Witam serdecznie Kolejne mało dietetyczne danie tym razem żeberka w marynacie miodowej ale już nie długo umieszczę coś lżejszego:). Żeberka są bardzo smaczne, proste w
Uwaga Babcia GotujePostawą dobrych mięs jest odpowiednia marynata ..
Ugotujmy Cośgwiazdą dania są jabłka i to im poświęcony jest w zasadzie cały wpis. Jabłka są po prostu rewelacyjne. Delikatnie podsmażone na maśle jabłko tworzy pyszną delikatną skorupkę, a całość cząstki jabłek, rozpływa się w ustach. Tu nie ma co rozpływać się nad zaletą takiego dodatku do mięsa, trzeba go po prostu spróbować. Jabłka w tym daniu(...)smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tak przyrządzone (czyli bardzo prosto ;)) jabłka, możecie z powodzeniem używać do wielu dań mięsnych zarówno smażonych, pieczonych jak i duszonych. Jak dla mnie zestawienie jabłek z cebulką jest przepyszne, a jako dodatek, mile urozmaicą codzienny obiad. Przepis zaczerpnięty ze skarbnicy przepisów, czyli
Mieszam w GarnkuZa oknem śnieg na zmianę z deszczem. Zimno i pochmurno, chociaż bardziej jesiennie niż zimowo. Jak się rozgrzać przy takiej niesprzyjającej aurze? Najlepiej pysznym pieczystym. A
Ratunku obiadSzukając szybkiego obiadu a takiego który jest smaczne zrobiłam kurczaka pieczonego z ziemniakami w piekarniku.
Ugotujmy CośSpośród mięs czerwonych wołowina zawiera najmniej kwasów tłuszczowych nasyconych i jest najmniej kaloryczna. Największą wartość odżywczą ma mięso chude – polędwica, rostbef. Zjedzenie 100 g chudej gotowanej
mojewypiekiinietylkoZapiekanki u mnie w domu są zawsze chętnie zjadane .
Ugotujmy CośDzisiaj mamy dla was przepis na prostą rzecz, czyli czosnek marynowany w sosie sojowym. Jest on niezbyt ostry i może służyć jako samodzielna przekąska bądź jako dodatek do dań mięsnych. Potrzebujemy: 2 główki czosnku polskiego japoński sos sojowy Wykonanie: Obieramy ząbki czosnku. Wkładamy je do wysterylizowanego słoiczka i zalewamy sosem sojowym. Wkładamy do lodówki na 3 tygodnie. I gotowe
Marder&Marder ManufacturePolecam skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku..
Ugotujmy Cośmarchewki, warto dodać do surówki łyżeczkę cukru lub innego słodzidła. Zamiast cukru można zetrzeć połówkę jabłka, która w naturalny sposób osłodzie nam surówkę. Taka przystawka pasuje zarówno do dań mięsnych, kasz jak i klusek. Drukuj Surówka z marchewki z chrzanem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 duża marchewka 1 łyżeczka chrzanu 2-3 łyżki jogurtu lub śmietany cukier (opcjonalnie
Mieszam w GarnkuOstatnio coraz częściej przygotowuję dania wegetariańskie i wegańskie. Najbardziej cieszę się, kiedy danie jest zaskakujące pomimo użycia składników, które znamy od dawna. Na przykład taki kalafior. Większość z nas zna zupę kalafiorową i kalafiora z wody z bułką tartą. Mnie jednak zaskoczył w innych odsłonach. Jakiś czas temu zamieściłam przepis na curry z kalafiora(...)bardzo dobrze, bo oryginalny kuskus wcale nie jest taki zdrowy. Tymczasem jego podrabiana kalafiorowa wersja jest daniem lekkim, zdrowym i niskokalorycznym. W dodatku prostym i szybkim w wykonaniu. Bardzo dobrze smakuje zjedzony sam, ale może być też świetnym dodatkiem do dań mięsnych zamiast makaronu, ryżu czy ziemniaków. Przepis pochodzi z książki Dominiki Wójciak "Warzywo", która mnie zachwyciła
Simple DishBorderlands obfituje w bazyliony przeróżnych broni, rozbrajający humor i wielu badassowych przeciwników, którym możemy nabić więcej niż przysłowiowego guza. Jednocześnie bardzo mało uwagi poświęcono kulinariom Pandory
Nerds KitchenZiemniaki po upieczeniu będą chrupiące z wierzchu i nie powinny być wysuszone ;) Ja takie ziemniaczki najbardziej lubię z domowym sosem czosnkowym ale pasować będą do wszelakich dań mięsnych i ryby
Pelusiowa KuchniaW sieci krąży sporo tego typu dań i każdy ma swoje i niepowtarzalne a ja swoją wersję dostałam od kolegi w pracy który robi potrawę
Moje Małe Czarowanie