dania mięsne - 13801 przepisów (strona:271/921)

Klopsy wołowe 286

smaku. Klopsy wołowe 2015-04-20 13:03:26 Łatwa i szybka w przygotowaniu, ale oryginalna potrawa nawiązująca do południowych klimatów kuchni bułgarskiej. Ciekawe i w miarę lekkie danie na obiad o każdej porze roku. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600g mielonej wołowiny 3-4 średnie kiszone ogórki 1 średnia czerwona cebula 2 małe lub 1 duży(...)dodajemy do niego szalotkę, czosnek, sól, pieprz, paprykę i żółtko. Urabiamy dokładnie całość na gładką masę, na początku widelcem lub łyżką, ale na dalszym etapie najlepiej rękoma. Z masy mięsnej formujemy ok. 10 kształtnych kulek. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 4 łyżki oliwy i dokładnie obsmażamy klopsy ze wszystkich stron przez 3-4 minuty, do zarumienienia, aby możliwie

Kulinarna Pokusa
Grillowany schab w musztardzie do kanapek 236

Na piknik hejże-ho! Kanapki z grillowanym schabem sprawdzają się w piknikowej scenerii wyśmienicie! Pogoda dopisuje, słoneczko przyświeca, temperatura iście letnia, ryzyko deszczu minimalne. Zachciało więc

Grunt to przepis!
kotlety mielone w bułce a`la fast food... 208

Składniki: mięso mielone z łopatki 50 dag, cebula zeszklona 1 sztuka, przyprawa do steków 1 łyżka bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, jajka 1 sztuka, olej

W Mojej Kuchni Lubię
4 powody, dla których warto jeść grzyby 108

Może kurki w sałatce czy zapiekane boczniaki staną się dla Was alternatywą dla mięsnych elementów dań? Byłoby dobrze. Istnieją przynajmniej 4 powody, dla których warto jeść grzyby! Są niskotłuszczowe, mają sporo witamin i soli mineralnych. Ale, by Was nie zanudzać wybrałem moim zdaniem te najważniejsze argumenty przemawiające za włączeniem grzybów w naszą dietę. Tym bardziej, że mogą one stanowić(...)porównaniu z innymi elementami naszych obiadów. Są bogate w fosfor 100 gramów surowych grzybów to aż 116 mg tego ważnego pierwiastka. Więcej fosforu od grzybów mają tylko produkty mięsne, niektóre pieczywo i nasiona oraz orzechy. Podobnie jak wapń, ten makroelement należy do składników budulcowych naszego organizmu. Około 85% fosforu w ludzkim ciele znajduje się w kościach i zębach. A średnie

Fleksitarianizm.pl
Piersi z kurczaka pieczone 113

Pieczona pierś z kurczaka to prosty i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Możesz go podać z rozmaitymi dodatkami jak np. puree z ziemniaków oraz warzywami

Zasmakuj Kuchni
Pieczeń pod ciastem drożdżowym – kuchnia podkarpacka 202

Pieczeń pod ciastem drożdżowym - kuchnia podkarpacka Ziemia Mielecka to obszar leżący na terenie dawnej Puszczy Sandomierskiej. Współcześnie kojarzy się on głównie z przemysłem lotniczym, jednak niegdyś

Trzeci talerz
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym z ryżem 209

Mięso mielone z indyka z papryką i pieczarkami w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym podane z ryżem, no pycha obiad jak nic! Powiem Wam szczerze, że mięso

Zasmakuj Kuchni
Rolada z indyka z orzechami 219

Czy w Waszych domach czuc juz Swietami?U mnie juz tak.Codziennie pojawiaja sie nowe dekoracje, rozbrzmiewa swiateczna muzyka, ktorej wtoruje moje dziecie. Widze jak bardzo Viki

Przysmaki Karolki
UDKA KACZE W POMARAŃCZACH I MIODZIE 231

Planujecie podać w święta udka kacze,a nie macie na nie pomysłu? Fajnie smakują te w pomarańczach z dodatkiem miodu. Ich dodatkowym atutem jest szybkość ich

Z Majeczką w kuchni
Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto 165

Pesto to bazyliowy sos pochodzący z Genui we Włoszech, który tradycyjnie wytwarzany jest z bazylii, oliwy, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i

A to pestka
ZIEMNIAKI SMAŻONE Z GRZYBAMI I BOCZKIEM 229

ZIEMNIAKI SMAŻONE Z GRZYBAMI I BOCZKIEM Mój Mąż i Dzieci zrobili mi ostatnio wielką niespodziankę i poszli do lasu zbierać grzyby, skąd przynieśli mi

Słodko-Słony Świat Ilony
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2054

Krajobraz za oknem się zmienia. W blasku słońca opadają liście z drzew.To właśnie polska złota jesień zainspirowała mnie do dzisiejszego przepisu. Oto propozycja dla Was na

kulinarnyJa
Kuchnia toskańska Piotra Adamczewskiego - recenzja 150

okolic.  Pan Piotr gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji. "Kuchnia toskańska" to zbiór apetycznych przepisów na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery, które zostały uzupełnione wyborem smakowitych felietonów.    Autor z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej(...)Dalsza część książki to smakowite przepisy , który zostały podzielone na poszczególne kategorie :  Każdy przepis został tak opisany , że nawet początkujący kucharz bez problemu poradzi sobie w przygotowanej danej potrawy. Dodatkowo apetyczne zdjęcia zachęcają do poznania kuchni toskańskiej i sprawiają, że aż "chce się jeść oczami". Moje zdanie:   Przyznam, że książka przypadła mi do gustu... Jej różnorodność sprawia

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania