dania mięsne - 13801 przepisów (strona:267/921)

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 856

Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku to odrobinę wzbogacona wersja klasycznego kotleta z kurczaka. Uwielbiają go szczególnie dzieci, a w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz

Słodka Strona
STEK Z KARCZKU Z CIECIERZYCĄ I GRZYBAMI 123

Stek z karczku to jeden z pyszniejszych jaki uwielbiam, smaczny soczysty i łatwy w przygotowaniu.  Marynowany w zalewie z miodu, musztardy, oliwy i czosnku smakuje

Kulinarne Fantazje Marioli
Policzki wieprzowe duszone w kapuście i porto 288

Muszę się przyznać, że policzki wieprzowe jadłam po raz pierwszy, wołowe już mi się zdarzało. Szkoda, że w sklepach są tak trudno dostępne. Mięso bardzo delikatne

Smaki Ewy
Gulasz z szynki z pomidorową nutą 200

Na zimne, jesienne dni i wieczory, polecam  rozgrzewający, gorący gulasz. Taki z chudej szynki, odpowiednio doprawiony, zachwyci niejednego smakosza;)  Gulasz podaję na kolację z

Takie tam pichcenie
Makaron w sosie pomidorowym z kiełbasą – na smaczny szybki obiad 214

Historia tego przepisu sięga kilkadziesiąt lat wstecz. Powstał wcześniej niż zaczęliśmy gotować spaghetti ( nawet nikt o tym nie myślał ). Pamiętam, że jako kilkunastoletnia dziewczyna pracowałam kuchni

Smaki Ewy
Gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami 111

Jesień zawitała na całego. Dni co raz krótsze, a noce co raz zimniejsze. Aż prosi się o przygotowanie czegoś gorącego na jesienny obiad. Przedstawiam Wam mój

kulinarnyJa
Pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim 211

W zeszłym roku dostałam książkę "Pascal kontra Okrasa" wydana przez Lidla . Przekartkowałam  ją wtedy na szybko, ale do tej pory jakoś nie było

Kulinarne przygody Gatity
Gdy w ogrodzie kroluje cukinia 280

Sezon cukiniowy w pelni. W ogrodzie mojej Mamy znow mamy ich zbyt wiele by dac im rade. Podobnie jak przed rokiem obdarowane juz zostaly wszystkie sasiadki

Przysmaki Karolki
Imprezowa przekąska z tortilli 699

Imprezowa przekąska z tortilli Prosta i przepyszna przekąska, którą z pewnością pokochają wszyscy goście na przyjęciu. Rożki z tortilli faszerowane mięsem mielonym i warzywami oraz zapiekane

Blog z Apetytem
Wołowina Wellington - Beef Wellington 191

Beef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne

Moje Małe Czarowanie
Kurczak teriyaki 113

Czas na potrawę dla tych, którzy lubią łączyć smaki słone ze słodkimi. Kurczak teriyaki spokojnie tym kulinarnym wyzwaniom powinien sprostać. Podkreślmy, że oryginalny sos teriyaki zawiera

Kuchennyviral.pl
Pierś z kurczaka w sezamie 130

Wakacje kończą się nieubłaganie, więc rodzice krążą po sklepach w poszukiwaniu wyprawki. Gdzie tu zatem jeszcze czas na gotowanie obiadu? Dla zabieganych rodziców polecam zatem pyszną

Kuchennyviral.pl
Pierś z kurczaka w sezamie 125

Wakacje kończą się nieubłaganie, więc rodzice krążą po sklepach w poszukiwaniu wyprawki. Gdzie tu zatem jeszcze czas na gotowanie obiadu? Dla zabieganych rodziców polecam zatem pyszną

Kuchennyviral.pl
Kurczak teriyaki 146

Czas na potrawę dla tych, którzy lubią łączyć smaki słone ze słodkimi. Kurczak teriyaki spokojnie tym kulinarnym wyzwaniom powinien sprostać. Podkreślmy, że oryginalny sos teriyaki zawiera

Kuchennyviral.pl
Bogracz z jelenia 162

Bogracz węg. bogrács – rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś

Moje Małe Czarowanie