dania mięsne - 13801 przepisów (strona:273/921)

Kurczak. Pieczarki. Winogrono. Cydr. 260

Po dość długiej przerwie dziś w końcu powracam z nowym przepisem. Robię to trochę w biegu, bo jak zwykle cierpię na niedoczas. W brew pozorom jesienne

Przysmaki Karolki
Gulasz z cielęciny 116

Gulasz z cielęciny jest rozgrzewający i lekko pikantny, czyli w sam raz na jesienne obiady. Jeśli lubicie gulasze, ten z pewnością przypadnie Wam do gustu, tym

niecodziennikpary
Gulasz z cielęciny 117

Gulasz z cielęciny jest rozgrzewający i lekko pikantny, czyli w sam raz na jesienne obiady. Jeśli lubicie gulasze, ten z pewnością przypadnie Wam do gustu, tym

niecodziennikpary
Curry z kurczaka 143

Pyszne i mocno aromatyczne curry z kurczakiem, marchewką, selerem i pietruszką podane z ryżem. Nie na ostro, dziś delikatnie. Na mleczku kokosowym z żółtą pastą curry

Zasmakuj Kuchni
szybkowar-żeberka cielęce z fasolą jasiek... 143

Składniki: żeberka 1 kg/cielęce, olej rzepakowy 1/4 szklanki, łopatka bez kości 1/2 kg, mąka pszenna 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kucharek

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowina w sosie słodko-pikantnym TaoTao 199

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: 200 ml sosu słodko-pikantnego chilli TaoTao 5 łyżek ciemnego sosu sojowo-grzybowego TaoTao świeży imbir pokrojony w bardzo cieniutkie paseczki tzw nitki

ClauditteMissCooking
PIEROGI Z MIĘSEM NA MĄCE ORKISZOWEJ, NASZE ULUBIONE 237

grzybami , które bardzo, ale to bardzo zauroczyło mnie zarówno swą delikatnością jak i cudownym smakiem. Choć pracy przy nich niemało, to warto niekiedy poświęcić go na przygotowanie tak cudownego dania. Najlepsze polane stopionym masełkiem... mmmm... Z podanych ilości wychodzi ok.80 sztuk. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej typ750 - 315g (ml) wody - 1/2 łyżeczki soli (u mnie himalajska) - 10g masła(...)obsychało), wykładamy na delikatnie podsypany mąką blat i rozwałkowujemy na pożądaną grubość, wykrawamy kółka (u mnie metalową obręczą o śr.7cm. Na każde kółko wykładamy łyżeczkę farszu mięsnego i dokładnie sklejamy brzegi. Odstawiamy na podsypany mąką blat (ja wyłożyłam papier do pieczenia, który delikatnie oprószyłam mąką). Ścinki ciasta zagniatamy rozwałkowujemy i wycinamy, nadziewamy i sklejamy i tak aż do wyczerpania

Smaczne Zdrowe
Chrupiące kąski z kurczaka 622

Chrupiące kąski z kurczaka pierwszy raz jadłam z jakieś 8 lat temu u teściowej. Były pyszne! Chrupiące, idealnie komponują się z sosem i smakują dużym i

Mieszam w Garnku
Grillowane nogi z kurczaka z cytryną i rozmarynem 269

Świadomie i nieprzypadkowo zatytułowałem ten przepis „grillowane nogi z kurczaka” zamiast np. „nogi z kurczaka z grilla”. Jakkolwiek bowiem w ciepłym i słonecznym sezonie wiosenno-letnim

Kulinarna Pokusa
Salsa z awokado i pomidorów 143

Salsa z awokado i pomidorów pasuje do większości dań zarówno mięsnych, jak i rybnych, które są niezbyt wyraziste w smaku. Salsa dobrze również smakuje samodzielnie, ewentualnie z chrupiącą grzanką lub bagietką. Salsę z awokado i pomidorów przygotowuje się bardzo szybko, jest soczysta i aromatyczna. Do salsy powinny być użyte mięsiste niezbyt wodniste pomidory i dojrzałe awokado. Według mnie cały(...)jest taka smaczna. Zdarza mi się, że gdy nie mam świeżej kolendry, dodam natkę pietruszki, ale to już nie ten smak. Salsa to pyszny i odświeżający dodatek do wielu dań obiadowych. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut Składniki na salsę z awokado i pomidorów: dojrzałe awokado 3 mięsiste pomidory czerwona cebula lub szalotka papryczka chili kilka gałązek świeżej

Gotuj w domu
Kotlety schabowe w sezamowej panierce 157

Kotlety schabowe w sezamowej panierce Kotlety schabowe w sezamowej panierce to nic innego jak smaczny i każdemu znany kotlet usmażony nieco inaczej niż klasyczna wersja kotleta

WSZYSTKO SMACZNE
Rolada schabowa z białą kiełbasą 183

Super na zimno jak i na ciepło. Na zimno idealnie smakuje z sosem tatarskim lub czosnkowym. Pomysł na taki schabik mam od mojej bratowej Moniki, ona

Kuchnia Pokoleń
Cynadry wieprzowe z cebulką w winie ze szpinakowym pappardelle 216

Cynadry wieprzowe czyli nerki wieprzowe nie są częstym gościem na naszym stole a to tylko dlatego że sporo z nimi pracy. Jednak raz na jakiś czas

Moje Małe Czarowanie
Bób. Kurczak. Sałatka. 191

 Lato. Cudowna pora roku. Natura obdarza nas obficie w owoce i warzywa. Jak można się im oprzeć? Ja nie potrafię. Każda wizyta na targu kończy

Przysmaki Karolki