Ragu alla bolognese (sos boloński)
Ragu alla bolognese (sos boloński)
Sos boloński to sos mięsny z dodatkiem warzyw, pomidorów i czerwonego wina. Ragu alla bolognese jest jednym z najbardziej popularnych i aromatycznych włoskich sosów, który przez długie i powolne gotowanie zawdzięcza swój wyborny smak. Podaje się go z makaronem typu tagliatelle.Składniki:500 g mielonej wołowiny100 g boczku2 łodygi selera naciowego1 duża marchewka1 cebula1 szklanka wytrawnego czerwonego wina1 puszka pomidorów pelati2 łyżki koncentratu pomidorowego1 szklanka mleka1 szklanka bulionu wołowego3 ły... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak
Autor
Oryginalny smak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, mielone, sosy, pomidor, makaron, makarony, seler naciowy, deser, desery, ciasto, ciasteczka, zupa pomidorowa, marchewka, seler, boczek, tagliatelle, cebula, włoska, wołowina, makaron tagliatelle, mięso, sos mięsny, warzywa, dania z makaronem, sos do makaronu, mięso mielone, dania mięsne, mięso duszone, sos do mielonego , boczek w sosie
Inne przepisy z Oryginalny smak
Dodaj komentarz