czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:123/165)

Nalewka z czerwonej porzeczki 131

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Prosty torcik z mascarpone, białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami (bez pieczenia) 280

Sezon letni w pełni, także prezentuję Wam kolejne letnie ciasto. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szybki, lekki deser jogurtowy z jagodami, borówką amerykańską i czerwoną porzeczką 189

Uwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na

Ana Mari's world
Tort z musem arbuzowym 140

Wykorzystanie rolady jako spodu i boków ciasta juz gdzieś widziałam wcześniej, dlatego inicjatorem się nie okrzyknę. ;) Jest to na prawdę świetne rozwiązanie i chyba się ze

MamaOskarka
.1006. z wizytą u babci 80

Patrzcie jaki Simba jest juz duży! :o ♥  Truskawki...  Podczas gdy my zrywaliśmy truskawki Simba upodobał sobie wylegiwanie się wśród czosnku, okej...  Brzoskwinie...  Czarna porzeczka... I czerwona...  Agrest, który kupiłyśmy z mamą niestety był do babci za późno przywieziony i cóż, nie przyjął się...Może za rok coś z niego wyrośnie? ;)  Jabłuszka...  Maliny

breakfast of dreams
Muffinki podwójnie czekoladowe 160

Ostatnimi czasy doba zdecydowanie jest dla nas za krótka, ale mimo zmęczenia ogromnie nas to wszystko cieszy co aktualnie dzieje się w naszym życiu! Poznajemy nowych

Plate of Joy
Lody jogurtowe z melonowym sosem 94

Składniki: 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 100 ml śmietanki kilka kropel soku z cytryny ( opcjonalnie ) melon owoce ( maliny, porzeczka czarna, czerwona ) Przygotowanie: Do jogurtu wsypać cukier puder, wymieszać. Wlać śmietankę z owocami i wszystko ładnie połączyć. przelać do pojemniczków. Wstawić do zamrażarki. Melona obrać ze skórki, wydrążyć z pestek, pokroić i zmiksować. Można dodać kilka kropel

Gaździnka warzy
Kokosowy pudding chia 243

Pudding z nasion chia to deser na trzy  naj : po pierwsze jest to najprostszy przepis w przygotowaniu - wystarczy zamieszać wszystkie składniki i pozostawić w lodówce

Food Square
DOMOWY KISIEL BARDZO OWOCOWY 185

bardzo kwaśne (więc mniej się nie da) ale za to baaardzo smaczne, to moje ulubione połączenie. Składniki na 4 porcje: - 350g owoców (u mnie mrożone czarne i czerwone porzeczki, maliny i jeżyny) - 500ml wody - 3 łyżki ksylitolu (lub cukru)  lub 4 łyżki erytrytolu - 35-40g skrobi (nie mąki) kukurydzianej - meizena Do garnka wsypujemy owoce, dodajemy ok.1

Smaczne Zdrowe
Rolada truskawkowa 323

stole. Składniki: Biszkopt 4 jajka 1/2 szk cukru 3/4 szk mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa galaretkowa 2 szt galaretka truskawkowa 0,5 kg truskawki truskawki,czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie:   Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier oraz żółtka i dalej ubijać aż uzyskamy sztywną masę.Do masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem

Ala piecze i gotuje
Herbatka owsiana z arbuzem 118

chcę myśleć . . . Za to pić się chce więc robię różne dziwadełka dla urozmaicenia. Trafiłam kiedyś w sklepie na Herbatkę owsianą . To mieszanka ziela owsa, ziela dziurawca, liści melisy, porzeczki czerwonej, jarzębiny i płatków nagietka. Jej napar ma działanie relaksujące, antydepresyjne i regenerujące. Wpływa wzmacniająco na system nerwowy, narządy wewnętrzne, naczynia krwionośne, skórę, włosy, paznokcie. Cena opakowania może wydać się

Smaczna Pyza
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 168

mnóstwo, różniące się zaledwie szczegółami. Do rødgrød med fløde , czyli po prostu rzadkiego, czerwonego kisielu ze śmietaną, nadają się wszystkie czerwone lub czerwonawe owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, czereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza się odrobiną mąki ziemniaczanej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mit żelaza i rzeszowska Alternatywa 137

witaminę C, która ułatwia wchłaniania żelaza. Duża ilość żelaza znajduje się również w: pietruszce, pestkach dyni, szpinaku, burakach, pokrzywie. W witaminę C bogate są natomiast: zielona i czerwona papryka, czarna porzeczka, brukselka, kalafior, szpinak, kiwi, pomarańcze, biała i czerwona kapusta, pomidory. Osoby niejedzące mięsa nie powinny pić więcej niż 3 filiżanki kawy czy herbaty dziennie. Zawarte w nich

Qlinarnie i Qlinarnie
Kwaśny Jacek czyli ciasto porzeczkowe 113

efekt dalszego opróżniania zawartości zamrażalnika przed zbliżającym się nowym sezonem owocowo-warzywnym. Pyszne kwaskowate ciasto sprawiło, że czekam z niecierpliwością na tegoroczne porzeczki. Niestety białe przegrały walkę z zimą ale mam nadzieję, że czerwone i czarne zaowocują co najmniej tak samo jak w tamtym roku. Zapraszam na kawałeczek Kwaśnego Jacka do kawki Kwaśny Jacek(...)ciasto porzeczkowe Ciasto 2 szkl mąki 0,5 szkl cukru pudru 1/3 kostki zimnego masła 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Nadzienie 450 g porzeczek ( u mnie czerwone i czarne) Kruszonka 180 g mąki 80 g cukru 2 cukry waniliowe 0,5 kostki masła Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Posiekać

Pieguskowa Kuchnia
Kruche z porzeczkami i bezą 142

wyłożyć dno formy, wstawić do lodówki na 30 minut. Ponakłuwać widelcem, piec przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobiegu. Wystudzić. Nadzienie: 800 g porzeczek (u mnie czerwona, czarna i biała) 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej Porzeczki odszypułkować. Wymieszać razem z mąką. Beza: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

kulinarnyswiatdomi