czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:127/165)

Muffinki z owocami leśnymi 119

gęstej śmietanki 18% 180 ml jogurtu o smaku owoców leśnych ( można też użyć w zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy

W Moim Magicznym Domu
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1203

kremem oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 175

śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 wanilii 4 łyżki maki 4 białka 250 g mrożonych owoców jagodowych (u mnie 150 g jagód i 100 g porzeczek-czarnych i czerwonych) cukier puder      Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C. Śmietanę ubijamy z cukrem, ziarenkami wanilii, mąką, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy

Rozpustne gotowanie
Dżem wielowocowy "na winie" :) czyli co nam się nawinie pod rękę 124

dżem, i powiem wam szczerze że to najlepszy dżem jaki zrobiłam :) Myślę że takie właśnie są najsmaczniejsze. Gorąco namawiam do zrobienie własnej kombinacji owocowej...   Składniki: 500g agrestu czerwonego 300 g porzeczki czarnej 200 g malin 100 g poziomek 200 g truskawek 500 g cukru Owoce umyć, przełożyć do garnka z szerokim dnem, zasypujemy cukrem i gotujemy 40-60 minut

Delicious Titbits
Vini Torrevento w HOŻA by mondovino 110

bardzo dumni, przez kolejne sześć lat wino to otrzymywało trzy kieliszki w przewodniku  Gambero Rosso . Kolor ciemny rubin z refleksami granatu. Zapach jest intensywny dominują aromaty czerwonych jagód, czarnej porzeczki, śliwki, dzikich wiśni i ziół. Wino jest pełne dobrze zrównoważone z pikantnymi nutami. Taniny są bardzo ładnie wtopione. Delikatne, kompletne wino. Andrea polecał je do dań z koniny

królestwo garów
Słoneczny koktajl z żółtych owoców 349

ziemniaków (choć ziemniaki zawierają jej tylko 14 mg na 100 g produktu)? Najbogatsze w witaminę C są (w 100 g produktu): czarne porzeczki - 182 mg czerwona papryka - 144 mg znienawidzona przez wszystkich brukselka - 94 mg szpinak - 68 mg truskawki - 66 mg kiwi - 59 mg pomarańcze - 49 mg Witamina

W kuchni Katie
koktajl z ciemnych owoców 129

Dziś mam dla Was przepis na pyszniutki owocowy koktajl ;) garść jagód kilka kulek agrestu czerwonego garść czarnej porzeczki 10 szt czereśni ok szklanka maślanki Wszystko miksujemy i gotowe! Smacznego

Cukier&Puder
Sernik z sezonowymi owocami 147

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się

Słodkie Przyjemności
Świat we Frugo kolorach. Kisiel, razy pięć. 173

pomarańczy przeplatana nutką Passiflory i  cytryny.  3 . Białe Frugo. połączenie banana i kokosa, ananasa z kuszącą domieszką Liczi. 4. Czarne Frugo. czarne winogrona z dodatkiem czerwonej wiśni, czarnej porzeczki i owocu  Pitahaya. 5. Różowe Frugo.  grejpfrut, smak egzotycznego Grosse Lucum z dodatkiem cytryny.   A TY KTÓRY WYBIERASZ? SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Kompot porzeczkowy 107

sztucznych sklepowych napojów, nieco zapomniany. Gotujmy więc kompoty dla naszych rodzin, zamiast poić je kupnymi napojami. Kompot porzeczkowy Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 szklanki porzeczek ( u mnie białe i czerwone) 3 szklanki wody 2 łyżki cukru Wykonanie: Porzeczki obrywamy z szypułek i myjemy. Wkładamy do garnuszka, dodajemy wodę i cukier. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na małym

Kulinarne przygody Gatity
Lody owocowe (na kefirze) 197

lata 🙂 Poniższe lody bardzo mocno zamarzną, więc trzeba je wyjąć z zamrażalnika co najmniej 30-40 minut przed podaniem.  Składniki: 2 szklanki kefiru 200 g obranych, czerwonych owoców (np. maliny, porzeczki, czereśnie) 3 brzoskwinie paraguayo do posłodzenia, np. 4 łyżeczki ksylitolu Owoce umyć, obrać i pozbawić pestek. Brzoskwiń nie trzeba obierać ze skórki. Do kielicha blendera przełożyć

Ugotować
Vinho Regional, Tejo, Reserva 2020 478

dosyć długim kontakcie z powietrzem. Dominują aromaty dojrzałych świeżych czerwonych owoców, takich jak maliny czy wiśnie oraz owoców gotowanych, przywodzących na myśl letnie konfitury (akurat niedawno przygotowywałam galaretki malinowe na zimę, dlatego moje skojarzenie było więc świeże i jednoznaczne). Odrobina Cabernet Sauvignon nieco wzbogaca aromat o zapach czarnej porzeczki, jednak nic więcej ciekawego się tutaj(...)dzieje. Czytaj także: Jak skomponować idealną deskę przekąsek Podniebienie: Wino wytrawne, o średniej kwasowości oraz średnim poziomie tanin. Podobnie jak w nosie, dominują aromaty świeżych i gotowanych czerwonych owoców, nieco czarnych porzeczek i owoców leśnych (borówki, jeżyny). Tutaj jednak na finiszu pojawia się wyraźna nuta czarnego pieprzu, co nadaje temu winu odrobinę więcej charakteru. Średnia budowa i finisz

Kate's Kitchen
Brownie fasolowo-porzeczkowe 147

zawsze są zdrowe... Dlatego postanowiłam poszukać czegoś zdrowego, ale zarazem oryginalnego. I tak oto natknęłam się na to pyszne ciasto na bazie mąki żytniej i czerwonej fasoli. Do tego płatki owsiane i czarne porzeczki... Nikt z gości nawet nie pomyślał, że ciasto jest bez czekolady (pomijając tę na wierzchu) oraz, że ma w składzie fasolę;) Jak najbardziej polecam(...)Inspiracja Składniki: s zklanka mąki żytniej, 2 czubate łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki brązowego cukru, łyżeczka soli, puszka czerwonej fasoli, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, szklanka czarnej porzeczki, szklanka wody, 1/2 szklanki płatków owsianych, 50g gorzkiej i 50g mlecznej czekolady, cukier puder do oprószenia. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać płatki owsiane

Z miłości do słodkości
Babeczki z porzeczkami i orzechową kruszonką 188

margaryny  2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru biszkoptowego - dostępny w sklepie ze zdrową żywnością Eko Maja szczypta soli ok 1 szklanki porzeczek (ja zmieszałam białe, czerwone i czarne) Mieszamy ze sobą wszystkie "mokre składniki" następnie dosypujemy suche i jeszcze raz starannie mieszamy, a następnie przekładamy do foremek napełniając(...)ciasto wysypujemy umyte porzeczki. Kruszonka: 2 łyżki cukru biszkoptowego Eko Maja 2 łyżki mąki 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka masła Składniki kruszonki łączymy starannie ze sobą, a następnie posypujemy nią porzeczki. Babeczki pieczemy przez ok 25 minut w 180 st. C Do wykonania kruszonki można użyć zwykłego cukru, ale ten biszkoptowy nadał jej dodatkowego aromatu. W ofercie sklepu

Cynamonowe szczęście
Odchudzone crumble porzeczkowe - Lubelski Kociołek 149

tego samego składnika. Razem ze mną udział w akcji biorą: Edyta , Dorota , Ania , Małgosia i Julianna - zobaczcie jakie przysmaki z porzeczek wyczarowały :)   Składniki: ok 1 szklanka porzeczek (użyłam mieszanki białych, czerwonych i czarnych) 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki płatków owsianych (lub żytnich) 1 łyżka otrębów (u mnie orkiszowe) 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka wiórek kokosowych(...)łyżeczka miodu pół łyżeczki masła Umyte i przebrane porzeczki wysypujemy do foremki ceramicznej , ja je dodatkowo posypałam odrobiną cynamonu. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą  i wykładamy na owoce. Pieczemy na złoty kolor,  ok 20 minut

Cynamonowe szczęście