dania mięsne - 13801 przepisów (strona:139/921)

Gulasz wołowy z wolnowaru 180

Zapewniam Was, że jeszcze nie jadłam tak pysznego gulaszu jak ten gotowany w wolnowarze. Wołowina jest tak miękka, że rozpływa się w ustach, a smak jest

kuchnia doski
BURACZKI TARTE NA ZIMĘ ( DO SŁOICZKÓW) 429

zakręcamy i pasteryzujemy przez ok 10-15 min od zagotowania wody.Słoiki wyjmujemy z wody,mocno dokręcamy i odstawiamy do góry dnem. Takie buraczki to wspaniały dodatek do dań mięsnych,najbardziej uwielbiamy je z kaszą gryczaną i pysznym mięskiem gulaszowym

Niespełnione zdolności kulinarne
rolady wieprzowe 131

Polecam wieprzowe rolady ..

Ugotujmy Coś
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 201

wersji de luxe. Dlaczego? Ponieważ w składzie znajdziemy również nasiona słonecznika, które przyjemnie chrupią podczas jedzenia i wzbogacają pastę w minerały. Bardzo ciekawa alternatywa dla popularnego dodatku do dań mięsnych. * ze szpinakiem i nasionami konopii Druga już wersja z dodatkiem superżywności. Nasiona konopii, które mają lekko orzechowy smak, świetnie komponują się ze szpinakiem, a w dodatku są świetnym źródłem

Poranek na słodko
Placuszki ryżowe z pietruszką 139

powstało gęste ciasto. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i ostra papryką. Smażymy na rumiano na oleju na rozgrzanej patelni. Serwujemy jako dodatek do dań mięsnych

Pyry na Gaz
Wege muffiny z brokułami i pędami bambusa 200

muffin. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut. Wytrawne muffiny z brokułami i pędami bambusa podajemy na gorąco - jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego. To, że brokuły są zdrowe już wiemy. Jakie właściwości mają i co możemy znaleźć w ich składzie? Brokuły są cennym źródłem witaminy C, A, PP i z grupy

My Chcemy Jeść
babka ziemniaczana 129

Klasyka polskiej kuchni ..

Ugotujmy Coś
udka z kaczki pieczone na patelni w sosie śmietanowym 158

Kaczka dosyć często gości u nas na obiad w niedzielny dzionek..

Ugotujmy Coś
Konfitura z brusznicy i jabłek 154

Konfitura z brusznicy stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych, szczególnie do drobiu. Zawsze staram się zrobić kilka słoiczków takiej konfitury, swoja smakuje zupełnie inaczej niż ze sklepu.  Składniki: 1 kilogram brusznicy-czerownej borówki 1 kilogram jabłek 0,5 kilogram cukru Sok z połowy cytryny 0,5 szklanki wody Sposób przygotowania: Brusznicę płuczemy i osuszamy, jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd

Bajeczna Kuchnia
Pulpety z kapustą pekińską z prodiża 332

bardzo smaczne. Podałam je z ryżem. Obiad bardzo smaczny i również bardzo szybko przygotowany. Na blogu w zakładce Mięsa znajdziecie również inne propozycje pulpetów jak również duży wybór dań mięsnych. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała głowka kapusty pekińskiej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 puszka pomidorów

O kuchni z uczuciem
GUMBO – MAFIA III – luizjańska zupa z kurczakiem, kiełbasą i warzywami 284

Rok 1968, New Bordeaux wzorowane na Nowym Orleanie, weteran wojny wietnamskiej Lincoln Clay w głównej roli, porachunki między organizacjami przestępczymi, strata „rodziny”, chęć zemsty

Nerds Kitchen
boczek pieczony 119

Mój mąż uwielbia boczek..

Ugotujmy Coś
Królik w śmietanie 206

Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po

Pobite gary Barbary
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 208

Często jesienią  wracam do tego przepisu, aura za oknem sprawia że, lubimy zjeść i to nie byle co, ale treściwe mięsne dania. Gruszka, ser pleśniowy i orzechy do udane połączenie,  o tym chyba każdy wie, ja uwielbiam i o żadnej innej porze roku nie smakuje tak jak teraz. Tej pokusie ulegnie każdy, kto tylko lubi gruszki

Wanilia i Kardamon