deser z mascarpone - 3323 przepisów (strona:63/222)

Ciasto bananowe bez pieczenia + film 177

Ciasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie

Smakowite Dania
Truskawkowa chmurka 402

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Truskawkowa chmurka 402

Pyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 173

bezową. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/truskawkowa-chmurka-z-kremem-z-mascarpone-i-wafelkow/ MieszamWGarnku     Przepis bierze udział w konkursie „Lusette inspiruje” Artykuł Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tiramisu. 135

Składniki na 6 pucharków: -500 g. serka mascarpone -660 ml śmietany 35% -6 łyżek cukru pudru -tabliczka mlecznej czekolady -ok. 60 sztuk biszkoptów okrągłych -4 łyżeczki

Magia jedzenia.
Tiramisu 173

Przepisów na tiramisu znam mnóstwo, ale myślę, że wybrałam jeden z lepszych :) Jest to deser składający się z nasączonych kawą biszkoptów i przełożonych kremem z serka mascarpone. Podaje się je mocno schłodzone i jest idealne na upalne dni. Bardzo polecam :) Tiramisu 6-7 łyżek amaretto 4 jajka 2/3 szklanki cukru 500 g serek mascarpone 2 paczki długich biszkoptów kakao dobrej

Biały fartuszek
Włoski deser kremowy tiramisu 211

Tiramisu to kremowy deser z warstwami nasączonych mocną kawą biszkoptów przełożonych kremem z żółtek i mascarpone. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Tiramisu 170

Tym razem klasyczne włoskie tiramisu, wzbogacone jednakże kwaskowatym smakiem wiśni. Na temat tego deseru nie ma jednej historii. Post Tiramisu pojawił się poraz pierwszy w PanCook

Pancook
Torta łod Kaufmanna (Tort skromności ;) ) 179

Jak niy mołcie ciyrpliwojści 1 do pieczynia, to ani tego niy czytejcie To niy torta z tych, co to sie pieke biszkopt, wciepnie na niego trocha

Chop w kuchni
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 436

lodówce do stężenia całości. Dodatkowe informacje ciasto najlepiej smakuje na kolejny dzień. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-zimno-mascarpone/ BosowKuchni   Artykuł Sernik na zimno z mascarpone i kremówką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Krem bananowy 222

masę. W osobnym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy naszą masę z bananów i serka mascarpone, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z truskawkami, z polewą

Domowe Torty
Tarta z gruszkami i mascarpone 161

                       Tarta z gruszkami i mascarpone   Tarta z gruszkami Składniki ciasto: 125 g miękkiego

Miód i pieprz
Domowe kremowe lody marakuja z przepisu Be Active Ewa Chodakowska 158

SKŁADNIKI: 200 g śmietanki 30% 2 łyżki mascarpone 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu 2 marakuje- miąższ  PRZYGOTOWANIE: Składniki przełożyć do miski. Dokładnie zmiksować

ClauditteMissCooking
Torcik kakaowy z mascarpone i dżemem śliwkowym 157

Pyszny torcik z masą z serka mascarpone z bitą śmietaną - smak przełamany kwaskowym dżemem śliwkowym, dzięki czemu nie jest mdły, a jednocześnie dżem trochę nawilży biszkopt

Kolorowy Przepisownik
Tiramisu 165

jest to, aby zrobić go minimum 12godzin przed podaniem. Polecam z czystym sumieniem. Pamiętajcie, żeby jajka mieć ze sprawdzonego źródła, bo w tym deserze użyjemy surowych jajek. 'tiramisu' Składniki (na 6 puchaków): - biszkopciki "kotki" - 500g mascarpone - 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) - 3-4 łyżki cukru pudru - kakao - mocna kawa - amaretto wg uznania Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli

CookYourself