czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:105/165)

Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” 150

brukwi, słodka kandyzowana jarzębina i  rajskie jabłuszka, gotowane sous vide, w syropie. Merlot trocken 2013, winnica Rappenhof Unikatowe, aksamitnie miękki Merlot o rubinowej barwie i bukiecie pełnym czerwonych porzeczek i suszonych śliwek. Na finiszu pikantne akcenty z ciemną czekoladą w tle. Wino leżakowane w barrique z francuskiego dębu. Merlot na tyle aksamitny i delikatny, że nie zagroził

królestwo garów
Sposoby na przetrwanie jesieni 145

ciasto karmelowe. Jeśli posłuchałaś moich rad, to latem zamroziłaś troszkę owoców sezonowych, to właśnie teraz jest ten moment kiedy spragnieni koloru i słońca, z chęcią zjemy gofra z czerwoną porzeczką ;-), a w myślach powspominamy czas spędzony nad wodą czy w lesie. Mam nadzieję, że tych kilka jakże prostych patentów umili Wam ten jesienny czas. Że uśmiech na Waszych twarzach

SMYKWKUCHNI
Owoce i warzywa liofilizowane - lekko i zdrowo :) 176

wyprodukować jeden kilogram liofilizowanych owoców potrzeba aż 10 kilogramów świeżych!!! ŻURAWINA  JEŻYNA  ŚLIWKA  GRUSZKA  MALINA  MIX OWOCÓW WIŚNIA BANAN JABŁKO  CZERWONA PORZECZKA  ARONIA  CZARNA PORZECZKA  CZARNY BEZ  JAGODA  ANANAS  MANDARYNKA  WARZYWA LIOFILIZOWANE  Do warzyw liofilizowanych zaliczają się także przyprawy i zioła, które swoją drogą

Zdrowie na języku :P
Konfitura z czerwonych owoców 80

przygotowania 2 słoiczków konfitury potrzebujemy: – 500g czerwonych porzeczek – 500 g truskawek – 500g cukru żelującego 2:1 – odrobinę wody (1/3 szklanki) Owoce umyć – z truskawek oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek. Owoce umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż będą lekko rozgotowane (ok 10-15 minut). Dodać cukier żelujący, całość

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżowiec z czerwoną porzeczką 139

pół kostki świeżych drożdży/ 50g 3 jajka 3/4szklanki cukru + mały cukier waniliowy 0,5 szklanki ciepłego ale nie gorącego mleka 3/4 szklanki oleju Dowolne owoce u mnie mrożona czerwona porzeczka Kruszonka: 0,5 kostki margaryny do pieczenia 0,5 szklanki cukru + łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka maki pszennej Razem zagnieść palcami na okruchy Wykonanie: Do miski wkładać po kolei

W garach u Gosi
Makaron z białym serem i owocami. 118

bananem;  woda kokosowa miętowo-melonowa MAKARON Z SEREM I OWOCAMI /przepis własny/ 100 g rurek ukośnych z błonnikiem owsianym (całe opakowanie) banan garść malin garść truskawek garść czerwonej porzeczki 2 łyżki  kremu z kasztanów jadalnych bio 30 ml syropu daktylowego szczypta ekologicznej czarnuszki pół kostki twarogu mielonego (125 g) Makaron ugotować ze szczyptą soli według przepisu podanego

Poranek na słodko
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 189

ciasto wyśmienicie smakuje z różnymi owocami .  Piekłam je już z: czerwonymi porzeczkami  truskawkami   malinami morelami   Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą

Kolorowa kuchnia Elki
Marynowane grzyby słodko-kwaśne 134

zobacz również: sałatka z ogórków na zimę rydze po cygańsku polskie kapary - marynowane owoce nasturcji chutney z czerwonej cebuli chutney śliwkowy z imbirem konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki

Codziennik Kuchenny
Konfitura truskawkowa z nutą wanilii i cytryny 174

proporcjach 3:1. Do mojej konfitury użyłam mniej cukru, ponieważ nie lubię przesłodzonych przetworów.  Jeśli lubicie kwaskowe konfitury, to polecam przepis na konfiturę z truskawek i czerwonej porzeczki. Składniki: 3 kg truskawek 80 dkg cukru 2 laski wanilii sok z 1 cytryny + skórka z niej otarta Przygotowanie: Truskawki umyć*, oderwać szypułki, pokroić na połówki.  Truskawki przełożyć

Codziennik Kuchenny
Biszkopt 103

drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra/dół ). Biszkopt można wykorzystać do zrobienia tortu z czerwoną porzeczką (link)  czy np. tortu w wiśniami i whisky (link) . Po przekrojeniu najczęściej nasączam go syropem z kwiatów czarnego bzu . SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Bezglutenowa focaccia z porzeczkami 129

Bezglutenowe mini focaccie w bardzo letnim wydaniu - z czerwoną porzeczką i rozmarynem. Puszyste, delikatne i aromatyczne. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree 370 g wody 20 g świeżych drożdży  30 g oliwy z oliwek 5 g soli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 300 g porzeczek  Mieszankę wsyp do miski. Drożdże

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto z kaszy jaglanej, bułki drożdżowej i jabłek 129

jabłek Składniki: Kasza jaglana – 1 szklanka Bułka drożdżowa (chałka) – 1 sztuka Mleko – 1,5 szklanki Jajko – 1 sztuka Miód – 2 łyżki Jabłka – 3 sztuki Cynamon – 1 łyżeczka Czerwona porzeczka – ½ szklanki Dodatkowo: Jogurt naturalny – 1 małe opakowanie Ekstrakt z cykorii Cykoriada – 1 łyżka Wykonanie: Kaszę jaglaną wypłukać i przesypać do naczynia do zapiekania lub foremki do ciasta. Na kaszy poukładać

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #5 Brownie cytrynowe 7520

idealnie tu pasuje. Ciacho jest jednoczenie słodkie i kwaskowate. Proste, szybkie i jednocześnie bardzo interesujące w smaku. Nie utrzymało się u nas do następnego dnia Do ozdoby wybrałam porzeczki czerwone i to z nich robiłam ostatnio lody (przepis tutaj ). Mnie ten przepis bardzo zaintrygował i się nie zawiodłam, więc serdecznie go polecam! Składniki na blaszkę

Relaxtime
Panna Cotta z czerwonymi porzeczkami 126

mleka  250 ml śmietanki kremówki ( 30% lub 36% ) 3 łyżeczki żelatyny ( lub 2 łyżeczki agar agar ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 5 łyżek cukru 250 g czerwonych porzeczek Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i zostawić do napęcznienia ok 5 min. Mleko wraz ze śmietanką, cukrem i ekstraktem podgrzać do rozpuszczenia cukru. Nie gotować!  Dodać rozpuszczoną żelatynę

Atlas Smaków