startego sera przyprawy - sól, pieprz, papryka w proszku, chili, bazylia, tymianek Sposób przygotowania Makaron ugotować w wrzącej i osolonej wodzie ok 15 min, mieszając od czasu. Przygotować sos mięsny - c ebulę pokroić w kostkę i razem z czosnkiem podsmażyć na oleju. Dodać do tego mięso i dusić po przykryciem kilka minut. Przyprawić, dodać pokrojoną w kostkę świeżą(...)jeszcze dusić przez chwilę . Tortownicę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i poukładać pionowo ugotowany i schłodzony makaron. Zalać całość z góry sosem i posypać startym żółtym serem. Dać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać
pink envelopepapryka, gorczyca, czosnek. Zastosowanie w kuchni: Przyprawa jest stosowana do wzmacniania smaku takich potraw jak: schab, karkówka, stek i dziczyzna. Używa się jej, też do przyprawiania dań mięsnych na grilla. Pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim to mieszanka przyprawowa, w skład, której wchodzą: suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chili i czarnuszka. Zastosowanie w kuchni
Moje domowe kucharzenieNie minął tydzień od obiadu z wątróbką drobiową w roli głównej, a na naszym stole zagościła wątróbka indycza z jabłkami . Tym razem została przybrana nie tylko
niecodziennikparyProza życia wymaga od nas przygotowania od czasu do czasu potraw na dwa dni. Wtedy najczęściej sięgamy po kurczaka, którego pieczemy na ruszcie, w woreczku lub
niecodziennikparyWpis pochodzi z mgotuje.pl Witajcie Kochani po dłuuuuuugiej przerwie. Ostatnio w moim życiu dużo się działo, w domu pojawiła się druga córeczka i
Marta GotujeGołąbki z kaszą jęczmienną na żeberkach - kuchnia podkarpacka Gołąbki z kaszą to jeden ze znaków rozpoznawczych kuchni podkarpackiej. Najczęściej jest to kasza gryczana, ale tym
Trzeci talerzNaleśniki jak wiecie dają mnóstwo możliwości komponowania posiłków. Pyszne będą na słodko, na śniadanie czy deser, znakomite są również jako krokiety czy naleśniki z ostrym farszem
Moje Małe CzarowanieDzisiaj mam dla Was przepis, którym zainspirowała mnie przyjaciółka Barbara. Ona natomiast nabrała na niego apetyt, kiedy oglądała jeden z odcinków Doradcy Smaku . To ona przekonała
TrufelkowoZa każdym razem jak coś robię z kapusty zastanawiam się dlaczego tak rzadko bo przecież kapusta to świetne warzywo. Dziś przepis na czerwoną kapustę z czarną
Mama GotujeSkładniki: 500-600 g wątróbki z indyka 4 duże cebule oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki czerwonej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonej bazylii pieprz, sól - do smaku
ClauditteMissCookingGolonki indycze pieczone z musztardą i porem jedliśmy jakiś czas temu na obiad. Ponieważ kupiłam od razu 4 duże sztuki golonek z indyka, mięsa starczyło nam
niecodziennikparyCiapkapusta pochodzi z kuchni śląskiej, a u nas na blogu pojawia się po wizycie w warszawskiej restauracji, gdzie podano nam ją do schabowego. Bartek, choć pochodzi
niecodziennikparyDelikatna pierś z kurczaka, która marynowała się całą noc. Tak jak zawsze, inaczej do piersi nie podchodzę. Jest dzięki marynowaniu bardziej soczysta, delikatna i miękka. Dziś
Zasmakuj KuchniZawsze na przełomie miesiąca staram się przygotować jakąś kanapkę, którą – tak sądzę – chce się pożreć oczami. Taka ma być właśnie kanapka z zapiekanym boczkiem
Kuchennyviral.pl