warto, więc zadbać o jego estetykę. SKŁADNIKI: 2 pudełka mascarpone po 250 g. 2 kremówki 30% słodkie 125 ml. ajerkoniaku cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 6 szt. kiwi 6 szt. bezy puszka mandarynek w syropie maliny w syropie WYKONANIE
Kuchnia Beatykoleżanki-wyszło super (zmodyfikowałam go o domowy ekstrakt kawowy ). Pyszne,dość lekkie jak na tego typu deser i co najważniejsze krem jest bardzo puszysty.Wprost rozpływa się w ustach.Doskonale sprawdzi się na imprezie Sylwestrowej a nawet romantycznej Walentynkowej kolacji. Składniki: 500 g serka mascarpone ekstrakt kawowy ( przepis tu ) ewentualnie mocna kawa z wódką lub brandy Podłużne biszkopty (opakowanie 200g) 6 żółtek(...)Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mascarpone i miksować na najwyższych obrotach jeszcze przez 2 minuty. Biszkopty namaczać dosłownie przez sekundę w ekstrakcie kawowym ( Jeśli przytrzymamy je dłużej to nam się rozpadną) i wykładamy nimi dno foremki.Następnie dajemy warstwę kremu i kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i kremu. Deser schładzamy całą noc w lodówce. W tradycyjnym tiramisu wierzch
Wielki apetytdobroci natury i troszkę zmodyfikować nasz ulubiony deser, zmieniając kilka składników i wzbogacając go o wiśnie;) Zmiana okazała się strzałem w dziesiątkę! Składniki: szklanka zaparzonej mocnej kawy, opakowanie podłużnych biszkoptów, 300g świeżych wiśni nadwiślanki ChNP, 2 łyżki likieru migdałowego (Amaretto), 400ml śmietanki 30%, 400g serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 3 łyżki cukru(...)Wiśnie wypestkować, odsączyć i zasypać cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać mascarpone. Zmiksować. Na ciastka wyłożyć warstwę śmietanki, przykryć warstwą wiśni i kolejną cienką warstwą śmietanki. Ponownie ułożyć namoczone biszkopty, śmietankę, resztę wiśni i resztę śmietanki. Posypać startą czekoladą. Deser przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościDelikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną
Słodki PomysłPrzepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w
Oryginalny smakŚwięta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem pomarańczy, prawdziwą czekoladą, karpiem i makiem! Kiedyś mielenie maku było niezłą przeprawą przez męki, przynajmniej dla mnie i
Ania i Marcin gotująPyszne, obłędnie wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii przełożone kremem kawowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. W smaku przypomina murzynek z kawową nutą. Choć
Oryginalny smakJeżeli macie chęć na mocno kakaowe babeczki z kremem mascarpone z mlekiem w proszku, to ta propozycja jest właśnie dla Was:) Bardzo proste w wykonaniu, a
Ania i Marcin gotująnadrobienie zaległości na blogu :-). By umilić Wam ten piątkowy wieczór, zapraszam na deser Rafaello z brzoskwiniowym akcentem. Składniki: (na 4-6 porcji) Krem kokosowy z białej czekolady: 250 g śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone 200 g białe czekolady, posiekanej 60 g wiórków kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego, np. Amaretto Dodatkowo: słoiczek niskosłodzonego dżemu brzoskwiniowego
Nastoletnie Wypiekanie