dania mięsne - 13801 przepisów (strona:565/921)

Kalafior faszerowany kurczakiem 152

Szybkie danie obiadowe jednogarnkowe, a właściwie jednokalafiorowe. Małe kalafiorki nafaszerowane podsmażonym kurczakiem i startym serem żółtym i zalane jajkiem. Zamiast małych kalafiorków

To co kocham
Zupa paprykowa z cieciorką 162

Podstawa tej zupy jest dobry bulion, może być warzywny lub mięsny, byle był domowy, a nie z kostki. Zupa jest bardzo aromatyczna, lekka i dietetyczna, idealna

Apetyczna babeczka
Hamburger z orzeszkami pini w bekonie 164

Hamburger z orzeszkami pini w bekonie to kolejna propozycja na mięsny pomysł zaciągnięty z amerykańskiej prasy – grillowanie na tamtym kontynencie mają we krwii. Zdjęcie w prasie

Magiczny Garnek
Kreolski kurczak ze szpinakiem i ryżem 223

Wczoraj była recenzja książki „Diet coaching” a dzisiaj przepis z tej książki na kreolskiego kurczaka ze szpinakiem i ryżem – bardzo smaczne i

Kuchenne Wariacje
Kotlety z młodej kapusty 132

Przepis na pyszne kotlety z młodej kapusty. Świetna alternatywa dla mięsnych kotletów. Składniki: główka młodej kapusty pęczek koperku marchew 3 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Tarta ziemniaczana 201

tygodniu. To takie awaryjne jedzenie - dobre na ciepło i na zimno. Dzisiejsza wersja tarty to raczej dodatek do dania głównego. U nas świetnie sprawdziła się jako uzupełnienie warzywnej zupy, ale równie dobrze może być dodatkiem do mięsnego sosu czy gulaszu. Składniki: ciasto na tartę wytrawną (przepis w linku) ( 200g mąki , 100g masła, 1 jajko, 1 łyżka wody, szczypta

Gotowanie i blogowanie
Pierogi z warzywami i soczewicą 266

Pierogi z warzywami i soczewicą Pierogi , to jedno z moich ulubionych dań , na szczęście tak jak reszty domowników , co powoduje że często goszczą na stole . Zazwyczaj są z nadzieniem mięsnym , kapuścianym , ruskim lub grzybowym , ale tym razem troszkę pozmieniałam i poeksperymentowałam . Z warzywami i soczewica są naprawdę wyśmienite , a okraszone prażoną cebulką lub boczkiem , nie mają sobie równych . Cudowne

Ogrodnik w podróży
Knedliczki z frużeliną truskawkową 256

minuty ostudzić, pokroić na plastry grubości 1 cm np. nitką lub nożem z piłką i podawać natychmiast z sosem owocowym, mięsnym lub warzywnym. Frużelina truskawkowa: 600 gr truskawek 2 – 4 łyżki cukru (w zależności od słodkości owoców, ja dałam 2) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach zimnej wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczona

moj przepis na
Trójmiasto po trosze - Gdańsk 183

było. Zaczynamy od gęstej zupy musztardowej. Generalnie danie w porządku, dobrze przyprawione, zagęszczone najprawdopodobniej zmiksowanymi ziemniakami, aczkolwiek musztarda przyzwoicie ożywiła smak tej zupy. W oczekiwaniu na dania główne dostajemy specjalność restauracji – napój ogórkowy. Można by rzec, że orzeźwiający ten napój głównie ze względu na sporą zawartość pieprzu w połączeniu z octem. Niemniej jednak sporo świeżego kopru(...)dziwnie wysuszony w środku… Największą porażką okazały się pierogi z mięsem. O i ile można  w ogóle nazwać to danie pierogami z mięsem, to chyba pokusiłbym się o nazwę: ciasto do pierogów i ups, niechcący maznąłem papką mięsną w środku. Ciasto strasznie twarde, tradycyjnie niedosolone, mięso bez smaku mięsa. Na deser wysoki rachunek w stosunku do jakości

Right Behind The Kitchen
Mięsne kuleczki z kolendrą, podane ze słodko- kwaśnymi warzywami i ryżem jaśminowym. 254

Wróciłam! :) A razem ze mną przepis na pyszne mięsne kuleczki z dodatkiem kolendry lub natki pietruszki, dzięki którym kuleczki mają oryginalny smak, mocno różnący się od

DefinicjaSmaku
Schab zapiekany pod szpinakiem i jabłkami z serem 227

Uh! Jedna ze smaczniejszych potraw ostatnich dni. Dochodzę do wniosku, że dania wymyślane na pograniczu jednej/dwóch sekund wychodzą mi najlepiej. Nigdy więcej dumania

Kuchenna Kontrrewolucya
Smażone kulki mięsne 361

Mój sposób na wykorzystanie porosołowego bądź pieczonego kurczaka: kulki mięsne z dodatkiem warzyw i ryżu (makaron też może być). Podczas ich przygotowywania jest trochę zabawy, gdyż

Kraina Miodem Płynąca
BUŁECZKI Z MASŁEM PIETRUSZKOWO-CZOSNKOWYM 355

Świetne bułeczki o mocno czosnkowym smaku. Idealne do mięsnych sosów czy grilla. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Restaurant Week - Stare Kino 154

chwilę było słychać śmiechy. Ponieważ chciałam spróbować wszystkich propozycji Szefa Kuchni zdecydowaliśmy z Dominikiem, że wypróbujemy obu menu - mięsnego oraz wege. Mnie w udziale przypadło to wegetariańskie i muszę przyznać, że to już kolejny raz, gdy bezmięsna wersja dań zdecydowanie triumfuje nad tymi z dodatkiem mięsa. Przystawka: 👉  Jajko przyrządzane w temperaturze 67°C na espumie z zielonych szparagów(...)danie, mimo, że bez dodatku mięsa, trafiło z żołądka wprost do mojego serduszka! Świeże, lekkie, aromatyczne i niebanalne. Myślę, że przekonał mnie zwłaszcza dodatek Halloumi, którym ostatnio objadam się bez opamiętania. Placuszki byłe mięciutkie i dobrze przyprawione, w połączeniu z odświeżającą sałatką tabbouleh z miętą oraz bardzo subtelnym ramesco tworzyły świetną całość. To kolejny raz podczas festiwalu, gdy danie

Cooking Monster
Chimichanga 127

północy Meksyku. Składa się z pszennej tortilli z farszem mięsnym, którą składa się tworząc prostokątną kopertę. O dziwo, choć potrawa jest stosunkowo młoda, do dziś nie rozstrzygnięto, kto tak naprawdę jest jej autorem. Do tego miana aspirują obecnie dwie osoby - Woody Johnson, który ponoć już 1946 roku stworzył to danie podczas eksperymentów w kuchni oraz Monica Flin, która twierdzi

Z notatnika dietetyka