dania mięsne - 13801 przepisów (strona:715/921)

Kotlety z kaszy jęczmiennej i mięsa mielonego 73

Kotlety z kaszy jęczmiennej perłowej i mięsa mielonego z sosem grzybowym, to godna uwagi propozycja na pyszny i pożywny obiad. To świetna alternatywa dla klasycznych kotletów

Kuchnia Na Wypasie
Schabowe roladki leśniczego 103

Schabowe roladki leśniczego Pyszne roladki leśniczego , to kolejna potrawa z wykorzystaniem leśnych grzybów , które zaatakowały nas w tym roku plagą urodzaju. Jako zagorzały grzybiarz nie podaruję

Ogrodnik w podróży
Drobiowe roladki ze szpinakowym nadzieniem, serowane z wody lub z patelni:) 222

Dla szpinakożerców podwójna odsłona drobiowej roladki - zapraszam:) Drobiowe roladki ze szpinakiem S kładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 200 g szpinaku 2 jajka 2 ząbki czosnku

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ramen robię rano. Ramen wieprzowy, na żeberkach 297

wywary mięsno-warzywne. Bo nic tak nie rozgrzewa i nie poprawia humoru jak miska dobrego bulionu. Ramen to cudowna zupa – bardzo aromatyczna, za każdym razem inna, uzależniona od składników danego sezonu. Niewiele to składników – dzisiaj u mnie to samo mięso i przyprawy. Długo i powoli gotowane. Nic się nie marnuje – wygotowane do miękkości mięso po karmelizowaniu i przyprawieniu wraca(...)cebulę obieramy, wrzucamy do garnka w całości, bez krojenia. Wlewamy sos sojowy.   Im lepsze składniki, tym lepszy ostateczny smak zupy. Żeberka powinny być świeżutkie, lekko tłuste, mocno mięsne i żywe w kolorze. Imbir i przyprawy – jak najświeższe i najbardziej wartościowe. Podobnie jest z sosem sojowym – to wbrew pozorom nie sama słoność i kolor. Dobry sos sojowy to naprawdę głęboki

Karo in the Kitchen
Pieczeń rzymska z prażoną cebulką 215

niej tłuszcz, który po zastygnięciu staje się smalcem w czystej postaci, co podnosi smak pieczeni, można nim smarować kanapki. Pieczeń rzymska jest idealna pokrojona w grube plastry jako danie obiadowe na ciepło podana z ciemnym sosem, albo jako dodatek do kanapek krojona w cienkie plastry. Pieczeń przygotowana została ze świeżej łopatki i boczku. Pieczeń rzymska (potrawa z pieczonego mięsa(...)kosteczkę i szklimy na oleju. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jaja, dodajemy prażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i namoczoną w mleku bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Żaroodporną keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem. Przekładamy mięso do formy, całość dokładnie dociskamy. Pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 118

Kilka mroźnych poranków z temperaturą  -10 stopni bez śniegu,taką mamy zimę pod koniec stycznia.  Na zimowy obiadek dziś serwuję makaron z klopsikami.  

Kolorowa kuchnia Elki
Omlet zapiekany z malinami i bananem 181

jakiemu może zostać poddany po raz kolejny. W ten sposób właśnie dochodzi do rozbudowy mięśni. Odżywianie jest kluczem do procesu regeneracji. Białko składa się z aminokwasów, które są składnikami mięśni. Fakt ten tłumaczy, dlaczego codziennie należy spożywać dostateczną ilość białka. Ale ile dokładnie? Tempo życia w dzisiejszym świecie i napięty tryb życia powodują, że często niełatwo jest spożyć porządny(...)słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak. Bardzo dobrze rozpuszczają się czy łączą z suchymi składnikami. Są wygodne i proste w zastosowaniu. Godne polecenia

Tetiisheri
Sos pomidorowy z #smakjęzyka czyli nauka języka i kuchni. 111

jada się ryż i polentę, okraszane najczęściej masłem. Zaś na południu królują  niezliczone rodzaje makaronów i oliwa. Jednak wszędzie obowiązuje ta sama zasada.....stosują świeże produkty, jakie o danej porze są dostępne. Aby poznać oryginalne, proste, szybkie czyli moje ulubione przepisy wystarczy sięgnąć po darmowy  ebook  dwujęzyczny ( polski i włoski), aby skorzystać z prawdziwej włoskiej kuchni(...)gotujemy około 15 - 20 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem, odrobiną parmezanu i zielonym akcentem.  Proste? I to bardzo. Smaczne? I to jak.  Czy sam, czy też z mięsną wkładką zawsze mile widziany na każdym stole. To dopiero początek cyklu z kuchnią przez świat. Kto jest ciekaw innych włoskich specjałów, a w przyszłości potraw z innych stron świata, zapraszam

Dieta moja pasja
Domowe parówki 192

większość z nas wie parówki to ulubione danie dzieci . Moje wnuczki wprost uwielbiają je . Na zimno lub na ciepło , wszystko jedno ważne aby były. Problem w tym że trudno kupić dobre parówki . Nawet jeśli na opakowaniu jest zaznaczone zawartość mięsa 70% ,to zaraz dalej są jakieś nazwy ,których nawet nie próbuje wymówić . Jak już zdecydowałam się na zakup(...)mięso wchłonie wodę . Krok 3 .  Przemielić mięso razem z cebulą i czosnkiem . Następnie mięso należy z blęderować na gładką masę . Krok 4 . Na strecz spożywczy wyłożyć partię masy mięsnej ( ok 3 łyżek) Uformować wałek zawiązać nitką z obydwu stron . Cienką igłą przekuć miejsca gdzie zebrało się powietrze. Krok 5 W dużym garnku zagotować wodę , Zmniejszyć ogień tak żeby woda

Eli Gotowanie
Solianka 217

ząbki czosnki 100 g dobrej kiełbasy 100 g  wędzonki (dałam boczek) 2 łyżki masła 4 kiszone ogórki szklanka zalewy z ogórków kiszonych - lub do smaku koncentrat pomidorowy mały - dałam pastę pomidorową po dwie łyżki oliwek czarnych, zielonych i kaparów pieprz i sól cytryna koperek, natka kwaśna śmietana - kilka łyżek do przybrania przygotowanie Umyte mięsa zalać(...)słona. Regulujemy to dolewając dolewając więcej lub mniej soku z ogórków. Zupę  podawać z kleksem śmietany, posypaną natką pietruszki lub koperkiem. Świetnie smakuje z chlebem. Smacznego! Uwagi: Wywar mięsny można też ugotować w wolnowarze - ja oczywiście tak zrobiłam. Wstawić na noc i rano będziemy mieli idealnie miękkie mięsa i intensywny wywar. pozostanie nam jedynie wykończenie i doprawienie zupy - metoda

Stare Gary
Gołąbki według przepisu mojej mamy 10487

Polecam pyszne gołąbki według przepisu mojej mamy. W środku mięsko z ryżem. Gołąbeczki duszone po prostu w zupie pomidorowej.składniki:1 średnia główka białej kapusty1 kg

Monia miesza i gotuje
Kotlety mielone drobiowo wieprzowe 381

Jeden z tradycyjnych polskich obiadów, to oczywiście mielone, ziemniaki i mizeria. Będzie nie do końca tradycyjnie, bo  kotlety  mielone  drobiowo  wieprzowe - zrobiłam  z papryką i serkiem

mojewypiekiinietylko
Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką 213

kapustą oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są bardzo sycące, smaczne, a kapusta nadaje im zielonego, wiosennego akcentu. Świetnie sprawdzą się jako danie główne, zaś pokrojone w plastry mogą służyć za przystawkę.  Składniki:  500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,  cebula,  jajko,  czerstwa bułka,  3/4 szklanki mleka(...)osolonym wrzątku, odcedzić.  Parówki obrać z osłonek, przekroić w poprzek na pół. Mięso urobić z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulką oraz przyprawami. Odrywać małe porcje masy mięsnej, spłaszczać formując owalny placuszek. Nakładać po 1/2 liścia kapusty oraz po kawałku parówki. Zlepiać tworząc roladki. Obsmażyć na odrobinie oleju, ze wszystkich stron na zloty kolor

Z miłości do słodkości
Sernik kawowy espresso. 89

jednym, by cieszyć się cudownym deserem każdego dnia. Najbardziej niesamowity sernik kawowy espresso, ze spodem z herbatników i pyszna masą twarogową i pysznym ganache ! Sernik zawiera prawdziwe espresso by dać sernikowy cudowny smak i aromat kawy . Jest to idealny sposób na porcję kawy. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować(...)łagodzi kaszel oraz wzmacnia nasze serce. Składniki jakie znajdziemy w gorzkiej czekoladzie: niacyna – dzięki niej uwalniana jest energia zawarta w pokarmie, flawonoidy – podnosi odporność naszego organizmu i reguluje skurcze mięśni, teobromina – działa jak środek moczopędny, pobudza organizm, fenyloetyloamina -są to endorfiny, poprawiają nasz nastrój. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Żelazo – wspomaga

Zdrowy Styl Joanny
Zupa koperkowa z klopsikami 193

ziarenka ziela angielskiego ok. 2,5-3 l bulionu (może być z kostki lub na bazie Vegety) 1/2 szklanki śmietany UHT (z kartonika) o dowolnej zawartości tłuszczu (ja dałam 10%, ale może być też i kremówka) 2-3 garście makaronu typu spatzle lub klusek lanych (lub innego makaronu) 2 mniejsze lub 1 bardzo duży pęczek świeżego koperku 2-3 łyżki(...)Następnie dokładnie odciskamy ją z płynu i dodajemy do mielonego mięsa. Dodajemy też jajko, tymianek oraz pieprz i sól (do smaku). Całość dokładnie mieszamy (lub wyrabiamy ręką). Z masy mięsnej formujemy kuleczki (najlepiej robić to zwilżonymi w wodzie dłońmi) wielkości orzecha włoskiego lub troszkę większe i obtaczamy je w mące. Obsmażamy na patelni (na maślą bądź oleju) z każdej strony

MyCookBook.pl