Kaczka z pigwą 217Dostałam ostatnio wyzwanie od marki Saska, zrobić pyszne danie wytrawne z dodatkiem pigwy. Owoc dotychczas kojarzyłam głównie z nalewką, sama miałam okazję robić nalewkę pigwową
nietylkopasta.pl
Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie 278Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie i płatkach kukurydzianych Chrupiąca panierka oraz aromatyczne i soczyste mięsko – takie właśnie powinny być idealne kotlety. Schab przełożony
Blog z Apetytem
Filety z kurczaka z młodym groszkiem w sosie TIKKA CURRY na białym winie i śmietanie 254Filety z kurczaka z młodym groszkiem w sosie TIKKA CURRY na białym winie i śmietanie Ekspresowo, smacznie i pożywnie, danie w tak zwane 5 minut
Wino Francja Kuchnia
Klasyczne zrazy wołowe 293Klasyczne zrazy wołowe Zwane też roladami śląskimi, tradycyjne faszerowane bitki wołowe, najczęściej podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dobre zrazy powinny być mięciutkie, kruche i
Blog z Apetytem
Żołądki w sosie myśliwskim 430Żołądki w sosie myśliwskim Dziś coś dla miłośników podrobów – żołądki drobiowe po myśliwsku. Pyszny i prosty w przygotowaniu gulasz z pieczarkami, papryką oraz ogórkiem kiszonym
Blog z Apetytem
Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 575Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: forma 20x30 Drukuj Ciasto “Rafaello” bez pieczenia By Piotr 12 marca 2018 Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny
Pogotujmy.pl
Gulasz na winie z marchewką 240Tym razem nie "to co się nawinie to do gulaszu", tylko faktycznie gulasz z dodatkiem wina :) Przepis ten podpatrzyłam wieki temu w jednym z pierwszych programów
Grunt to przepis!
Pierś z gęsi z sosem śliwkowym, pyzami i kapustą modrą zasmażaną 292Zgodnie z przysłowiem, że ,,na Świętego Marcina najlepsza gęsina” („Nowa księga przysłów polskich”, red. Julian Krzyżanowski ) moja propozycja pełnego dania obiadowego. Uwielbiam
Kierunekuchnia
Kurczak w sosie sojowym z puree z ziemniaków i pieczonego czosnku 290Sekretem przepisu na kurczaka, który jest kruchy i soczysty jest MARYNATA. W tym przypadku marynowanie w sosie sojowym i przyprawach (najlepiej przez noc) jest absolutnie nie
Kierunekuchnia
Gulasz wieprzowo – grzybowy z plackami ziemniaczanymi 234Nie wiem jak u Was, ale u mnie sezon grzybowy w zeszłym roku był szczególnie obfity! Nasyciłam się grzybobraniem jak nigdy dotąd! A nic tak nie
Kierunekuchnia
Zupa z zielonej soczewicy z pulpecikami z indyka 279Soczewica – jak wiele innych warzyw strączkowych zawiera duże ilości witamin oraz makro i mikro elementów. Potrawy z soczewicą są sycące. Posiada dużą zawartość białka przez co
Kierunekuchnia
Burger ze śliwkowym sosem bbq 199W ciągu ostatnich lat burgerownie zasypały polskie miasta. Ponieważ mojego męża szczególnie pochłonął ten burgerowy trend, toteż nie jedną kombinację już przerobiliśmy. Dzisiaj propozycja (z pewnością
Kierunekuchnia
Kurczak po polsku faszerowany wątróbką 204Kurczak po polsku faszerowany wątróbką to tradycyjne danie naszej narodowej kuchni. Niewątpliwie kurczak jest tutaj najważniejszy, więc zadbajcie o najlepszą jakość tego drobiu. Niby taki
Kierunekuchnia