Przepis na : obiad
Kociołek pomidorowy z fasolką i mięsem mielonym Ta potrawa to taka inna wersja fasolki po bretońsku, bo zamiast kiełbaski i wędzonego boczku mamy w niej mięso mielone podsmażone z cebulką. Danie jest bardzo smaczne i syte. Polecam! Składniki: 40dkg fasolki Piękny Jaś 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 200ml przecieru pomidorowego Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, pieprz, sól, szczypta chili, liść laurowy 1 łyżka cukru 1 litr bulionu lub wody olej do smażenia ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...