Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy
Uwaga Babcia Gotujemakaronem, ryżem, ziemniakami lub kaszą. Polecam na obecne upały, kiedy nie mamy ochoty gotować i piec. Na blogu w zakładce mięsa znajdziecie wiele innych pomysłów i przepisów na dania mięsne. Jeśli ugotowaliście coś z moich przepisów to napiszcie kilka słów w komentarzu. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 cukinia 1 puszka pomidorów sól
O kuchni z uczuciemsłoikach, dodajemy zalewę i pasteryzujemy ok. 6-7 minut ( od momentu zagotowania). I oto są:) Ogóreczki możemy jeść od razu ale najlepsze są po około tygodniu:) Idealne do dań mięsnych i grilla. Wychodzą naprawdę ostre, także uwaga na delikatne podniebienia. Dostarczono właśnie kolejne tony ogórków, więc wkrótce przepis na inne przetwory:) Hasta Luego
la cucharaPolecam udka z kaczki z borówkami nie tylko na świąteczny stół.U mnie w domu kaczką często gości na stole.Nie jest skomplikowana w wykonaniu/ Składniki: 1
Ugotujmy Cośobrane zetrzeć na tarce do ogórków, wymieszać wszystko z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym, jogurtem i koperkiem, podawać z plackami kalafiorowymi - placki kalafiorowe są najsmaczniejsze z mizerią zamiast dania mięsnego..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnaczynia. Ja wykorzystałam ryż do risotto. Pyszności! Jeśli nie macie pomysłu na danie z kurczaka lub pomysłu na obiad to spójrzcie na przepis poniżej. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 6 ćwiartek z kurczaka 2 szklanki ryżu 2 średnie cebule 1 mała czerwona papryka 2 łyżki przyprawy do kurczaka Zalewa 5 szklanek wody
O kuchni z uczuciemkupić już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała czerwona papryka 50 g żółtego sera 1 czerwona cebula sól pieprz słodka papryka
O kuchni z uczuciemkręci nosem, a o samym ryżu żyć jest ciężko. Co więcej widzę, że są takie dania, które Ona uwielbia i niestety dla Niej samej są to dania mięsne. Jednym z takich przysmaków moich córek są pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z warzywami. Jak więc podjąć odpowiedzialną decyzję na temat żywienia skoro w domu czają się
Przysmaki Karolkigrilla, które na pewno Was zainspirują do przygotowania prawdziwie grillowej uczty! Specjalnie dla Was zebrałam ciekawe inspiracje z polskich blogów kulinarnych. Pamiętajcie, że grill to nie tylko dania mięsne, jak kiełbaska, karkówka czy kurczak, ale także różnorodne sałatki z sezonowych warzyw, grillowane warzywa czy sosy o różnych smakach! Bierzcie z tego lata jak najwięcej – miłego grillowania
Kuchnia Bazyliiprzepis na rumiane i chrupiące mięsko. Można podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy . Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeśli wypróbowaliście jakiś przepis z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią, a może też i zdjęciem potrawy. Składniki 12 podudzi z kurczaka
O kuchni z uczuciemPisząc ten post muszę zacząć od pewnego ogłoszenia. Każdy z nas ma swoje ulubione danie z czasów dziecięcych, o które prosił swoją mamę. Dla mnie
Gar ZdrowiaW moim domu chętnie zjadana jest wołowina w różnej postaci..Zrobiłam na sposób cygański ..Wyszła bardzo krucha .lekko pikantna po prostu delikatesy 🙂 .Polecam serdecznie.. Składniki
Ugotujmy CośWołowina wolno gotowana w jarzynach to jedno z moich ulubionych, mięsnych dań. Spory kawał wołowiny z tłuszczykiem gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 3-4 godziny w jarzynach. Odstawiamy takie mięso do całkowitego wystygnięcia w wywarze w którym się gotowała. Najlepiej na całą noc. Na drugi dzień takie mięso kroimy w plastry i robimy do niego dowolny
Kulinarne przemysleniazwyczajnie brakuje smaku dobrze przyrządzonego, sprawdzonej jakości mięsa. Ten brak doskwiera szczególnie mojemu mięsożernemu Mężowi ;) dlatego w dni, które spędza z nami w domu na stole zazwyczaj goszczą dania mięsne, głównie drobiowe. Dla mnie i dzieci to też okazja do uzupełnienia w diecie, m.in. białka pochodzenia zwierzęcego. Jeśli już jesteśmy przy temacie drobiu, to ciekawa jestem
Kolorowy PrzepisownikBędąc na wczasach w Czarnogórze jedną z potraw .którą podali była wołowina faszerowana..Postanowiłam zrobić podobną ale niemniej na swoją nutę .ponieważ nie znałam składu..I
Ugotujmy Coś