Składniki: ziemniaki mąka pszenna 1 łyżka masła boczek wędzony Nie podałam ilości, bo to wszystko zależy od tego ile jesteśmy w stanie tego zjeść, a danie
ClauditteMissCookingrondelka. Ser gorgonzola drobno pokruszyć - jeśli da radę to zetrzeć na dużych oczkach tarki - i dodać do sosu. Opcjonalnie dołożyć podrobioną różyczkę brokuła. Wszystko chwilę pogotować. Sosu wyjdzie sporo, ale to dobrze - musi go być dość dużo aby dobrze pokrył rury makaronu przy zapiekaniu. SZYBKA WERSJA OBIADOWA: Farsz mięsny przygotować wieczorem dzień wcześniej - połączyć wszystko oprócz bułki tartej
Grunt to przepis!Macie takie dni, że w lodówce macie same resztki? Ja często gotuję takie resztkowe obiady, żeby nie wyrzucać czegoś, albo żeby zwolnić miejsce w lodówce. Takie
Mieszam w GarnkuTreściwa, rozgrzewająca, porządnie doprawiona gęsta zupa z mięsem mielonym, warzywami i dobrą passatą. Zioła prowansalskie, mieszanka przypraw czosnku staropolskiego i papryka mielona podkreślają niesamowicie smak całego
Zasmakuj KuchniW połowie grudnia w przepięknym dworku w Woli Suchożebrskiej odbyło się magiczne świąteczne spotkanie, którego organizatorem była marka Sokołów. Podczas naszej wizyty mieliśmy przyjemność spróbować dań
Kulinarne przygody GatityZapiekanka wiejska Mięso mielone z warzywami w sosie pomidorowym przykryte kołderką z ziemniaczanego puree – to musi być pyszne! W sumie jest to bardzo łatwe oraz
Blog z ApetytemOd pewnego czasu nosiłam się z zamiarem aby zrobić tę potrawę. W końcu nadszedł ten dzień. Ja potraktowałam je jako kolację. Oczywiście jak zapewne się domyślacie
Smaki EwyJeśli chcecie trochę poeksperymentować z makaronem spaghetti i dodatkami dodajcie do niego kurczaka w ziołach i polejcie aromatycznym sosem z serka mascarpone. Proste, szybkie i smaczne
Zasmakuj KuchniFrancuski stek wołowy bavette to inaczej łata wołowa z odcinka brzuszno - lędźwiowego która idealnie nadaje się na steki bo ma włókna mięśniowe idealne do tego typu
Moje Małe CzarowanieAromatyczna i intensywnie kolorowa jest kuchnia szafranowa! 🙂 Właściwie dotąd nigdy nie używałam w swojej kuchni szafranu. Dopiero niedawno wpadła mi w ręce gazeta poświęcona
WiszniówkaPysznie podany, aromatyczny kurczak z grzybami. Część grzybów to grzyby leśne a część to malutkie pieczarki takie jak do marynowania. Dodatkowo ryż na sypko i danie
Moje Małe CzarowanieZawsze piekę piersi z gęsi na święto Świętego Marcina.Pieczone na jabłkach są bardzo smaczne i soczyste.Dodatek soku pomarańczowego i skórki pomarańczowej sprawie że mają świetny aromat.Takie
Bajeczna KuchniaGulasz wołowy z dodatkiem suszonych grzybów, wytrawnego, czerwonego wina, podany z kaszą jęczmienną (tutaj z pęczakiem), mmm... to jedno z naszych ulubionych dań
Smaczne ZdroweUfff nareszcie wracam po krótkiej przerwie:) Brak czasu zmusza mnie do organizowania szybkich, za to pysznych posiłków:) Tym razem sos brokułowy, stały element mojej książki kucharskiej
Kuchnia Pełna Pasji