Lato się kończy, upały minęły. Nadchodzi pora na dania bardziej treściwe. Najlepiej w tym przypadku sprawdzają się zupy. Kapuśniak zna każdy, zupę z czerwonej soczewicy… no może nie każdy. Ale kapuśniak z czerwoną soczewicą będzie dla wielu nowością. Składniki: - ok. 4 l bulionu (drobiowy lub warzywny)- 2 ugotowane marchewki z bulionu- ziemniaki (ilość według gustu(...)dodatkiem czosnku, co na początku miałam zamiar zrobić. Ale moim zdaniem nie jest to konieczne. Smak przypraw, które dodałam nadaje tej zupie wyjątkowego aromatu. Można ją przygotować w wersji mięsnej lub wegetariańskiej. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Kapuśniak z czerwoną soczewicą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPyszna, szybka w przygotowaniu zapiekanka makaronowa. Może być podana zarówno w wersji mięsnej jak i bez mięsnej – wybór zależy od Was. U mnie była i z pulpecikami wołowymi (miałam zamrożone z poprzedniego obiadu), z choriso czy z zielonym groszkiem. Z każdym składnikiem będzie smakować dobrze. Mega plusem jest to, że praktycznie robi się sama! Składniki (4 porcje(...)piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Po upływie czasu dodajemy liście szpinaku, mieszamy. Posypujemy zapiekankę startym serem. Pieczemy 15-20 minut, do miękkości makaronu. Smacznego! Wartości odżywcze całego dania: Kalorie 3407 kcal Węglowodany 384.71 g Białka 1850 g Tłuszcze 149.3 g Artykuł Zapiekanka makaronowa w kremowym sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourselfPyszna, szybka w przygotowaniu zapiekanka makaronowa. Może być podana zarówno w wersji mięsnej jak i bez mięsnej – wybór zależy od Was. U mnie była i z pulpecikami wołowymi (miałam zamrożone z poprzedniego obiadu), z choriso czy z zielonym groszkiem. Z każdym składnikiem będzie smakować dobrze. Mega plusem jest to, że praktycznie robi się sama! Składniki (4 porcje(...)piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Po upływie czasu dodajemy liście szpinaku, mieszamy. Posypujemy zapiekankę startym serem. Pieczemy 15-20 minut, do miękkości makaronu. Smacznego! Wartości odżywcze całego dania: Kalorie 3407 kcal Węglowodany 384.71 g Białka 1850 g Tłuszcze 149.3 g Artykuł Zapiekanka makaronowa w kremowym sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourselfWizyta na Podkarpaciu to same przyjemności, a jedną z nich to grzybobranie! Ale to takie wyjątkowe, bo… jest hasło: robimy risotto z grzybami! OK! Ale
Tajemnice SmakuCześć Jednym z moich ulubionych dań jest mielone. I to pod każdą postacią. O gołąbkach już było, więc dziś będzie przepis na kotlety domowe. Po raz kolejny jest to przepis wykorzystywany przez moją babcię. Moją zmianą jest tylko dodanie mielonej słodkiej papryki. Kotlety mielone Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, patelnię, miskę, miseczkę, łopatki(...)wyrób dłońmi. Jeśli jednak dodasz zbyt dużo bułki tartej i masa będzie zbyt twarda i zbita, wystarczy, że dolejesz do mielonego trochę przegotowanej wody i ponownie dobrze wymieszać. Z mięsnej masy uformuj równej wielkości kulki, każdą z nich lekko spłaszcz. Ewentualnie każdy kotlet obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Usmaż na nim kotlety. W połowie smażenia, gdy mięso
blog.moje-pasje.infoNie macie pomysłu na obiad to zaprasza dzisiaj na pyszne kotlecik z indyka z pieczarkami i parmezanem , do kotletów użyłam wyśmienitych przypraw od firmy
Sama słodycz i szczypta chiliwieprzowiny (można zamienić np. ugotowanymi posiekanymi krewetkami) - nie dałam 1 roztrzepane jajko ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego (dałam od siebie) sól do smaku - nie dałam Słodki sos chili do maczania: 2-3 malutkich drobno posiekanych chilli 3 ząbki czosnku ¼ szklanki cukru 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki sosu rybnego ½ szklanki(...)starłam na tarce, posiekałam kim chi na paski, dodałam małą garść kiełków, doprawiłam zalewą spod kim chi (2 łyżki), po 15 minutach odlałam nadmiar soków. A to farsz mięsny Basi : 1. Makaron namaczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i dokładnie tniemy na krótkie kawałki. Dodajemy wszystkie składniki nadzienia, mieszamy i ostatecznie doprawiamy. 2. 2. Kiedy nadzienie jest gotowe
Kuchnia PrezydentowejSkładniki: ziemniaki 13 sztuk, pory 3 duże, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, jajka 4 sztuki, śmietana 12% 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki
W Mojej Kuchni Lubięproste, ale to właśnie w tym kwi cały jego wspaniały smak. Z pewnością zasmakuje każdemu i nie będziemy się tego wstydzić. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 5-6 papryk 450 g mięsa mielonego np. wieprzowego 200 g ryżu 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml wody(...)desce i odcinamy górną część papryki, ale nie wyrzucamy jej. Usuwamy gniazda nasienne i doprawiamy solą, pieprzem. Następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym. Każdą paprykę wypełniamy przygotowanym farszem mięsnym. Wstawiamy do piekarnika, a do naczynia wlewamy 200 ml wody. Pieczemy przez 25-30 minut. Po tym czasie posypujemy wierzch każdej nadzianej papryki startym serem i ponownie pieczemy przez 10 minut
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneNo i zapomniałam pstryknąć fotkę z ugotowanych gołąbków.. Chyba pierwszy raz robiłam gołąbki z kapusty włoskiej [ kiedyś robiłam faszerowaną kapustę - klik ]..moje ze względu na
Moje domowe kucharzenieW tak zwanym międzyczasie pomiędzy jednym dzieckiem a drugim zaczęłam gotować zwykłą zupę. Miała być z ziemniakami - musiałabym po nie iść na dół i obierać, a
Kolorowy PrzepisownikPieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno. Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew
Maminek kulinarnyDawno nie robiłam gołąbków..córka mówiła, że chyba z pół roku...no , ale na blogu są gołąbki robione jeszcze w wolnowarze ,a post jest z lipca
Moje domowe kucharzenie