dania mięsne - 13801 przepisów (strona:589/921)

Bolognese z czerwonej ciecierzycy 71

Bolognese to połączenie mięsa mielonego z pomidorami, serwowane zazwyczaj na makaronie. Wersję mięsną tego sosu większość z nas na pewno zna i miała okazję próbować chociażby raz w życiu. Tym razem chcę Was zachęcić do przygotowania Bolognese w wersji wegetariańskiej. Podstawą wegetariańskiego Bolognese jest czerwona soczewica z dodatkiem ziół i sosu pomidorowego. Bolognese z czerwonej soczewicy to świetny pomysł(...)ugotowaniem. Cebulę szalotkę zastąpić można białą lub żółtą cebulą. Zamiast świeżo krojonej papryczki chili użyć można papryki w proszku. Jej ilość musi być jednak zdecydowanie mniejsza. Szukasz przepisów na dania z ciecierzycy? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Lasagne z ciecierzycą . The post Bolognese z czerwonej ciecierzycy appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Jajka po szkocku 130

Jajka po szkocku to jedno z dań, które w Anglii znaleźć można serwowane na większości imprez. Jajka po szkocku Podawane jako zimna przekąska, zazwyczaj samo bez dodatku sosu. Jajka po szkocku to nic innego jak jajko ugotowane na twardo, obtoczone mięsną masą z mięsa mielonego i smażone na głębokim tłuszczu. Zdarzyło mi się kilka razy przygotować jajka po szkocku(...)masę. Dobrze wyrobioną masę mięsną podzielić na osiem równych części. Każdą część spłaszczać na dłoni, na środku układać ugotowane jajko przepiórcze, sklejać i formować w kulkę. Każdą kulkę obtaczać w bułce tartej. Do garnka wlać olej. Oleju powinno być tyle aby w trakcie smażenia pokrył całkowicie mięsne kulki. Olej rozgrzać, kiedy gorący wkładać gotowe kulki mięsne. Smażyć na średnim ogniu

mecooks
Karkówka wieprzowa w sosie własnym 103

Karkówka wieprzowa w pysznym sosie własnym , to wypróbowany przepis na obiad z duszonego mięsa. Doskonały gęsty, mięsny sos oraz kawałki rozpływającej się w ustach karkówki skuszą każdego! Jak zrobić pyszną duszoną karkówkę w sosie? Tylko proste składniki i krótka lista, a co za tym idzie również proste przygotowanie. To według nas podstawa dobrego i przede wszystkim sprawdzonego przepisu na pyszną(...)każdego dnia z innym dodatkiem. Karkówka w sosie z ziemniakami, z kaszą, z makaronem, z kluskami śląskimi lub kopytkami. Pomysłów jest mnóstwo! Karkówka z sosie to świetne bardzo rozgrzewające danie na zimowe dni. Każdy z nas zapewne marzy po powrocie do ciepłego domu, aby posilić się pyszną i gorącą strawą Lekko pikantna, aromatyczna karkówka w sosie własnym z ulubionym

Kuchnia Na Wypasie
Pielmieni 199

Opis Pielmieni: Pielmieni to słynna potrawa kuchni rosyjskiej czy ukraińskiej, która mocno zadomowiła się również w kuchni polskiej. Jest to rodzaj pierożków z luźnym mięsnym farszem. Oryginalne pielmieni przygotowuje się z wieprzowiny. Jednak na przestrzeni wielu lat powstało bardzo dużo różnych kombinacji. Ja jednak uwielbiam opcję z mieszanką mięsa wieprzowego i wołowego. Najważniejsze, aby farsz był aromatyczny, soczysty i wyrazisty(...)Polecam pielmieni na obiad czy kolację. Ich wyrazisty smak zachwyci na pewno każdego, kto chociaż raz ich spróbuje. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 500 g mięsa mielonego wieprzowego 80 ml bulionu Mąka Sól, pieprz 200 ml wody Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania farszu. Mięso wołowe

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bieszczadzkie smaki - część II 147

bardzo aromatyczna. Placki chrupkie, dobrze wysmażone i pyszny sos mięsny. Ale to wszystko to był tylko wstęp przed wielkim finałem. Naczytaliśmy się recenzji i opinii o nim, naoglądaliśmy zdjęć.  W końcu nadeszła ta długo wyczekiwana chwila. Wjechał dostojnie na stół, wielki, ogromny, gruby, cały pokryty jagodami (mrożonymi ale zdecydowanie dały radę – nie było to ciapa ani dżem jagodowy, tylko(...)rodzaju kopytek. Bazą do ich przygotowania są płatki owsiane. Podane zostały ze skwarkami i białym serem twarogowym.  Kolejnym daniem były Hryczanyki – kotlety z mięsa i ugotowanej na sypko kaszy gryczanej. Smażone na oleju lub smalcu. Ciekawe dania które dobrze smakowały w tym miejscu. W wielu rozmowach o Bieszczadzkich serach przewijały się określenia: sery od Greka, sery

królestwo garów
Gorące Piece zostały otwarte! 130

zakwasie pieczony z użyciem wytłoków Pstrąg kłodzki i proces wędzenia Obok fenomenalnych wędzonych ryb i wędlin Gorące Piece mogą także pochwalić się interesującym menu, w którym tradycyjne polskie dania serwowane są w niecodzienny  sposób — widać  w nich inspirację kuchnią włoską, czy japońską. O tym, czy te miksy kulturowe  wyszły na zdrowie, postanowiłem nie pisać(...)tradycyjny polski żur na zakwasie z kiełbasą z  wędzarni — bardzo  mięsny i treściwy, wędzone żeberka podane na zasmażonej kapuście z ziemniakami oraz sandacza na szafranowym risotto. Myślę, że każdy może w tym menu znaleźć coś dla siebie. Czy warto wpaść pod adres Włodkowica 21 i dać szansę Gorącym Piecom ?  Myślę, że tak. Wędzone przysmaki to zdecydowanie mocny

Food Square
Paszteciki z piersi kurczaka BLW 61

Delikatne paszteciki mięsne z piekarnika. Sprawdzą się dla maluszka w trakcie okresu rozszerzania diety, z chęcią zjedzą je też pozostali domownicy. Staram się komponować przepisy idealne dla całej rodziny, byśmy wszyscy mogli jeść to samo. Stąd też musieliśmy z mężem zrezygnować z mocnych przypraw, soli oraz cukru, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Sami na nowo poznajemy smak potraw(...)dania bez zbędnych ulepszaczy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczone paszteciki z kurczaka BLW 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: BLW Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Ilość 6 sztuk Przygotowanie 20 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 130 kcal Delikatne pieczone paszteciki z piersi kurczaka i marchewki. Prosty i szybki przepis na mięsną

ProstePesto.pl
Kotleciki wegetariańskie z cukinią 54

Przygotowanie kotlecików jest łatwe, szybkie jest to świetna alternatywa dla kotletów mięsnych. Bardzo zdrowe, bo mają w sobie warzywa i ryż ci, którzy nie przepadają za

SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron z mozzarelli z pomidorkamki i bazylią (na ostro) 87

swoją drogą jest tam mnóstwo fajnych, bardzo apetycznych przepisów na niskowęglowodanowe dania!) W mojej wersji makaron z tego przepisu podałam z pomidorkami, odrobiną oliwy, dymką, czosnkiem i bazylią. Jakoś trudno mi wyobrazić sobie z ciężkim mięsnym, czy śmietanowym sosem, dlatego ja wolałam coś nieco lżejszego. Same kluski są świetne! Sprężyste, intensywne w smaku, bardzo smaczne. Ja podałam

Kulinarne Inspiracje
Kotlety z kaszy jaglanej i batatów 112

Czas czytania: 2 min Kotlety z kaszy jaglanej i batatów Szukacie alternatywy dla kotletów mięsnych, jeśli tak to zapraszam dziś na kotlety z kaszy jaglanej z

SprawdzonaKuchnia.pl
Karkówka wieprzowa po cygańsku 109

Niesamowity smak potrawy doskonale sprawdzi się na każdym stole. Karkówka w takim wydaniu to pyszne danie, które możecie podać zarówno na codzienny, jak też na

Bułka z Chlebem
Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro 107

Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro Sznycel wieprzowy w cebuli to prosta , smaczna i efektowna potrawa . Pozwala ona także ograniczać kaloryczność posiłku np. przez zastąpienie

Ogrodnik w podróży
Kuleczki fasolowe 120

Kuleczki fasolowe to alternatywa dla klasycznych kuleczek ziemniaczany Są świetnym dodatkiem do sosów zarówno mięsnych, jak i innych. Są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Kuleczki

PatiGotuje
Sałatka z kuskusem i cukinią 141

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze. Są wspaniałym dodatkiem, zarówno do dań obiadowych, jak i do sałatek. Ostatnio upodobałam sobie jednak sałatki. Można je podawać i na zimno i na ciepło. Wraz z różnymi dodatkami, mięsnymi lub wegetariańskimi, będą idealnymi propozycjami na lunch, kolację, czy po prostu zdrową przekąskę w ciągu dnia. Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę, do przygotowania której

Kulinarne przygody Gatity
Zrazy mielone owinięte w skórki z kurczaka 195

No i zdjęcia innego brak..tzn.miałam,ale przez przypadek usunęłam.Kotleciki mięsne owinięte w skórki z kurczaka i gotowane w wolnowarze..Takie "zrazy "można także

Moje domowe kucharzenie
Drobiowa pieczeń z serem i kolorowymi paprykami 1201

Pieczeń z kurczaka wzbogacona kolorowymi paprykami i serem to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowa mięsna rolada 159

Pachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna

Szalona Kuchnia Eweliny
Królik duszony w pomarańczach i "Opowieść Podręcznej" 170

Zwykle dania na stół wigilijny są kwestią tradycji. Ale co podać na stół świąteczny? Dla mnie zawsze dobrym rozwiązaniem jest królicze mięso. Przy okazji

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki ziemniaczane 102

zapewne swoje upodobania. Są świetnym dodatkiem do obiadu czy przekąski, ale też same w sobie stanowią danie. Możecie je jeść polane śmietaną czy jogurtem z dodatkiem cukru, z musem z makreli, z różnymi pastami oraz dipami. Możecie też zalać je mięsnym lub warzywnym gulaszem. Sposobów jest wiele. I choć praktycznie każde placki ziemniaczane składają się z jednakowych składników, zawsze

Zasmakuj Kuchni
leczo wegetariańskie 165

Dzisiaj mam dla Was przepis na leczo wegetariańskie, czyli z leczo z warzyw bez mięsnych dodatków. To wersja leczo jarskiego i wyjątkowo pyszna. Pyszna, zdrowa, kolorowa

Ugotujmy Coś
Zupa porowa z mięsem mielonym 273

obiad taką pyszną zupę. 500 g pora 2 łyżki masła klarowanego 2 l  bulionu mięsnego lub warzywnego 200 g pieczarek 400 g mięsa mielonego wieprzowego 2 łyżki sosu sojowego 1 duża marchewka 1 mała pietruszka 200 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz 1 liść laurowy 3 ziela angielskie W rondlu rozgrzać masło klarowane i delikatnie zrumienić mięso. Doprawić

O kuchni z uczuciem
Gulasz mięsny kapuściany 139

No i mamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z

To co kocham
Kopytka z koperkiem 151

Pasują do każdego obiadu, mięsnego, warzywnego, rybnego. Także do duszonych grzybów z dodatkiem lubczyku. Smakują również pysznie same z masełkiem lub odsmażone z boczkiem i cebulką. Uniwersalne ziemniaczane danie. Jedne z moich ulubionych:) Najbardziej lubimy te rumiane i chrupiące odsmażone na patelni na maśle klarowanym. Pięknie wtedy pachną masłem. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 szklanki mąki 2 jajka garść

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczane 176

zapewne swoje upodobania. Są świetnym dodatkiem do obiadu czy przekąski, ale też same w sobie stanowią danie. Możecie je jeść polane śmietaną czy jogurtem z dodatkiem cukru, z musem z makreli, z różnymi pastami oraz dipami. Możecie też zalać je mięsnym lub warzywnym gulaszem. Sposobów jest wiele. I choć praktycznie każde placki ziemniaczane składają się z jednakowych składników

Zasmakuj Kuchni