czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:130/165)

Owocowe wspomnienie lata, czyli koktajl z mrożonych porzeczek, truskawek i świeżych bananów 108

robienia koktajli używam mleka, może dlatego że zawsze jest w lodówce i nie ma po nim rewolucji w brzuszku :) Składniki: 200g mrożonych truskawek 200g mrożonych porzeczek (można pomieszać czarne i czerwone) 2 banany 1 ½ szklanki mleka 2 łyżki cukru (+/-) Mrożone owoce po wyciągnięciu z zamrażalnika, pozostawiamy na około pół godziny, by rozmarzły. Najlepiej rozsypać je na płytkim talerzu. Rozmarznięte

Smakowy Raj
Upiorny napój na Halloween 186

Ostatnia już propozycja na Halloween. Tym razem napój. Zrobiony na podstawie zdjęcia znalezionego w sieci. Składniki: kilka jabłek sok z czarnej porzeczki lub w wersji alkoholowej czerwone wino ewentualnie czerwony barwnik spożywczy Jabłka obrać ze skórki i ostrym nożykiem powycinać w nich twarze. Zalać sokiem lub winem. Jeśli wycięte otwory są zbyt mało widoczne można do każdego z nich

chwile dla mnie
Gęsia pierś confit z gruszkowym kompotem 127

aromatyczna. Polecam gęś z gruszkowym kompotem z dodatkiem suszonego berberysu. Gęsia pierś confit Składniki: 1,4 kg piersi z gęsi 200 ml dżemu z czarnej porzeczki 200 ml wody 250 ml czerwonego wina, wytrawnego sól i pieprz 1 łyżeczka suszonego majeranku Kompot z gruszek 350 g gruszek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki syropu klonowego lub miodu

codojedzenia
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  69

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  58

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  119

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  195

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 67

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort upieczony z okazji 2 urodzin synka – Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami

moj przepis na
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 58

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort upieczony z okazji 2 urodzin synka – Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami

moj przepis na
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 110

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort upieczony z okazji 2 urodzin synka – Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami

moj przepis na
Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami 209

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort upieczony z okazji 2 urodzin synka – Rysia i narodzin drugiego synka – Jerzyka. Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 133

pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) barwnik w paście/żelu 250 g czarnej porzeczki, świeżej lub mrożonej lub 180 gr konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis'; document.write(" "); Składniki(...)pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu (1 część niebieskiego i 4 części czerwonego) Migdały, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne

moj przepis na
Pieczone piersi z gęsi. 159

jabłek antonówek 100 ml wino czerwone półsłodkie 2 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz majeranek cząber 2 jabłka Sos. 3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki 1 łyżka miodu 100 ml wino czerwone półsłodkie 0,5 łyżeczki mąka ziemniaczana Wykonanie. Piersi z gęsi natrzeć przyprawami. Zmieszać sok z winem i włożyć doprawione piersi. Wstawić na 24 godziny

Kulinarny karnet Christophera
Makaroniki z kremem porzeczkowym 52

Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a’la budyń. Można wykorzystać świeże lub mrożone porzeczki lub konfiturę porzeczkową. Łatwo się ich nie robi, deser jest czasochłonny, pracochłonny, wymaga dużego skupienia, ale jest na prawdę pyszny, kwaskowaty krem bardzo pasuje do słodkości bezy. Makaroniki z zewnątrz(...)pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu (1 część niebieskiego i 4 części czerwonego) Migdały, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 60

Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a’la budyń. Można wykorzystać świeże lub mrożone porzeczki lub konfiturę porzeczkową. Łatwo się ich nie robi, deser jest czasochłonny, pracochłonny, wymaga dużego skupienia, ale jest na prawdę pyszny, kwaskowaty krem bardzo pasuje do słodkości bezy. Makaroniki z zewnątrz(...)pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody barwnik w paście/żelu – użyłam barwnika Wilton w żelu (1 część niebieskiego i 4 części czerwonego) Migdały, obrać z brązowej skórki, zmielić na mąkę, nie wolno mielić zbyt długo aby nie zrobiła się pasta. Dodać cukier puder, zmiksować do połączenia, około 2 min. Przesiać przez drobne

moj przepis na