Lato. Cudowna pora roku. Natura obdarza nas obficie w owoce i warzywa. Jak można się im oprzeć? Ja nie potrafię. Każda wizyta na targu kończy
Przysmaki KarolkiSą takie dni, kiedy wpadamy ze znajomymi po wypadzie na miasto i trzeba szybko przygotować coś w miarę zdrowego a zarazem się przy tym nie narobić
Mieszam w GarnkuMięso mielone przekładamy do miski, wsypujemy sól, majeranek, paprykę ostrą, obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojona paprykę. Wyrabiamy masę mięsną i robimy małe okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków(...)samej patelni, co smażyliśmy cebulę, smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą, Po usmażeniu układamy na środku pomiędzy kotletami. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna ChwilaBigos z ziemniaków - kuchnia podkarpacka Słowo bigos wszystkim nam kojarzy się bardzo jednoznacznie – siekana kapusta, duszona z mięsem i przyprawami. Ale gdybyśmy cofnęli się o 400
Trzeci talerzKotlety mielone można zrobić na wiele sposobów..u mnie tym razem z dodatkiem musztardy i otrębów..pyszne były.. 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula
Moje domowe kucharzenieDwa tygodnie temu byliśmy w Białymstoku, gdzie w menu wielu restauracji widzieliśmy babkę ziemniaczaną , którą już kilka razy robiliśmy w domu. Inną potrawą charakterystyczną dla kuchni
niecodziennikparyKurczak z ryżem po meksykańsku. Przepis na Thermomix TM31 i Thermomix TM5 Składniki: 2 piersi z kurczaka 200 g ryżu długoziarnistego 1 czerwona cebula 1 ząbek
Themo przepisySą tacy co wątróbkę uwielbiają tak jak ja i są tacy co wątróbki nie trawią, no cóż nie wiedzą co dobre według mnie. Podana przeze mnie
Moje Małe CzarowanieDziś czas na prosty obiad. Kilka składników i wyczarujemy pyszności. Do dzieła! Co nam trzeba? Duża pierś z indyka marchewka 2 żółte cebule. sól i pieprz
LatosiowydomMoja Mama często robi polędwiczki wieprzowe smażone na patelni. Korzystając z Jej rad, zrobiliśmy polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików z użyciem paczki mrożonych grzybów. Po
niecodziennikparyKotlety mielone z tartym serem, podane z ziemniakami z wody z koperkiem oraz sałatą masłową z jogurtem naturalnym i pomidorkami. Pysznie się zrobiło! I tak domowo
Zasmakuj KuchniChoć lubię gotować, bywa że przygotowując obiad szukam łatwych rozwiązań. I oto jedno z nich – aromatyczne marynowane pałki z kurczaka pieczone w foliowym rękawie podane z
Trzeci talerzPrzepis na pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowanej łososiem w chrupiącej szynce prosciutto. Zaskakujące i bardzo smaczne połączenie. Połączenie mięsa drobiowego i rybiego? Przyznam się, że
DietologUwielbiam risotto, ale czasem stanie przy patelni i mieszanie go co 5-10 minut męczy mnie lub zajmuje czas w którym mogła bym coś innego zrobić
Gotowanie...to proste !Zapraszam dzisiaj na nietypowy gulasz. Dlaczego nietypowy? bo się przeważnie przyzwyczaili wszyscy że gulasz robimy albo z łopatki, albo szynki wiperzowej lub też z drobiu. Pora
Z Majeczką w kuchniKlopsiki z kaczki w orientalnym stylu to nasz przepis, który zgłaszamy do konkursu #durszlakXvegetanatur „Vegeta – Inspirowane naturą”. Od początku założenia akcji naszym pomysłem były klopsiki
niecodziennikparyPostanowiłem wam pokazać jak szybko przygotować – bez marynowania – drób. Zobaczcie jak powstają udka z kurczaka w pieprzu cytrynowym. Zacznijmy od tego, że pieprz cytrynowy
Kuchennyviral.plPrzepis poniżej to nieco egzotyczny miks smaków, który może nasuwać skojarzenia np. z kuchnią indyjską. Połączenie zwłaszcza imbiru, cynamonu, curry oraz miodu i cytryny nada tak
Kulinarna PokusaKarczek z dzika to stosunkowo łatwe w przyrządzeniu mięso. I choć np. wymaga nieco dłuższej obróbki termicznej niż popularna karkówka wieprzowa, to jednak w przepisie poniżej
Kulinarna PokusaJest to jedna z potraw, które towarzyszą mi już od bardzo wielu lat. Łącząca chude i delikatne mięso z kolorowymi warzywami, a zarazem nieskomplikowana i mało
Kulinarna Pokusa