Czy Wy również nie możecie się doczekać sezonu na truskawki ? Bo ja tak! Uwielbiam truskawki i borówki:) Martwię się tylko ich ceną, która może być kosmiczna
Ania i Marcin gotująDzisiaj suflety z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone. Uważam, że to bardzo fajna propozycja Świąteczna, chociaż, takie suflety możecie sobie przygotować kiedy chcecie, nawet na romantyczną
Niezły Młynekbiałek dodać masę żółtkową i serek mascarpone (wszystko dodawać stopniowo i miksować na bardzo niskich obrotach). 4. Biszkopty namaczać przez kilka sekund w espresso. Układać w podłużnym naczyniu. Następnie dodać połowę ubitej masy i posypać odrobiną gorzkiego kakao. Ponownie namaczać biszkopty i wylać resztę masy. Wierzch oprószyć gorzkim kakao. 5. Przygotowany deser umieścić w lodówce na co najmniej
UgotowaćMimo że nie jestem fanką czekoladowych ciast to mi smakowało. Mokre ciasto, dobry krem, całość super. Polecam. Wykonanie ciasta – Jajka zważyć. Następnie odważyć mąkę, kakao
Kuchnia Pokoleńcieszyć tym wspaniałym deserem. Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem. ;) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 18-20 cm Krem malinowy: 300 g malin* 500 ml śmietany kremówki 36% 200 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny Malinowa galaretka: 200 g malin* 2 łyzki cukru pudru(...)wody i odstaw na chwilę do napęcznienia. Następnie wlej 4 łyżki wrzątku i rozpuść w nim żelatynę. Połącz ją z malinowym purée. Bitą śmietanę ubij na sztywno razem z mascarpone. Pod koniec ubijania dodawaj powoli cukier puder. Kilka łyżek kremu odstaw i pozostaw do dekoracji. Następnie zmniejsz obroty na najmniejsze i wlewaj powoli malinowe purée. Foremkę z wyjmowanym dnem wyłóż
Food SquareWersja letnia, orzeźwiająca ... i żeglarska. Bo jak rum, to żagle, szanty, śpiew ... A żeglarze rum uwielbiają, a jak! Wiem o czym mówię, bo żegluję już
Garniec MagalieTort malinowy z paloną białą czekoladą to mój sposób na uczczenie piątych urodzin Poezji Smaku. Jako że wypadają tuż przed Dniem Kobiet chciałam, aby tort był
Poezja smakuwykładamy go na czystą ściereczkę, zdejmujemy papier, obracamy i zwijamy na kształt rolady. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy biszkopt wystygnie ubijamy na sztywno śmietankę, dodając porcjami cukier puder, następnie serki mascarpone. Po dodaniu serków zwalniamy obroty robota do minimum. Miksując wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale nadal płynną galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy na delikatnie rozchylony biszkopt, równamy powierzchnię i formujemy roladę(...)tych, którzy nie przepadają za kokosem, ale nie tylko. Ciasto, którego przygotowanie jest niezwykle proste i nie wymaga specjalnych umiejętności. Gorąco polecam i życzę smacznego.:) Polecam przepisy na podobne desery znajdujące się na blogu: Ciasto śnieżny puch Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie Truskawkowiec Wydrukuj przepis The post Śnieżna rolada appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoOwsianka czekoladowo-orzechowa z nasionami chia 4. Ciastka francuskie z budyniem i malinami 5. Mini brownies z kremem na bazie mascarpone i truskawkami 6. Truskawki z kruszonką 7. Czekoladowe truskawki 8. Panna cotta z galaretką truskawkową 9. Błyskawiczny deser z truskawkami 10. Waniliowy pudding z tapioki z sosem truskawkowym 11. Panna cotta z granatem 12. Kulki a'la rafaello
UgotowaćMalinowa chmurka to ciasto, któremu trudno się oprzeć i nie można poprzestać na jednym kawałku. Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka
Pieguskowa KuchniaMalinowa chmurka to ciasto, któremu trudno się oprzeć i nie można poprzestać na jednym kawałku. Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka
Pieguskowa Kuchniafajny pomysł na grilla!) ale również w pięknych pucharkach. Zapraszam na kawowy deser z.. czekoladą :) Składniki na deser kawowy w słoiku 1 porcja: 71 g śmietanki 30% 70 g serka mascarpone 30 g białej czekolady 35 g gorzkiej czekolady(...)herbatników 1/3 tabliczki białej czekolady 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Zimną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy mascarpone i ubijamy na najwyższych obrotach, do momentu, aż całkowicie zesztywnieje. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. Gotowy krem śmietankowy dzielimy na 3 części (po 47 g kremu
Słodkie Przyjemnościperfekcji jeszcze sporo brakuje, ale myślę, że z czasem i ja nabiorę wprawy. Tort Pavlova to duża biała beza wypełniona kremem z mascarpone i bitej śmietany, udekorowana owocami- to jest jej klasyczna wersja. Bardzo słodki deser, polecany szczególnie fanom bez i wszystkiego co słodkie do przesady. Nie przejmujcie się, jeśli za pierwszym razem Wam nie wyjdzie. Musicie dokładnie poznać swój(...)rozmiarze L szczypta soli 250 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: 250 g śmietanki kremówki 36%, dobrze schłodzonej 125 g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 300 g drobnych owoców (malin, porzeczek, borówek, mogą być plasterki kiwi itp.) Przygotowani e: Na początku przygotować dużą płaską blaszkę, którą wyłożyć papierem
Nastoletnie Wypiekanieskomponować własny deserek w pucharku lub szklaneczce. Ja przygotowałam trzy duże deserki. Na dno każdego pucharka ułożyłam warstwami: masę z serka mascarpone i jajek, trochę pokruszonych biszkoptów, truskawkowy mus i tak dalej do wyczerpania składników.Na wierzchu deser udekorowałam chrupiącym dodatkiem w postaci przekąski owsiano-orkiszowej Granex . Małe chrupiące prostokąciki możemy zajadać same ale nadają się też jako dodatek
Monia miesza i gotujepozostałe postanowiłam zapiec w cieście. No dobrze, plany były bardziej ambitne, ale nic z nich nie wyszło. Do masy dodałam serek mascarpone, można go pominąć. Masę słodziłam dosyć oszczędnie, warto więc sprawdzić czy jest wystarczająco słodka. Deser polałam musem z malin - można też posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną. Najsmaczniejszy tego samego dnia, ale po nocy w lodówce
Stare Gary