czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:40/190)

Mielonka drobiowa z szynkowaru 178

smak kurczaka tak naprawdę w dużej mierze zależy od nas. Smak mięsa drobiowego jest na tyle delikatny, że dobrze przejmuje inne składniki, które do niego dodamy, np. zioła, curry czy czosnek

Proste-przepisy.pl
Schabowe z pomidorami w sosie 212

Aromatyczny, sezonowy obiad Składniki 0,5 kg schabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie

czarrna od kuchni
Przepis na… – Montone al forno, Wielkanoc po włosku 253

rozmaryn, pietruszka, sól, pieprz. Mięso zalewamy marynatą z wina i octu. Kładziemy do lodówki na całą noc. Pokrojony w plasterki boczek smażymy, dodajemy na patelnię posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę i zioła. Zalewamy passatą i całością obtaczamy baraninę. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 150 minut. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia

Bon Ton Italia
Udka kurczaka pieczone na kapuście kiszonej 357

zestawieniu, to bardzo zachęcam do przygotowania, bo smakują naprawdę wybornie :) * udka z kurczaka- 8 szt. * kapusta kiszona- 8 00 g * olej ryżowy- 4 łyżki * sól, pieprz, suszony czosnek, papryka czerwona, zioła prowansalskie- wedle uznania Udka zamarynować w oleju i przyprawach, odstawić na minimum 30 minut. Duże naczynie żaroodporne lekko natłuścić, wyłożyć kapustę kiszoną (jeżeli nie lubicie mocno kwaśnej

Kraina Miodem Płynąca
Goleń wołowaz czerwonym winem w garnku rzymskim 190

popieprzyć. Obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie, posypać kminem.   Garnek rzymski namoczyć przez ok 30 minut. Włożyć do niego pokrojoną w piórka cebulę, na niej ząbki czosnku, obsmażone mięso, zioła, podlać winem i bulionem i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 2 godziny od chwili gdy piekarnik nagrzeje  się  do 200 st. C. Po upieczeniu mięso wyjąć

Stare Gary
Klasyczny omlet na wytrawnie 149

zrobić. Idealny omlet na wakacyjne śniadanie. Składniki: 3 jajka 2 plastry pomidora 2 czarne lub zielone oliwki  szczypta proszku do pieczenia świeży koperek świeża natka pietruszki zioła prowansalskie pieprz czosnek granulowany oliwa z oliwek  Sposób przygotowania: Jajka wpijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą przelewamy masę jajeczną. Jak tylko omlet się

Truskawkowa Fiesta
Tarta makaronowa z leśnymi grzybami 149

wykorzystałam do przygotowania dzisiejszego obiadu. Jako, że dziś przypada Światowy Dzień Makaronu oczywistym było połączenie ich z makaronem. Tak powstała tarta makaronowa z farszem z leśnych grzybów, cebuli, czosnku, papryki świeżych ziół i parmezanu. Wyszło z tego wspaniałe danie pasujące zarówno na obiad jak i kolację. Nam tak posmakowało, że jedliśmy ją na oba te posiłki.” Czytaj więcej

Wiem co jem
SCHAB DOJRZEWAJĄCY 237

Robi się praktycznie sam, my tylko doprawiamy . Polecam idealna wędlina na kanapki, w smaku jak znana wszystkim polędwica łososiowa   Składniki: 1,5 kg schabu 4 ząbki czosnku 1 op. ziół prowansalskich 1 łyżka majeranku 1 czubata łyżka pieprzu naturalnego 1 szkl soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli peklowej folia aluminiowa Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszać

Z Majeczką w kuchni
Pomidory faszerowane mięsem 155

posiekany ząbek czosnku. Dodać miąższ z pomidorów podsmażyć około 8 minut, aż pomidory zmiękną. Mozzarellę odsączyć, pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z mielonym mięsem. Dodać pozostały czosnek, posiekane świeże zioła, sól i pieprz. Farszem napełnić wydrążone pomidory. Podsmażony miąższ doprawić według smaku, zmiksować, wymieszać z podgotowanym ryżem. Przełożyć na dno żaroodpornego naczynia. Na ryżu ułożyć nafaszerowane pomidory, przykryć odciętymi

Pełny talerz
ZUPA KREM Z PORA 275

najedzeni.  Składniki: 8 szt pora ( biała część)  6 średniej wielkości ziemniaków  bulion drobiowy lub warzywny ( ok 2 litry) 4 łyżki śmietany 18% ząbek czosnku  sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przyrządzenia: Warzywa dokładnie umyć i pokroić. Może być niedbale i tak wszystko wyląduje w szponach blendera. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości. Wszystko zmiksować, jeżeli

pieprzny smaczek
Kotlety mielone-nieco inaczej. 573

ciepłej wody na czas przesiąknięcia wybranego pieczywa wodą,Po tym czasie odcisnąć całkowitą zawartość wody z bułki/chleba, Dodać do mięsa.posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, Dodać wszystkie zioła, Wbić jajko, Doprawić solą i pieprzem, Wyrobić masę na jednolitą konsystencję, aby ta nadawała się do formowania, Z garści masy mięsnej formować spłaszczone kule. Smażyć na średnim płomieniu

Kuchnia Beaty
Dietetyczna zupa z kiszoną kapustą 262

kapusty kiszonej  1 duża cebula  1 marchewka 1 pietruszka 1 czerwona papryka 5 - 6 ziemniaków  3 łyżki przecieru pomidorowego  przyprawy (u mnie mieszanka ziół - skład : majeranek czosnek cebula papryka słodka bazylia kolendra pieprz czarny lubczyk imbir gorczyca kurkuma kminek oregano tymianek papryka chili pieprz zielony liście laurowe rozmaryn) sól,  Pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, marchewkę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Drobiowe pulpeciki z chilli i bazylią :) 119

zdrowe :) W celu nadania im ciekawego smaku dodałam świeże listki bazylii i świeżą papryczkę chilli :) Ty możesz wybrać inne dodatki, myślę że dobrze pasowałaby także natka pietruszki, czosnek i inne zioła, tak na prawdę możliwości jest wiele ;) Składniki (10 sztuk): - 300 g mielonej piersi z kurczaka - 1 jajko - 2 łyżeczki otrąb - kilka listków bazylii - pół papryczki chilli - sól, pieprz

Zdrowie na języku :P
Sałata z fasolą, mozzarellą i pomidorkami 197

opakowanie pomidorków koktajlowych pół czerwonej cebuli mały słoik zielonych oliwek (niekoniecznie) Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka starta z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy sól i biały pieprz szczypta cukru Składniki sosu wymieszać, schłodzić. Sałatę rozdzielić na listki, dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać

Czerwień i błękit
Przedstawiam królika 138

Zrobiłam go w przyprawach korzennych i w ziołach. Składniki:Królik (tuszka) Balsamiko,Rozmaryn,Tymianek,Cząber,Majeranek,Liść laurowy,Czubryca,Papryka ostra,KolendraChili,Oregano,Pieprz (różne kolory) Cebula czerwona,Marchew,Seler,Dwa ziemniaki,PorCzosnekKrólika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć królika

Kulinarna rozmowa