czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:134/165)

Ciasto melba z owocami. 100

mleka owsianego – 330 g kwaśnej śmietany – 5 jajek – 1 kostka masła – 1 szklanka ksylitolu – 1 galaretka czerwona – 1 ½ szklanki wrzącej wody – owoce do posypania np. porzeczki, maliny, truskawki Wrzątkiem zalewamy herbatę i odstawiamy by się mocno zaparzyła. Galaretką zalewamy 1 ½ szklanką wrzątku i odstawiamy by stężała. Z białek ubijamy pianę dodajemy powoli

Zdrowy Styl Joanny
Makaron duszony w czerwonym winie z wiórkami gorzkiej czekolady 129

użyć dobrego, czerwonego wina, takiego które potem będzie nam też towarzyszyło przy konsumpcji. Ja użyłam wina własnej produkcji z czarnej porzeczki, pół wytrawnego. Użyłam także bio makaronu penne rigate razowego. Zapraszam do gotowania. Makaron po umbryjsku gotowany w czerwonym winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów 154

dusić dalej, aż ajvar będzie gęsty. Gotowy ajvar, gorący przekładać do wyparzonych słoiczków i do razu zakręcać – nie trzeba pasteryzować. Podobne przepisy Glazurowana czerwona papryka słodko-kwaśna Prawdziwe konfitury z czarnej porzeczki Leczo prawie węgierskie Szaszłyki z wołowiny .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color

Pociąg Do Kuchni
Koktajl: kiwi, pomarańcze i jabłko 171

kiwi, pomarańcze i jabłko . Jego kolor może jest trochę mało zachęcający, ale w smaku jest pyszny. Teraz już tylko czekamy na polskie truskawki, maliny, porzeczki... I będziemy kombinować z innymi  smakami. Koktajl: kiwi, czerwone pomarańcze i jabłko Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 jabłka 1 kiwi 2 czerwone pomarańcze Wykonanie: Jabłka, kiwi i pomarańcze myjemy i obieramy

Kulinarne przygody Gatity
POLKA 2017 88

przyjemną delikatną taniną (regent oraz rondo leżakowały trzy miesiące w dębowych beczkach) oraz kwasowością. Dominują w niej aromaty czereśni, porzeczek, śliwki. Tu już nie znajdziemy wiele cukru resztkowego (0,8g/l) natomiast kwasu jest 4,7g/l.  Polkę Czerwoną podano nam w towarzystwie pieczonego dzika (upolowanego oczywiście na terenie Winnicy Srebrna Góra) z kopytkami, oraz czerwoną kapustą. W pierwszym

królestwo garów
Tarta z porzeczkami 136

Szybka tarta z masą z serka mascarpone i udekorowana owocami. W moi przypadku są to porzeczki, ale mogą to być również borówki, maliny, truskawki czy brzoskwinie

Czerwony Gupik
Chrupiące marzenie 136

chrupiącymi wafelkami. Czy może być coś pyszniejszego 😋 Koniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach:    czerwona, pomarańczowa i  zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie (  u mnie:jagody, maliny,  porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych   LUSETTE Rozpuszczamy galaretki każdą osobno

Kulinarne przemyslenia
Świąteczne przepisy od laureatów konkursu Zgotuj sobie sukces! 199

masła, 100 ml mleka, sól, pieprz Chipsy z jarmużu: 150 g jarmużu, 300 ml oleju Czerowna kapusta: 300 g czerwonej kapusty, 50 g cukru, 5 ml octu z białego wina, 100 ml porto, 100 ml soku z czarnej porzeczki, 1 pomarańcza, 1 laska cynamonu Marynowane śliwki: 150 g śliwek, 1 gwiazdka anyżu, 2 g cynamonu, 100 ml śliwowicy(...)Smażyć w głębokim tłuszczu. Doprawić do smaku solą. 4. Czerwoną kapustę drobno szatkować i zblanszować w wodzie z solą i cukrem, zakwaszając octem z białego wina- odcedzić i hartować. Następnie przygotować złoty karmel ze smażyć na nim blanszowaną kapustę i dodać porto. Gdy wino odparuje dodać soku z czarnej porzeczki i ugotować do miękkości. Na koniec dodać

Plate of Joy
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 115

nasze polskie. Książka zawiera między innymi takie przepisy jak: Schab zapiekany z porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową sałatką Kuchnia Polska według Karola Okrasy została wydana po to, aby docenić i zapamiętać smak KUCHNI POLSKIEJ NASZYCH CZASÓW

Kuchnia Bazylii
Tort Czekoladowy 326

śmietanki kremówki 36% - 500 ml serka mascarpone - 2 łyżki kakao - łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy - słoiczek konfitury z czarnej porzeczki - opakowanie kolorowych  lentilek - 12-13 wafelków WW - słoik wiśni drylowanych - kawałek czerwonej wstążki Sposób przygotowania: Pieczemy biszkopt: ubijamy białka. Powoli dosypujemy cukier. Dodajemy żółtka. Cały czas miksujemy. Do mąki dodajemy kakao i  mieszamy z proszkiem

Pan i Pani Smith w kuchni
Kotlet schabowy w sosie z czarnych porzeczek 172

Składniki: 4 kotlety schabowe, 1 duża cebula, 2 łyżki posiekanego czosnku, 80 – 100 ml czerwonego, wytrawnego wina, 2 łyżki cukru, 2 – 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 60  – 80 ml winnego octu, pieprz, sok z cytryny, sól, olej do smażenia. Przygotowanie: Na patelni rozgrzać tłuszcz. Cebulę i czosnek podsmażyć na złoty kolor (ok 4 – 5 min). Dodać wino. Chwilę

kulinarnajamka.blogspot.com
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 239

mąki i tylko 2 łyżeczki kakao!  A przecież w smaku jest mocno (mocno, mocno!) czekoladowe. Bardzo mnie zaintrygowali , a gdy powiedzieli że głównym składnikiem jest czerwona fasola z puszki byłam zaskoczona, ale bardzo pozytywnie!   3 dni później testowałam przepis żeby sprawdzić czy sobie nie żartowali ;)   A teraz potwierdzam ciasto jest niesamowicie(...)Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone i bitej śmietany, całość polewając sosem z czarnych porzeczek. Jako ozdoby użyłam kwiatów nagietka które również są jadalne. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm 2 puszki czerwonej fasoli 2 czubate łyżeczki kakao 100g cukru 100 g miodu 4 jajka pół szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka

W kuchennej krainie
Gdzie można znaleźć najważniejsze witaminy? 72

Witamina A jest obecna we wszystkich warzywach i owocach, a zwłaszcza tych, które posiadają zieloną, czerwoną i pomarańczową barwę. A więc w każdym kolorze papryki, we wszystkich kolorach porzeczek, w marchewce, w brokułach, w koperku, w sałacie, w suszonych morelach. Witamina C znajduje się w zielonych warzywach liściastych, jak natka pietruszki, sałata, seler, kapusta. Jak również w papryce

ProstePesto.pl
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 144

swojej pracy. W przytulnym sklepiku dostępnych jest kilkanaście rodzajów tłoczonych soków owocowych m.in. jabłkowy, jabłkowo-miętowy, jabłkowo-gruszkowy, z czarnego bzu, pigwowca, czarnej porzeczki oraz owocowo-warzywnych, jak np. jabłko-pietruszka, jabłko-marchew, czerwony burak. Wszystkie soki są naturalne, nie zawierają dodatku wody, cukrów, konserwantów. Na półkach wystawione są również domowe przetwory w uroczych słoikach, miody, oleje oraz cydr

Obiad gotowy
Sos chrzanowy z jajkami/Sos chrzanowo-żurawinowy 113

jest w naszym domu od wielu lat.  Chrzanić to! :) Sos chrzanowo-żurawinowy Składniki: 10 dag startego chrzanu 30 dag dżemu z czarnej porzeczki 30 dag żurawiny w słoiku 2 pomarańcze 1 cytryna 50-75 ml czerwonego, wytrawnego wina Przygotowanie: Pomarańcze oraz cytrynę myjemy i sparzamy wrzątkiem. Ścieramy skórkę z cytryny. Wyciskamy sok z cytrusów.  Miksujemy żurawinę

Moja Mama Gotuje