Szybki, zimny deser z dużą ilością owoców i chrupiących ciasteczek. Składniki: (na dwie porcje) 200 g serka mascarpone, 350 g jogurtu greckiego, łyżka cukru, ok 80 g malin, 100 g borówek amerykańskich, kiwi, 4-5 dużych truskawek, kilka listków melisy, 10 ciasteczek owsianych Przygotowanie: Serek mieszamy z jogurtem i cukrem. Ciasteczka owsiane kruszymy. Kiwi kroimy na 4 plasterki - resztę
Lena GotujeKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto 50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyroladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z delikatnym, przepysznym kremem kasztanowym z dodatkiem mascarpone i bitej śmietany. Kasztany są bowiem nieodłącznym elementem francuskiego świątecznego menu, zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Jednym ze świątecznych francuskich
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy.
Przepisy KulinarnePyszny i delikatny torcik , który nie wymaga pieczenia. Nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje jak najlepszy deser. Przygotowałam go na spodzie z pokruszonych ciasteczek maślanych, na którym ułożyłam warstwę kremu z mascarpone i roztopionej gorzkiej czekolady. Całość udekorowałam bitą śmietaną wymieszaną z pokruszoną bezą oraz pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę
cool and mintyPyszny serniczek z dodatkiem świeżych owoców to doskonały deser na letnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem
Smakołyki Asipewnością zaskoczy i zrobi furorę – nie tylko smakiem ale i wyglądem! Koniecznie wypróbujcie! Banoffee to jeden z moich ulubionych deserów! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * herbatniki – 5 szt * mały banan – 1 szt * śmietana 36% – 100 ml * mascarpone – 2 łyżki * cukier puder – 1 łyżeczka * masa kajmakowa – 2 łyżki * mleko – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Herbatniki siekamy
Ostra na Słodkojajka 1/2 szklanki cukru pudru 50 gram mąki pszennej 20 gram kakao szczypta soli Krem z masłem orzechowym: 250 gram mascarpone 125 gram masła orzechowego 4- 5 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze desery) Dodatkowo: 1 banan + sok z ćwiartki cytryny 5-6 łyżek dżemu porzeczkowego, użyłam z tego przepisu 100 gram krakersów solonych orzeszki ziemne
Mango Papajajaki pyszny deser. Jakiś czas temu kupiłam piękne mango. Soczyste, słodkie po prostu pyszne! Raz dwa wymyśliłam z niego fenomenalny deser. Można go oczywiście przerobić albo udoskonalić. Ja dodałam kruchych herbatników, ziarenek wanilii i serka mascarpone. Parę składników a taka rozkosz w buzi;-) Spróbujcie;-) Składniki: 1 dojrzałe mango 1 opakowanie 250g serka mascarpone 100-150g waniliowych kruchych herbatników
potrawyregionalnezarazem elegancki. Zastanawiałam się w jakiej formie go podać i postawiłam na pucharki, ponieważ masa miała dość rzadką konsystencję. Taki deser jest doskonały na każdą okazję. Składniki na 6 porcji: 24 podłużne biszkopty 350 g mascarpone (lub więcej) 300 ml kremówki 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru (lub więcej) szklanka mocnej posłodzonej kawy (wystudzonej) 50 ml amaretto łyżka kakao
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDeser przygotowałam wg. przepisu na tiramisu (przepis znajdziecie tu ) zamiast ekstraktu kawowego użyłam whisky. Deser wyszedł świetnie. Zapraszam do wypróbowania wszystkich pełnoletnich gości mojego bloga :D Składniki: 250 g mascarpone 2 żółtka 100 cukru 5 biszkoptów (ja użyłam tych w podłużnych) 50 ml whisky garść truskawek karmel solony ( przepis tu ) Sposób przygotowania: Biszkopty nasącz w whisky i połowę włóż
Wielki apetytporcje 1 opakowanie serka mascarpone 12 okrągłych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru mix owoców w puszce przepis Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem na gęstą masę . Pucharki wykładamy biszkoptami , dodajemy zmiksowany serek , wierzch deseru przyozdabiamy owocami . warianty do deseru można dodać również świeże owoce według uznania
Smakowite DaniaSkładniki: 250 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 2 kiwi 2 banany 1/2 granatu listki
O kuchni z uczuciemoczywiście z likierem amaretto. Szybkie w wykonaniu i zaskakująco lekkie w swojej konstytencji, ale zdecydowane w swoim kawowym smaku. Takim deserem mozna zaskoczyć miłe znajomych i przyjaciół :) Składniki: Opakowanie biszkoptów okrągłych lub długich 500g serka mascarpone 4 jajka 120g cukru 1 szklanka mocnej kawy Pol szklanki likieru amaretto Opakowanie migdałów w płatkach Owoc
Zainspiruj się kuchnią