śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo owoce do dekoracji . Wszędzie w przepisach jest granat, ja użyłam naszych sezonowych owoców-czerwonej porzeczki Kiedy kupisz szpinak mrożony, od razu zostaw go na sitku, musi być rozmrożony i dobrze odciśnięty z wody. Można go dodatkowo potraktować blenderem ręcznym. Jaja z cukrem i cukrem
Z Kuchni Do Kuchniczerwonej porzeczki, 1 kardamon, kilka gałązek mięty, cukier Zagotować 2 litry wody, dodać do niej rozgnieciony kardamon, miętę oraz opłukane porzeczki. Gdy woda z porzeczkami się zagotuje, przykryć garnek pokrywką i zdjąć z ognia. Gdy przestygnie ale jest jeszcze lekko ciepły, doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostudzenia. Przecedzić przez sito, porzeczki lekko odcisnąć. W upalne dni można podawać
królestwo garówpojawiać się więcej lemoniad! Mamy lato, cieszmy się smakiem owoców! Więcej pomysłów na owocowe napoje znajdziecie pod kategorią napoje Tym razem wybrałam się do sklepu po arbuza i czerwone porzeczki, bardzo miałam ochotę na coś owocowego. Część arbuza zjadłam, ot tak, ale część wykorzystałam do przygotowania lemoniady i to był bardzo dobry wybór. Obranego arbuza wrzuciłam do blendera
Moja smaczna kuchniasmaczny. Możemy na przykład podawać go na ciepło z dodatkiem podprażonych płatków migdałowych. Pamiętajmy jednak, że prostota jest podstawą tajemnicy kompotu. Źródło: http://dziecisawazne.pl/kompot-tradycyjny-zdrowy-napoj/ SKŁADNIKI: 3 szklanki czerwonych porzeczek 3 szklanki agrestu 1 litrowa miseczka wiśni 1 litrowa miseczka czereśni 6 listków mięty ogrodowej PRZYGOTOWANIE: W garnku zagotuj 2 litry wody. Gdy będzie gorąca dodaj owoce. Przykryj
ClauditteMissCookingwody, przefiltrowanej (!) 3-4 łyżki soli 2 łyżeczki ziaren gorczycy 1-2 duże główka czosnku koper (wiązka - łodygi i pęczek) kilka liści dębu, czarnej lub czerwonej porzeczki, winogron (opcjonalnie) 1. Ogórki dobrze jest mieć z pewnego źródła, czyli tzw. niepryskane, świeże, najlepiej zerwane tego samego lub poprzedniego dnia. Naczynie powinno być ceramiczne, szklane lub kamionkowe, absolutnie nie metalowe, drewniane
Kuchnia PrezydentowejPrzypomniałam sobie wówczas o takim wypieku jak tarta i postanowiłam wykonać jeszcze jedną próbę. Wypadła nadspodziewanie dobrze. Moja dzisiejsza tarta jest zrobiona wg pierwszej metody.Wykorzystałam do niej czerwone porzeczki, których mam kilka krzaczków na swojej działce. Czytaj więcej
Wiem co jemprawa się udać. Ale zaryzykowałam, i było warto. Okazał się delikatny, wilgotny, lekki i puszysty. Może troszkę za słodki, ale zjadłam go sobie z kwaśnym domowym dżemem z czerwonej porzeczki, mniam :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyowsianka z otrębami na mleku sojowym gotowana z jabłkiem, podana z konfiturą z czerwonej porzeczki i masłem orzechowym~ Otworzyłam drugą konfiturę od luks pomada i jestem ponownie zachwycona ;) Po pierwszym spróbowaniu pomyślałam, że jest za słodka, ale potem jednak poczułam lekką kwaskowatość porzeczki, więc jest tak jak być powinno! :) Idealnie smakowała połączona z masłem orzechowym! ♥,♥ Tę konfiturę możecie kupić
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym z czerwonymi porzeczkami (także w środku) i masłem orzechowym ; herbata choco-chili ~ Już w domu :) Ale nie na długo, w niedziele znów wyjeżdżam, i to nie w celach rozrywkowych... Oj, intensywne te wakacje. Relacja ze środy i czwartku tutaj (klik) jeśli ktoś jeszcze nie widział, a na dole wspólne zdjęcie, zrobione chwilę przed moim
breakfast of dreamsmasła. Schładzamy do letniej temperatury. Mąkę przesiewamy. Drożdże mocno kruszymy i rozcieramy dokładnie w mące. Dodajemy cukier, żółtka i mleko z masłem i wyrabiamy ciasto. ~120g konfitury z czerwonej porzeczki ~40g mąki ~20g masła ~czubata łyżka cukru Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą / wyłożonej papierem do pieczenia / silikonowej (u mnie trzecia opcja) i rozprowadzamy
chili & sugarSkładniki : 1 kg czerwonych porzeczek 1 kg czarnych porzeczek 1 kg zielonego agrestu 1 kg malin 1 kg jabłek 1 kg aronii cukier woda ( najlepiej źródlana ) Sposób wykonania : Owoce oczyścić, opłukać. Jabłka pokroić w ćwiartki lub ósemki, usunąć gniazda nasienne. Do każdego litrowego słoja wsypać po trochę wszystkich owoców tak, aby owoce sięgały do 2/3 wysokości słoja
Przepisy i porady kulinarneśmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa opcjonalnie: ok. 20 ładnych, dojrzałych truskawek 150 g. borówek (u mnie pokrojone truskawki i mrożone czerwone porzeczki) 1 galaretka jagodowa Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy, Pieczemy
Dzieje kuchennej WiewióryKtóż nie uwielbia lodów? :) u mnie domowe, owocowe- leśne ! Składniki: 15 dag czerwonych porzeczek 15 dag jeżyn 15 dag żurawiny 30 dag cukru 1 białko 1 szklanka śmietanki kremówki Wykonanie: Owoce przetrzeć ( mogą być wcześniej zamrożone) następnie cukier zagotować w jednej szklance wody. Gdy syrop ostygnie wymieszać z owocami. Dodać białko, śmietankę i jeszcze raz dokładnie wymieszać
Tradycyjna Kuchniapełni sezonu owocowego królują wieloowocowe ciasta. Poniżej przepis na pyszne ciasto z rabarbarem, malinami i czerwonymi porzeczkami zanurzonymi w serowej masie z domieszką orzechowego kremu na kruchutkim spodzie. Smak zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza
Milion SmakówSmakująca latem pyszna owocowa owsianka z świeżymi malinami i czerwonymi porzeczkami - niezawodny sposób na udane rozpoczęcie dnia. Żeby owsianka oprócz walorów smakowych zachowała również te zdrowotne, nie idźcie na łatwiznę - kupujcie płatki zwykłe, najlepiej ekologiczne, zamiast tych oznaczonych jako błyskawiczne
Milion Smaków