dzięki temu swoją lekką nutę słodyczy i wyraźny kwaśny akcent. Mini bezy to zwieńczenie słodyczy w tym deserze . Polska na talerzu można by rzec. PS Ciekawe jakby użyć tutaj jakiejś kwaśnej śmietany w stylu crème fraîche, a może i jakiś serek mascarpone wymieszany z olejem miętowym... Tak dla lepszego poślizgu ; ) CZY WARTO? Skoro dobrnęliście do końca recenzji, myślę
Right Behind The KitchenNiy czekejcie, że tam bydzie1 szło znojś2 kupōn3 na telewizor abo złoty pieszczōnek4, choć jak sami cojsik takego tam skludzicie5, to sie bydzie Wasz byzuch6 [...] Artykuł
Chop w kuchniPyszny letni deser ,idealny do kawy w upalny dzień,szczególnie póki jeszcze mamy truskawki. robi się go bardzo szybko i bardzo prosto-polecam Składniki: Masa mascarpone: - 1 opakowanie serka mascarpone (250g), - 2 duże jajka - 3 łyżki cukru pudru, - łyżeczka cukru z wanilią, - łyżeczka esencji waniliowej, - 250g truskawek - biszkopty podłużne lub zwykłe okrągłe jak nie macie - filiżanka mocnej kawy (ostudzonej
Swojskie jedzonkomiejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy ok. 15 min. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, śmietanke oraz masę krówkową. Miksujemy do połączenia sie składników. Na przestudzone tartaletki wykładamy masę toffi. Całość ozdabiamy owocami. Delektujemy się wspaniałym smakiem tego deseru. Smacznego! Nasze nowe miejsce odkryte na kulinarnej mapie Krakowa – Trattoria La Campana przy ul. Kanonicznej. Urzekł
Raj dla PodniebieniaSzybkie, pyszne i bardzo efektowne ciasto bez pieczenia Lion to smakołyk inspirowany popularynym batonikiem, idealny na deser dla wszystkich miłośników słodyczy. Rozpływający się w ustach kajmak z preparowanym ryżem oraz chrupiącymi orzeszkami a do tego krem ze śmietany i serka mascarpone tworzą idealną kompozycję smakową. składniki na formę 22 na 28 cm 250 g herbatników 500 g masy
Smakowite Danianiego oderwać. Krem ten ma wszechstronne zastosowanie, można go wykorzystać między innymi jako dodatek do gofrów, deserów lodowych, naleśników, ale także wypełniać nim tarty, mazurki. Dzięki temu, że ma gęstą konsystencję, można z niego także tworzyć kremy na bazie serka mascarpone czy śmietanki, wystarczy dać się ponieść wyobraźni. Ja uwielbiam go sobie podjadać od tak łyżeczką. * Przepraszam
My sweet a lifepropozycja dla tych, którzy chcą cieszyć się surowym smakiem wybornych, pierwszych tego lata jabłek w tego rodzaju deserze. Jest to druga propozycja na tego typu ciasto bez pieczenia i mam nadzieję, że spodoba się Wam równie mocno, jak poprzednia szarlotka z mascarpone . Idealna do mocnej, esencjonalnej kawy. Na nasączonych kawą biszkoptach i masie karmelowej znajdziemy kwaskowe jabłka i galaretkę
Poezja Smaków - blog kulinarnyMałe co nieco do kawy i nie tylko. Super domowy deser na poprawę humoru. Zamiast w kakao moje trufle obtoczyłam w rozdrobnionym wafelku Lusette. Polecam. Smakują wyśmienicie... Składniki: 100 g białej czekolady 100 g mascarpone 50 g orzeszków ziemnych kruszonych 1 wafelek Lusette mleczny Przygotowanie: Wafelek dzień wcześniej włozyć do lodówki. Zimny wafelek rozdrobnić blenderem bardzo drobno( ma wyglądać
słodkie i nie tylko historie kulinarneTiramisu, trochę zrobiłam go na inny sposób. Tradycyjny, jest zrobiony z masy z serka mascarpone. Ja postawiłam na śmietanę 30% i wyszło bardzo dobre, przyznam nawet
Gotuję TestujęSkładniki: 2 jajka 1 żółtko 4 tabletki stewii (rozgnieść na proszek) 250 g serka mascarpone 14 biszkoptów (krążki) kakao naturalne - do posypania 1/2 szklanki kawy folia
ClauditteMissCookingteż pyszne desery, wyjatkowo smakujące i tak bardzo aksamitne. Zapraszam Was w krainę dyniowej przyjemności z moim deserem. Zainspirował mnie przepis z jednej z kolorowych gazet do stworzenia czegoś takiego mojego ;) Składniki: 0,7 kg dyni bez skóry 20 dag serka mascarpone 3 łyżki likieru orzechowego ew. łyżka miodu szklanka śmietany 30% cukier puder do posłodzenia śmietany prażone pestki słonecznika
Z Majeczką w kuchniPonieważ dawno nie piekłam żadnego ciacha, naszło mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się
Kuchnia w czekoladzieWzięło mnie na babeczki ;) Tym razem zrobiłam moje ulubione, czekoladowe z kremem mascarpone. Na wierzch wyłożyłam solony sos karmelowy z fistaszkami, co
Rozpustne gotowanieserek mascarpone (serek wyjmujemy wcześniej z lodówki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej) i dokładnie wymieszać. Potem dodać 50 ml śmietanki i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Mus przełożyć do szklaneczek. Pozostałą śmietankę ubić i udekorować mus w szklaneczkach. Na wierzchu posypać startą czekoladą lub przyprawą do dań słodkich . Mus możemy jeść od razu lub można wstawić do lodówki, deser wtedy stężeje
Monia miesza i gotujeTarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce, choć polecam Wam właśnie taką wersję, gdyż kwaskowatość wiśni idealnie komponuje się ze słodkim kremem. Tartę najlepiej kroić tuż przed podaniem, gdyż frużelina wiśniowa nie jest stała jak galaretka i może nieco spływać. Jeśli chcielibyście(...)frużeliny najlepiej dodać o jedną łyżeczkę żelatyny więcej. Przepis można wykorzystać w formie o średnicy 21cm . Tarta z wiśniami na zimno Składniki: SPÓD 150g herbatników 80g masła KREM 250g mascarpone 150ml śmietanki 30% 2 łyżki domowego cukru z wanilią FRUŻELINA 400g wiśni 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki domowego cukru z wanilią 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 2 łyżki wody
Smakołyki Bereniki