zimno: Czekoladowo-rozmarynowa panna cotta z malinami Galaretka z owocami lata Galaretka owocowa z mleczną pianką Jagodowe ptasie mleczko Dietetyczny jogurtowiec na zimno Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Ciasto śnieżny puch z granatem
Kulinarne przygody Gatitylicznymi prozdrowotnymi właściwościami, o których wspominałam w tym poście . Zapraszam na pyszny, orzeźwiający koktajl! SKŁADNIKI: - 250 ml wody kokosowej Riri - ok. 5-6 łyżek gęstego soku z czerwonej porzeczki (użyłam domowego soku z czerwonej porzeczki ) - ok. 2 łyżeczki soku z cytryny Dokładnie łączę ze swoją wszystkie składniki, mój sok porzeczkowy jest dosyć gęsty, więc wspomagam się blenderem
Wielopokoleniowotakie placuszki. W moim ogrodzie na razie jednak nie ma jagód ani borówek, a truskawki się już skończyły, dlatego zamiennie dodałam porzeczki i tak powstały placuszki jogurtowe z czerwoną porzeczką . Składniki: ciasto: - 125 g jogurtu naturalnego - 1 jajko - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 1/2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatki: - czerwone porzeczki - olej rzepakowy
Kuchnia co dniamąki orkiszowej 80 g cukru 70 ml mlek 50 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 130 g czerwonej porzeczki dodatkowo: ok. 2 łyżeczki brązowego cukru wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy razem. W osobnym naczyniu mieszamy mleko, wystudzone mało oraz jajko. Następnie do suchych
Domowy Smak Jedzeniaobraniu) (u mnie 3 małe banany) 100 – 150 gr daktyli (ja użyłam 100 gr) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki oleju 200 gr porzeczek czerwonych, umytych, osuszonych, pozbawionych szypułek 5 dużych śliwek, umytych, osuszonych i przepołowionych Kilka godzin wcześniej należy ugotować kaszę jaglaną. 1 szklankę suchego ziarna przesypać na sitko, przepłukiwać wodą, do momentu(...)bardzo dojrzałych i słodkich bananów (waga już po obraniu) (u mnie 3 małe banany) 100 gr daktyli 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki oleju 200 gr porzeczek czerwonych, umytych, osuszonych, pozbawionych szypułek 5 dużych śliwek, umytych, osuszonych i przepołowionych'; document.write
moj przepis naPonieważ dostałam mrożone czerwone porzeczki, a trzeba o próżnić zamrażalkę, to zrobiłam ciasto według przepisu Agi. Rabarbar zamieniłam na czerwone porzeczki i dorzuciłam jeszcze kruszonkę. Polecam! Ciasto robiłam jak muffinki, czyli osobno mieszałam mokre i osobno suche składniki, połączy łam mieszając łyżką. Ciasto w sam raz dla tych, co nie posiadają miksera. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia domowa Anialatetka z soku z czerwonej porzeczki. 4 porcje Składniki: 1/2 kg czerwonych porzeczek 3 łyżki cukru trzcinowego/ erytrytolu/ksylitolu 1 opakowanie żelatyny bio w listkach 1 litr zimnej wody Przygotowanie: Porzeczki obrać z szypułek, umyć na sicie, przełożyć do garnka i zalać litrem zimnej wody. Zagotować i zdjąć z ognia. Przecedzić płyn i dodać namoczoną wcześniej i odciśniętą
AZgotuj!łatwe w przygotowaniu ciasto z czerwonymi porzeczkami i budyniem, to idealny pomysł na orzeźwiający letni deser. Lekko kwaśne porzeczki świetnie kontrastują ze słodkim ciastem oraz delikatną waniliową masą. To pyszne ciasto porzeczkowe na kruchym cieście przyciąga wyglądem i aromatem świeżych owoców. Poza sezonem idealnie sprawdzają się do niego porzeczki mrożone, wiec możesz się cieszyć jego smakiem przez cały(...)zrobić ciasto z porzeczkami? Zapraszamy na przepis! Tortownica 20 – 21 cm Szklanka ma 250 ml Ciasto z porzeczkami Składniki Ciasto: mąka pszenna: 2 szklanki cukier: 0,5 szklanki masło: 120 g jajko: 1 szt. gęsta śmietana: 2 łyżki Masa budyniowa: mleko: 600 ml budyń waniliowy: 2 op. cukier: 2 – 3 łyżki Oraz: porzeczki czerwone
Kuchnia Na Wypasieorientalnym smakiem, polecam wykorzystać wodę różaną i dodać kilka jej kropel do owocowego miksu. Na zdrowie! Składniki ( na 3-4 porcje) 200g jagód 1/2 szklanki malin garść czerwonej porzeczki cukier wg własnego uznania słodyczy 150-200g kefiru 2 łyżki wody różanej Wykonanie Umyte owoce przełożyć do blendera. Dodać cukier oraz kefir. Wszystko zmiksować na gładki koktajl. Schłodzic(...)lodówce. Przelać do kubeczków, filiżanek, udekorować jagodami i porzeczką. Artykuł Koktajl jagodowy z malinami, czerwoną porzeczką i wodą różaną pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaKonfiturowa galaretka z czerwonej porzeczki Gotowa konfitura składniki. 2 kg czerwonej porzeczki 0,5 kg cukru sposób wykonania. Umyte i oczyszczone porzeczki przesypujemy do garnka i zasypujemy cukrem, podana w przepisie ilość jest minimalna aby utrwalić konfitury przez okres 10-12 miesięcy, (mała ilość cukru pozwala zachować wyraźny kwaskowy smak owoców) ale można ja zwiększyć
Miód i pieprztargu można już dostać całe kiście czerwonych porzeczek. Mieliśmy tyle szczęścia, że kupiliśmy takie mega dojrzałe, słodkie, z ekologicznych upraw, (wolicie czerwone czy czarne?). U nas zdecydowanie króluje #teamczerwonaporzeczka. Trzeba było je przerobić na coś pysznego , ale że akurat było całkiem gorąco to nie uśmiechało mi się stać długo w kuchni, więc musiał to być szybki(...)przyznam, że świeży z porzeczek lub z innych sezonowych owoców smakuje najlepiej. Pamiętajcie, że nadzienie jest dość ważnym składnikiem. Jeśli chcecie przepis na szybki i prosty dżem z czerwonej porzeczki to dajcie znać w komentarzach tutaj, albo na fanpagu, instagramie , mailem, albo gołębiem pocztowym… itp. No cóż, w kuchni się nie narobiłem, ale ciasteczka bezglutenowe z talerza znikły
PaleoLifetutaj połączenie gruszki i czarnej porzeczki. Te oba owoce jak się okazało komponują się ze sobą idealnie. Jest to wino półsłodkie, delikatne i subtelne. Pasuje do ryb, lekkich makaronów, delikatnych pasztetów drobiowych i deserów. Idealne na wieczór z przyjaciółmi lub drugą połówką :-) Z win owocowych mamy jeszcze słodkie wino z czarnej porzeczki. Intensywne, czerwone o głębokiej barwie. Takie(...)wino pasuje do dziczyzny, gulaszów, deserów czekoladowych. Porzeczki mają też wiele właściwości zdrowotnych :-) W ofercie znajdziemy jeszcze jedno wino porzeczkowe. Tym razem z czerwonej porzeczki. Wino czerwone o różowej barwie. Lekkie z dobrze zrównoważoną kwasowością. Pasuje ono do cielęciny, grillowanych warzyw i deserów. Winiarnia Zamojska serwuje nam pyszne i aromatyczne wina, które pochodzą z Polski. Będą
kruche babeczkiekstraktu z wanilii 95 g kakao 145 g kwaśnej śmietany 2 jajka 200 g cukru 325 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej krem porzeczkowy: 300 g czerwonej porzeczki 150 g cukru sok z 1/2 pomarańczy 6 żółtek 700 g kwaśnej śmietany 8 listków żelatyny polewa czekoladowa: 200 g ciemnej czekolady (70%) 250 ml śmietany kremówki(...)masła dekoracja: 200 g czerwonej porzeczki 1 białko 100 g drobnego cukru Masło rozpuścić, dodać przesiane kakao, kawę i ekstrakt. Gotować 1 minutę, zdjąć z palnika, przestudzić. Mąkę przesiać, wymieszać z sodą i cukrem. Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną. Dodać letnią masę kakaową, dokładnie wymieszać. Wlać mieszankę do suchych składników, wymieszać krótko, tylko do połączenia. Masę przelać do formy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŻelka z czarnej porzeczki to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka porzeczkowa do tortu idealnie przełamuje słodycz kremów w torcie. Polecam zrobić zapasy porzeczki na zimę, aby przez cały rok cieszyć się jej smakiem w tortach! Polecam również żelkę z czerwonej porzeczki. Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE(...)Skorzystaj z przelicznika foremek, aby zrobić większą żelkę. Żelka z czarnej porzeczki – śr 16 cm, grubość 8 mm: 340 g świeżej/mrożonej czerwonej porzeczki 70-80 g cukru lub więcej, do smaku 4 g żelatyny + 1,5 łyżki zimnej wody* Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, aż napęcznieje. Porzeczki umieszczamy w rondelku. Zasypujemy cukrem
Słodki Pomysłmnie w prezencie, prosto z Krety. Deser bezowy z porzeczkami i śliwką Składniki: 1 duża beza lub kilka małych bezików, pokruszonych 2 małe śliwki 4 łyżki czerwonych porzeczek Przygotowanie; 1/2 pokruszonej bezy wkładamy do szklaneczki, wierzch posypujemy 2 łyżeczkami czerwonych porzeczek oraz układamy pokrojone na ósemki śliwki węgierki. Układamy kolejną warstwę bezy. Pozostałe porzeczki ugniatamy widelcem
Moja smaczna kuchnia