czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:116/165)

Ciasta 423

Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną Szarlotka z lukrem Marcepanowe ciasto z śliwkami Rolada biszkoptowa z jabłkami Ciasto na oleju z czerwoną porzeczką Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem Miodownik z kremem z kaszy manny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście

Ala piecze i gotuje
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 284

przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu z nieznacznie zmniejszoną ilością wody, wystudzić i delikatnie wlać na wyłożone owoce. Całość wstawić do lodówki, można kroić, gdy galaretka dobrze zgęstnieje. Ciasto

Na słodko lub wytrawnie
SAŁATKA Z MELONEM MIODOWYM 96

kółka :) A tym czasem sałatka i mołdawskie wino. SKŁADNIKI: na 1 porcję 2 liście sałaty (ulubionej) 3-4 plasterki melona miodowego 8-10 kulek białych winogron 2 grona czerwonej porzeczki 1/2 sera camembert z orzechami 1/2 papryczki chilli olej z pestek winogron ocet z białych winogron sól pieprz A jak to zrobić: Sałatę ułożyć na talerzu. Dodać pokrojonego

Kuchnia w opałach
KOKTAJL OWOCOWY 135

idealnie. A już niebawem smaczna fotorelacja z Żarłostacji 3, która miała miejsce w minioną niedzielę w Opolu. SKŁADNIKI: 1 litr kefiru 200 g świeżych malin 200 g świeżej czerwonej porzeczki garść poziomek  kilka listków mięty 1 łyżka miodu A jak to zrobić: Owoce umyć i zblendować z miętą i miodem. Dodać kefir i bardzo dokładnie wymieszać, aż składniki

Kuchnia w opałach
Zaczarowane oczka Flory 276

łyżeczki imbiru 0,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 marchewki 1 jajko  70 gram cukru pudru Do przełożenia: 0,5 słoiczka dżemu z czerwonej porzeczki  pół startej skórki pomarańczy Wykonanie: Marchewki obieramy i trzemy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Na stolnice przesypujemy przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia oraz cukier puder, dodajemy

kgwjanczewo
Zielone kopytka z serowo-łososiowym sosem 147

Zainspirowana zielonymi kopytkami, które wypatrzyłam na blogu: Czerwona Porzeczka  zagniotłam dziś podobne u siebie, recepturę na sos wzbogacając pysznymi, łososiowymi kęskami. Spróbujcie:) Składniki: 1kg ziemniaków 200g szpinaku rozmrożonego, rozdrobnionego 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz na s os serowo-łososiowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Babeczki z jagodami i budyniem 86

Uwielbiam lato! Jest tak wiele sezonowych owoców, że czasem nie potrafię wybrać które użyć w danym momencie. Ogród dostarcza mi codziennie porzeczki - czerwone i czarne, zielony agrest i maliny, codzienna porcja jagód zebranych przez mojego Dziadka, czereśnie z sadu i soczyste arbuzy z pobliskiego targu. Ach <3 Żyć nie umierać! Brakuje mi tylko jednego, mojego obiektywu który pożyczyłam

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z sosem żurawinowym 205

wpisu, ponieważ nie każdy lubi jej smak. Jest kwaskowata, dlatego niektórzy uważają że nadaje się jedynie do mięs. Całkowicie się z nimi nie zgadzam. W smaku przypomina trochę czerwone porzeczki, jest równie kwaśna, ale jednak z wyczuwalną słodyczą. Odpowiednio przygotowane owoce żurawiny nadają się idealnie do ciast i deserów. Dziś zaprezentuję Wam tartaletki z jej dodatkiem. Mam nadzieję

Słodkie Przyjemności
Owocowy torcik bez pieczenia 185

homogenizowanego * 200 ml śmietany kremówki * 5 łyżeczek żelatyny * 4 łyżki cukru pudru * 3-5 łyżek cukru kryształu * 1 kg truskawek * 200 g jagód * 300 g czereśni * kilka gałązek porzeczek czerwonych * 3 morele Sposób wykonania Herbatniki pokruszyć, margarynę rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do niej powidła, proszek czekoladowy i wymieszać, przelać mieszaninę do pokruszonych herbatników, a następnie wyłożyć powstałą masą

Mix smaku
Kruche z owocami pod bezową pianką 158

szklanki mąki krupczatki * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia piana bezowa i owoce * 5 białek * 1 kisiel poziomkowy * 1/2 szklanki jagód (mrożone) * 3/4 szklanki czerwonej porzeczki (mrożona) * śliwki kruszonka * 50 g margaryny * 1/2 szklanki wiórków kokosowych * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżki mąki pszennej  Sposób wykonania Mąkę, proszek do pieczenia, przesiać, dodać cukier, żółtaka, margarynę

Mix smaku
Pink smoothies (z letnich owoców z bazylią i miętą) 161

Składniki  na 2 porcje: 400 ml zimnego mleka szklanka malin pół szklanki czerwonej porzeczki kilka dojrzałych jeżyn 1 dojrzały banan kilka listków bazylii kilka listków mięty kostki lodu Do blendera wlewamy mleko, owoce i zioła oraz kostki lodu i wszystko mieszamy. Dekorujemy owocami i miętą. Nie trzeba dodawać cukru ponieważ maliny i banan są słodkie. koktajl owocowo - ziołowy

Bon Appetit Małgorzaty
Mój Eton Mess...mocno malinowy 151

mielonego do sernika albo mascarponce. u ser marki Wieluń - kilka białych, kupnych bez. (ilość uzależniona od tego jak bardzo chcemy by deser był słodki. - 1 l malin  - czerwone porzeczki do dekoracji - mięta do dekoracji Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Najpierw na małych obrotach a potem na maksymalnych. Następnie stopniowo dodajemy serek i całość mieszamy. Na sam koniec dodajemy

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche babeczki owocowe z Żarłostacji vol. 3 632

czyli około 200 ml). Dokładnie wystudzić. Utrzeć go z masłem na gładki krem budyniowy. zalać babeczki wystudzonym ale ejszcze ciepłym kremem. Udekorować dowolnymi owocami. U mnie ananas, kiwi, porzeczki czerwone i czarne, truskawki, maliny. ZDJĘCIA DZIĘKI UPRZEJMOŚCI: Arkadiusza Kornackiego, Michała Nowika, Krzystofa Ścisłowicza dziękujemy naszym przyjaciołom

Bon Appetit Małgorzaty
Pełnoziarniste kruche ciasto z rabarbarem i bezą 184

Pyszne kruche ciasto z beza.Nadaja sie do niego praktycznie kazde owoce,lecz beza w towarzystwie kwasnych owocow jest szczegolnie smaczna.Takze rabarbar,czerwona porzeczka,agrest czy jezyny sa tu polaczeniem idealnym.Bardzo lubie wszelkie slodkosci,nie wyobrazam sobie niedzieli bez kawalka domowego ciasta do kawy.Nie przepadam jednak za skomplikowanymi przepisami,ktore wymagaja duzo czasu i wielu etapow przygotowania by upiec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Ali 154

ubić na sztywną pianę, dodać cukier, 2 budynie śmietankowe i 2 śmietany i wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Gdy wszystko będzie dokładnie wymieszane dodać owoce (u mnie czerwone porzeczki) i ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wylewamy na blachę  i kruszymy drugą część ciasta. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 min w 180st

charlotte gotuje