dania mięsne - 13801 przepisów (strona:596/921)

Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem / Cheesy potato roll with meat and spinach 296

przedstawiam coś obłędnie pysznego. Jakiś czas temu zobaczyłam na fejsie filmik z przygotowaniem tego dania ze strony Tasty , i poczułam, że muszę to zrobić. W pierwszy wolniejszy weekend zabrałam się do dzieła i powstała przepyszna rolada z ziemniaków zapieczonych w parmezanie, nadziana sosem mięsnym, śmietankowym szpinakiem i dużą ilością mozzarelli – obłęd! To jest przepyszne! I wcale

karmelowy
Tortille z kurczakiem i warzywami 251

górze i roluję całość. Moje tortille przed zwijaniem wyglądały tak (jeszcze przed ułożeniem farszu mięsnego z patelni):   Zawijam dół (tak do około połowy gotowej tortilli) w folię aluminiową, dzięki czemu wiem, że farsz mi nie wypłynie (są też inne plusy: łatwiej się trzyma danie i mamy więcej szans na to, że podczas jedzenia nie ubrudzimy się

Zasmakuj Kuchni
Zupa ogórkowa 134

domowe, sycące, pełne warzyw, a nie te z torebek czy kartonów. Zupa to idealnie danie, kiedy wracamy zmarznięci i głodni ze spaceru. Kilka minut i na stole ląduje talerz gorącej, pożywnej zupy. Zachęcam Was do gotowania o ile tylko możecie zup na wywarach – mięsnym lub warzywnym. Ich smak jest głębszy od tych robionych na kostkach rosołowych, o walorach

Mieszam w Garnku
Pieczeń wołowa nadziewana owocami z pietruszkową kaszą jaglaną oraz ciepłą sałatką z jarmużu i brokułów 116

ostudzeniu, pokroić w cienkie plasterki i zjeść jako wędlinę na inny posiłek. Do dzisiejszego dania użyłam ligawy wołowej, wołowiny sprzedawanej przez firmę Sokołów S.A. pod nazwą Uczta Qulinarna . To specjalna linia produktów, świeże mięso bardzo wysokiej jakości. Wołowina jest pozyskiwana ze zwierząt ras mięsnych hodowanych w Polsce i tutaj przetwarzana. Żeby wołowina była odpowiednio krucha i smaczniejsza poddaj

Smaczna Pyza
Ulubione przepisy w październiku 204

karkówka Nie da się ukryć, że przyszła jesień. W tak chłodne dni szukamy przede wszystkim rozgrzewających potraw. Czytelnicy mojego bloga najchętniej zaglądają do przepisów na nalewki. Na drugim miejscu mamy potrawy mięsne. Sznycle nalewka z orzecha włoskiego Nalewka z aronii

prawdziwe jedzenie
Pierogi z mięsem i orzechami 173

Pierogi to klasyczne danie kuchni polskiej, które lubi chyba każdy. Przepis na to ciasto jest zdecydowanie moim ulubionym. Świetnie się rozwałkowuje i gotuje,a przy tym jest cieniutkie i miękkie. Tradycyjny farsz mięsny wzbogaciłam dodatkiem orzechów i odrobiny cynamonu, dzięki czemu zyskały nowy smak. Składniki: (na około 40szt) Ciasto: 300g maki pszennej tortowej żółtko

Pyry na Gaz
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 148

www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami. Zdrowe, wegetariańskie danie, które możemy podać na obiad, kolację lub spotkanie z rodziną czy przyjaciółmi. Cukinia idealnie nadaje się jako „pojemnik” jadalny na różnego rodzaje farsze nie tylko wegetariańskie, ale również mięsne Post Cukinia faszerowana kaszą jaglaną pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych. 214

gotuję kopytka, kluski śląskie, pyzy, pierogi lub (niestety rzadziej) knedle. Do tego obowiązkowo sos mięsny lub grzybowy i surówka, ostatnio najczęściej z kiszonej kapusty ;) I tak było wczoraj i dzisiaj. Na obiad były kartacze, czyli cepeliny, czyli większe pyzy o charakterystycznym owalnym kształcie. Danie wywodzi się z kuchni litewskiej (cepeliny) a spolszczona wersja to właśnie kartacze. Rzekomo oryginalna wersja

Rozpustne gotowanie
Orzotto z grzybami 130

risotto.   Grzybowe … mięsne … z dodatkiem białego wina … – każdy pewnie ma swój sprawdzony , ulubiony przepis. Dziś mam dla Was coś , co jest dla niego fajną alternatywą – a mianowicie orzotto.   Orzotto jest to danie przygotowane na wzór risotta , ale zamiast ryżu używamy kaszy. A jak wiecie , ja kasze uwielbiam!  Do dzisiejszego dania wykorzystałam moje

Ostra na Słodko
Kotlety z kalafiora 130

Zachęcam Was, do dodawania różnej zieleninki do środka wszelkiego rodzaju kotletów – koperku, dymki, natki. Niby nic, niby kawałek zielska, a jakże potrafi zmienić smak kotletów zarówno tych klasycznych mięsnych jak i tych jarskich. Ogólnie, nie bójmy się w kuchni eksperymentów z przyprawami. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/09\/kotlety11m.jpg","recipeIngredient":[" \u015bredniej wielko\u015bci(...)dodajemy 1 łyżkę kaszy. Kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kotlety-z-kalafiora/ MieszamWGarnku   Artykuł Kotlety z kalafiora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zupa ogórkowa 170

6 50 min Łatwe Tanie Przepis na zupę ogórkową z jajkiem. Składniki 1,5l bulionu mięsnego słoik ogórków kiszonych 2 średnie marchewki kawałek selera korzeń pietruszki

PysiaGotuje.pl
Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata 268

mamy czasu na stanie przy kuchni, lub po prostu nasza lodówka świeci przysłowiowymi pustkami.  Do takich właśnie ułatwiaczy należą produkty japońskiej marki OYAKATA oferującej zupy i dania z makaronem. W kilka minut na naszym stole będziemy mieli smaczny, aromatyczny i sycący gorący posiłek. Ramen to tradycyjna japońska zupa. Od jakiegoś czasu w naszym kraju rośnie zainteresowanie Japonią(...)bardzo intensywny  mięsny wywar, przypominający  nieco nasz tradycyjny rosół. Jest gotowany przez kilka długich godzin, aż bulion z wieprzowiny  i kości wieprzowych będzie bardzo mocny. Możemy  do niego także dodać drób lub owoce morza czy też ryby. Ramen wzbogacamy także marynowanymi jajkami i różnego  rodzaju warzywami . Znaczącym  elementem tego dania jest aromatyczna

Kulinarne przygody Gatity
Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami 224

mięsa, ale smakuje lepiej niż mięsne odpowiedniki? Mniejsza zresztą o nawę, ważne jest to, że wegetariańska zapiekanka pasterska może spokojnie iść w zawody z shepard’s i cottage pie. Ma charakter, teksturę, smak i konsystencję i ten niesamowity, charakterystyczny dla klasycznej zapiekanki aromat. Spróbujcie tej wersji, bo jest lżejsza niż mięsna, ale równie pożywna. Zamiast pure z kalafiora możecie użyć(...)tłuczonych ziemniaków. Wegańską zapiekankę pasterską, podobnie jak mięsną można bardzo dobrze mrozić, gdyż doskonale się przechowuje w takiej postaci. Trzeba ją tylko zapakować do szczelnego pojemnika, albo do zamykanych woreczków do mrożenia. Zamrożoną trzeba później przełożyć na talerz i wstawić na noc do lodówki do rozmrożenia, a przed podaniem podgrzać. Pomysł na danie zaczerpnęliśmy z New York Timesa

Niedzielny kucharz
Bitki wieprzowe w sosie własnym z suszonymi grzybami 509

Rate this post Bitki wieprzowe w sosie własnym z suszonymi grzybami Bitki wieprzowe to zawsze dobry pomysł na obiad. Smakują świetnie szczególnie w zimowe dni , kiedy

Ogrodnik w podróży