Kaczka przygotowana francuską metodą confit zdecydowanie stała się moim ulubionym przepisem na kaczkę. Choć wolno duszona w głębokim tłuszczu, to mięso wcale nie jest tłuste, a
KierunekuchniaTortilla z kurczakiem i kapustą pekińską Smaczne, łatwe i szybkie danie, idealne rozwiązanie na lunch, kolacje albo jako przekąska na przyjęcie. Do tortilli polecam podać
Blog z Apetytemobiadu. Na zimno idealne do kanapek. Mięso soczyste, delikatne i bardzo smaczne. Nie wymaga od nas zbyt wiele pracy. Hop do piekarnika i gotowe:) Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Szczególnie polecam polędwiczki z indyka w sosie własnym. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki
O kuchni z uczuciemCzas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową By Piotr 9 kwietnia 2018 Tosty z jajkiem
Pogotujmy.plTe pulpety naprawdę smakują jak prawdziwe domowe gołąbki, a ich przygotowanie jest dużo prostsze i przede wszystkim nie wymaga tyle czasu. Mają w środku wszystkie tradycyjne
nietylkopasta.pluwielbia. Bułeczki cebulkowe Agaty je się bez dodatków, ale można do nich dołożyć to, co lubimy, masło czy ser. Idealnie nadają się one jako przekąska lub dodatek do dań mięsnych czy warzywnych. Kiedy Agata je przygotuje, znikają błyskawicznie. Spróbujcie sami trochę tak poczarować w kuchni… Bułeczki cebulkowe Składniki na 9 bułek: 190 ml ciepłej wody 4 łyżki ciepłego
KulinarneImpresje.plW połowie marca w warszawskim studiu kulinarnym Coop Up odbyły się wielkanocne warsztaty z marką Sokołów . Warsztaty poprowadziła Sandra Kotowicz, finalistka programu Top Chef 5
Kulinarne przygody GatityDoskonały dodatek do jajek na twardo,wędlin,pasztetów i dań mięsnych. Na Wielkanoc z dodatkiem czerwonego wina. Składniki: 1kg buraków czerwonych 1/2 szklanki czerwonego wina chrzan ( u mnie 5 łyżek swojskiego chrzanu) sól,pieprz sok z cytryny Buraczki oczyścić,ugotować ze skórką.Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. ( Chrzan,jeśli jest korzenny - oczyścić,zetrzeć
Niespełnione zdolności kulinarnetelefonu Prosta i skromna sałatka składająca się z warzyw i owocu. Marchew i jabłka są często używane w sałatkach, a tutaj starty chrzan jest dodany .Taka sałatka do dań mięsnych i rybnych znakomita na świąteczny stół. Aby przygotować sałatkę z chrzanem, jabłka i marchew trzeba ... Marchew i chrzan umyć, oczyścić, zetrzeć na grubej tarce. Jabłka najlepiej kwaśne obrać
w mojej kuchniProsta surówka obiadowa z marchewki i chrzanu. Bardzo szybko się ją przygotowuje. Dobrze smakuje do dań mięsnych. 2 spore marchewki 1 łyżka gęstej śmietany 18% pół łyżki tartego chrzanu (konserwowego) pieprz Marchew zetrzeć na grubej tarce lub pół na pół, na grubej i średniej. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać
Praktyczna plSłyszeliście o boeuf bourguignon? To francuskie danie znamy m.in. dzięki Julii Child. Dzięki dodatku wina potrawa nabiera wysublimowanego smaku, jest to jednak danie dość
nietylkopasta.plNajprostsza na świecie surówka: niepozorna, niecodzienna, niezwykle smaczna. Sałatka z surowej brukselki, utartej z dodatkiem orzechów włoskich jest doskonałym kompanem mięsnych dań. Surówkę z kapusty zna każdy, choć pewnie większość ma na myśli surówkę z kapusty kiszonej. Z surowej kapusty, białej i czerwonej jest równie smaczna, ale lżejsza i delikatniejsza. Surówka z tartej brukselki to jeszcze inny obszar doświadczeń
Niedzielny kucharzCzas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sok z ananasa i cytrusów By Piotr 22 marca 2018 Sok z ananasa i cytrusów to
Pogotujmy.plZjedzenie od czasu do czasu domowej roboty pizzy może być jak najbardziej zdrową alternatywą fast food’ów. Takie ciasto nie zawiera ulepszaczy, dodatków smakowych, glutaminianu
Kierunekuchniaochota na warzywa i lżejsze dania. Gulasz libański z warzyw nada lekkości naszej kuchni a jednocześnie delikatnie rozgrzeje w jeszcze zbliżające się chłodne dni. To i inne dania znajdziecie w Walentynkowym numerze magazynu Aromat. Libański rozgrzewający gulasz warzywny Składniki na naprawdę sporą porcję 400 g ciecierzycy (puszka) 2 bakłażany (doskonale też smakuje z cukinią) 2 cebule(...)składniki dusimy aż bakłażan będzie miękki. Podajemy posypane kolendrą lub natką pietruszki. Tak przygotowany warzywny gulasz można jeść samodzielnie, z ryżem, chlebem lub makaronem lub jako dodatek do dań mięsnych. Smacznego! Artykuł Libański rozgrzewający gulasz warzywny pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchni