ciasto rabarbarowo-porzeczkowe...
ciasto rabarbarowo-porzeczkowe...
Składniki: jajka 6 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 2 opakowania, margaryna 200 gram, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, rabarbar 70 dag, porzeczki czerwone 250 gram, cukier puder - ile potrzeba obrane, opłukane porzeczki kilka godzin przed pieczeniem zasypać 3 łyżkami cukru, wymieszać = mikserem utrzeć do białości miękką margarynę, cukier, jajka, cukry wanilinowe, masa będzie "zważona" ale ma taka być wsypać mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na dość gęste... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, czerwona porzeczka, ciasto z porzeczką, ciasto ucierane , szybkie ciasto, ciasta z masa
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję