dania mięsne - 13801 przepisów (strona:723/921)

Kawarma 199

przepisy trafiają w moje gusta smakowe, dlatego i tym razem postanowiłam przygotować kawarmę. Połączenie pora, marchewki i wina wraz z mięsem daje ciekawy smak, który z pewnością warto spróbować. Danie świetnie smakuje z kieliszkiem czerwonego wina jako dodatek, o czym sama się przekonałam. Składniki na 4-5 porcji: 750g mięsa gulaszowego z szynki (może być schab, szynka(...)między czasie mięso podlać jeszcze połową szklanki wody(lub więcej jeżeli woda szybko wyparuje, a mięso nie będzie jeszcze miękkie) i doprawić je do smaku. Powinniśmy otrzymać gęstą, mięsną potrawkę. Podawać z ryżem, pieczywem lub ziemniakami. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Naleśniki (z pianą z białek) 299

zwyczajnych naleśnikach), ale w smaku są rewelacyjne. Puszyste, lekko biszkoptowe. Są świetnym uzupełnieniem do różnego rodzaju farszu. Lekko zapieczone z warstwą startego sera stanowią świetne, już nie takie zwykłe, danie.  Naprawdę warto spróbować. Naleśniki na słono (z pianą z białek)   PRZEPIS { "Naleśniki na słodko i słono", wyd. Twoja kuchnia, na ok. 10 sztuk } Składniki na ciasto(...)białka z solą na sztywno. Dodać do reszt ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Smażyć od razu na dobrze rozgrzanej patelni.  Naleśniki smarować grubo farszem (warzywnym np. szpinakiem lub mięsnym z kapustą i grzybami), zwijać w kopertę. Można posypać startym serem np. parmezan, mozzarella, gouda. Zapiec w temp. 180ºC do czasu aż ser się rozpuści i lekko zapiecze. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Góralska pizza z oscypkiem i sosem żurawinowo- pomidorowym 131

Cudowna pizza, z cudownym sosem, na cudownym orkiszowym cieście, z cudownym oscypkiem ( no dobra góralskim serkiem, bo o tej porze roku prawdziwyc oscypków niestety się nie

DefinicjaSmaku
Katsu Curry 187

Katsu Curry Danie rodem z Japoni, spopularyzowane na wyspach brytyjskich przez jedną z sieciowych restauracji. Katsu oznacza panierkę, u mnie w wersji bezglutenowej i pieczonej, zamiast smażonej. Do przygotowania możesz użyć ulubionego mięsa wieprzowego lub z kurczaka. 6 Kotletów z wieprzowiny lub kurczaka 1/4 cup Mąki z tapioki (lub mąki pszennej jeśli nie paleo) 1 Jajko 1/2 cup Mąki(...)kilka minut, aż sos się trochę zredukuje. Potem blendujemy wszystko na gładką masę i redukujemy dopóki sos nie osiągnie pożądanej konsystencji. Mięso na kotlety rozbijamy (lub prosimy w sklepie mięsnym, by zrobili to za nas w maszynie zwanej steaker). Pomysł na panierkę został zainspirowany przepisem na schabowe z bloga Paleo Strefa Moniki Piaseckiej . Mięso przyprawione solą i pieprzem obtaczamy

Oslov.
Paluszki schabowe z pieczarkami 195

www.wieprzopedia.pl    U mnie zamiast tradycyjnie przyrządzonego schabu w panierce wersja szybsza, a równie smaczna -                       paluszki mięsne. Składniki : około 30 dag schabu bez kości 30 dag pieczarek cebula tłuszcz do smażenia sól, pieprz, estragon mąka, ewentualnie śmietana Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w cienkie paski, ale bez przesady :) Panierujemy(...)lubi robi z maki zasmażkę na zagęszczenie sosu Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po zagotowaniu możemy dodać łyżkę lub dwie gęstej śmietany - mieszamy  Jest to danie proste. A podany schab z pieczarkami w cudowny sposób "rozmnoży się " i  pozwoli nam  podjąć nawet niespodziewanych gości :)  Jeśli dołożymy do tego ulubioną surówkę lub tak jak u mnie

Proste Potrawy
Pieczeń z mielonego mięsa - low carb, LCHF 152

Lubię kotlety mielone, takie domowe, mojej mamy. Ponieważ jednak od pewnego czasu unikam węglowodanów, stały się one dla mnie niedostępne ze względu na dodatek namoczonej bułki

Marta próbuje
Pieczeń z szynki, obiadowa klasyka 66

kiełbasa, wędzonki i boczuś, oprócz jajek to właśnie ten klimat Bynajmniej u nas w domu. W końcu mam 3 facetów, więc siłą rzeczy mięcho i konkretne jadło musi być, żeby dało się żyć Dodatkowym atutem takiego obiadu jest fakt iż to co nie zostanie zjedzone na ciepło , idealnie nada się na kanapki na zimno.. Plus majonez , jajko na twardo, rzodkiewka(...)więcej ;)) z termo obiegiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szynka powinna pozostać soczysta , a jednocześnie miękka i sprężysta. Serwuj na gorąco, pokrojoną w cieniutkie plastry z sosem, który zrobisz blendując wywar mięsny z upieczoną pod mięsem cebulą A na drugi dzień, podaj na wypaśnych kanapkach.. Pycha Smacznego!     Artykuł Pieczeń z szynki, obiadowa klasyka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pulpety w sosie pomidorowym 164

jęz. włoskiego polpetta od polpa, czyli miazga) Pulpety, czyli mięsne kulki. Mogą występować także w wersji rybnej lub z podrobów. Można je podawać al sugo w sosach grzybowych, śmietanowych z koperkiem, serowych lub do zup, makaronów, ryżu. Kombinacji jest wiele, ale smak zawsze pyszny. Wyczuwalne delikatne puszyste mięso, dzięki dodaniu wody gazowanej, miękkie w środku i kształtne(...)pomidorowego. Gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie dobre, a sos ładnie się połączy. Smacznego:) Podawajcie z ziemniakami, makaronem, ryżem, kaszą. To chyba właśnie jest fajne w tym daniu - pasują prawie do wszystkiego, a i same bez dodatków stanowią pyszny i pożywny obiad

Zasmakuj Kuchni
Jak zrobić perfekcyjny stek z polędwicy wołowej, który będzie rozpływał się w ustach? 419

pamięci. Dziś więc o „fillet”. Tak Amerykanie nazwają go w skórcie. "> Termin „filet mignon” pochodzi z francuskiego. Dosłownie oznacza „niewielki” (mignon) kawałek filetu mięsnego (filet). ">W tym wypadku jest to mały wycinek z samego końca polędwicy wołowej. F ">ilet mignon dostępny na rynku amerykańskim jest różnej jakości. Te, które prezentuję na zdjęciach w patelni(...)steka na talerzu obiadowym i polać glazurą. Podawać ulubionymi warzywami lub ziemniakami (na zdjęciach szparagi i maślane, złote ziemniaki Yukon; przepis na przystawkę do steka wkrótce). Smacznego i dajcie znać, czy rozpłynął się w ustach. Kliknij na zdjęcie poniżej

Jem więc Jestem
Pulpety w sosie koperkowym 397

Pulpety w sosie koperkowym Przepis na bardzo smaczny i sycący obiad, czyli pulpety w sosie koperkowym, które uwielbia większość dzieci i dorosłych, i na pewno w

Księga-Smaku
Kotleciki z niespodzianką w sezamie i słoneczniku 130

Wołowo - drobiowe kotleciki nadziewane gotowanym buraczkiem oraz serem feta połączone z chrupkimi ziarnami sezamu i słonecznika to doskonały pomysł na domowe klasyczne kotleciki, ale w nowatorskiej

Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti z ziołowymi klopsikami 113

Macie ochotę na danie we włoskim klimacie? Proszę bardzo… proste i szybkie, a zarazem pyszne, aromatyczne i bardzo sycące spaghetti z klopsikami, które na pewno przypadnie do gustu zarówno dużym jak i małym. To świetny pomysł na wspólny obiad z rodziną, najlepiej na świeżym powietrzu, w myśl kultury włoskiej, która kojarzona jest z miłością, radością i słońcem. Buon(...)jeżeli masa będzie zbyt luźna można zwiększyć ilość), przestudzoną cebulę, zioła, słodką paprykę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać (wyrobić), najlepiej dłońmi. 4) Z masy mięsnej formować wilgotnymi dłoniami niewielkie kuleczki, a następnie odstawić na kilka minut do lodówki, żeby stężały, a smaki i aromaty przeszły sobą. 5) Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju obsmażyć klopsiki

Fitsweet.me
Spaghetti z ziołowymi klopsikami 153

Macie ochotę na danie we włoskim klimacie? Proszę bardzo… proste i szybkie, a zarazem pyszne, aromatyczne i bardzo sycące spaghetti z klopsikami, które na pewno przypadnie do gustu zarówno dużym jak i małym. To świetny pomysł na wspólny obiad z rodziną, najlepiej na świeżym powietrzu, w myśl kultury włoskiej, która kojarzona jest z miłością, radością i słońcem. Buon(...)jeżeli masa będzie zbyt luźna można zwiększyć ilość), przestudzoną cebulę, zioła, słodką paprykę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać (wyrobić), najlepiej dłońmi. 4) Z masy mięsnej formować wilgotnymi dłoniami niewielkie kuleczki, a następnie odstawić na kilka minut do lodówki, żeby stężały, a smaki i aromaty przeszły sobą. 5) Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju obsmażyć klopsiki

Fitsweet.me
Drobiowe FIT gołąbki w sosie koperkowo- jogurtowym 210

        Dziś zapraszam na smaczne gołąbki FIT , doskonale sprawdzają się jako obiad rodzinny , jest dla tych co dbają o linie , i dla

Mój Smak
Kotlety pożarskie 19502

Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej powstała na początku XIX wieku. Według legendy miała być przyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u którego miał się zatrzymać  M ikołaj I. Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego menu. Z kolei o znajdującej się w  Torżoku  restauracji Pożarskiego i podawanych tam kotletach wspominał Aleksander Puszkin. Nazwa(...)powinny być solidnie wilgotne). Do masy dodałam żółtka i stopione chłodne masło, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam. Białko ubiłam na sztywna pianę, delikatnie wymieszałam z masą mięsną. Na koniec dodałam przestudzone pieczarki i ponownie wymieszałam. Z masy uformowałam owalne kotleciki, panierowałam w bułce tartej i usmażyłam na rozgrzanym oleju (idealne byłoby sklarowane masło, ale skończyło mi się

Kuchenne zapiski Edyty