czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:127/165)

Muffiny z porzeczkami. 138

mleka (170 ml) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Skworcu szczypta soli morskiej  Skworcu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią   Skworcu 1 szklanka porzeczek czarnych i czerwonych (o tej porze roku, mrożone) opcjonalnie - cukier puder do posypania   Przygotowanie; W garnuszku rozpuszczamy masło wraz z cukrami, mieszamy i studzimy. Do dużej miski przesiewamy mąkę wraz

Radość kipiąca uśmiechem.
Czekoladowa owsianka z owocami 108

porcję Do przygotowania owsianki będziesz potrzebować: 3 łyżki płatków owsianych, 200ml mleka, 2 kostki gorzkiej czekolady, wybrane owoce - ja wykorzystałam maliny, jeżyny oraz czerwone i czarne porzeczki. 1. Do garnka wsyp płatki, zalej je mlekiem, dodaj 2 kostki gorzkiej czekolady i gotuj do zgęstnienia. 2. Ugotowaną owsiankę przełóż do miseczki i dodaj owoce. 3. Jeśli użyjesz kwaśnych owoców

Z notatnika dietetyka
Ciasto z porzeczkami 122

Poznaj mój niezawodny przepis na ciasto porzeczkowe z czerwoną lub czarną porzeczką. To ciasto z porzeczkami, które zawsze wychodzi i cudownie smakuje. Pieczone z masłem i serem twarogowym jest idealne. - prosty przepis na ciasto z porzeczkami - szybkie ciasto ucierane z dodatkiem twarogu - można do niego użyć też czarną porzeczkę lub jagody

AniaGotuje.pl
Razowe gofry orkiszowe (bez cukru) 140

ciasto. Przepis na razowe gofry orkiszowe nie zawiera cukru, więc jest idealny także jako baza do dań wytrawnych. Do moich orkiszowych gofrów podałam  galaretkę z czarnej porzeczki  i plasterki czerwonych pomarańczy. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na gofry: gofry z bitą śmietaną i granatem   gofry żytnie pełnoziarniste gofry klasyczne   mleczne gofry ryżowe Razowe gofry

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych 110

łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli – 3 jajka – 1 łyżka mąki ziemniaczanej. – 600g owoców leśnych. Można też zrobić z wiśnią, z czerwoną lub czarną porzeczką Mąkę (1,5 szklanki) posiekać z masłem. Wsypać do miski, dodać 100g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli. Białka oddzielić od żółtek, białka schować do lodówki, żółtka

Smaki Armine
CZERWONY KOKTAJL ŚNIADANIOWY 189

oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ A teraz przepis : 🍹 2 obrane kiwi 🍹 10 dag czerwonych owoców: jeżyny , porzeczki, jagody, borówki, 🍹 1 łyżka żurawiny 🍹 2 łyżki płatków owsianych 🍹 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 🍹 200 ml mleka Całość dokładnie blendujemy. Pijemy odrazu

Gotowanie Patki
Deska serów 210

zazwyczaj najczęściej podaję bezpestkowe winogrona, ciemne lub/i jasne, pasuje także posiekany melon, gruszki, śliwki – super pasują do pleśniowych serów, morele, w sezonie truskawki, maliny, agrest, porzeczki, szczególnie te czerwone i białe. Warzywa świeże Najbardziej znanym dodatkiem takich warzyw są pomidorki koktajlowe. Sprawdzą się też małe papryki posiekane w paski. Warzywa marynowane Zaostrzają smak, podkreślają i ciekawie komponują

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE BABECZKI 138

mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Ponadto: Ulubione owoce do dekoracji poziomki , porzeczki czarne i czerwone Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić

Słodki Zakątek
Muffiny z olejem kokosowym 143

smaczne! :) Zapraszam... Składniki: 1,5 szkl mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 czubata łyżka oleju kokosowego 1/2 szkl owoców goji 1/2 szkl rodzynek 1 szkl czerwonej lub czarnej porzeczki (mogą być mrożone) 1/3 szkl brązowego cukru 1 szkl soku pomarańczowego po 1 łyżce octu i nalewki wiśniowej dodatkowo: cukier puder Wykonanie: W jednej misce wymieszać mąkę, sodę, owoce

Trufelkowo
Przepyszna beza z bitą śmietaną i owocami! 165

łyżeczka soku z cytryny MASA: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru waniliowego DODATKOWO: owoce na wierzch (użyłam borówki, oraz czerwone i czarne porzeczki) Przygotowanie: BEZA: Zaczynamy od nagrzania piekarnika do 120 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Na blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie rysujemy okrąg o średnicy 23 cm. Do miski wlewamy

Gotuj z Mąką
Tiramisu z owocami jagodowymi, Gdynia 178

Deser przygotujesz jak tiramisu truskawkowe . Zamiast truskawek u mnie były: agrest, czerwone i czarne porzeczki, borówka amerykańska. Smacznego! Fotorelacja z wycieczki rowerowej do Gdyni (z Gdańska) molo marina Akwarium Gdyńskie (wg mnie nie warto, chyba że z dziećmi) ORP Błyskawica Dar Pomorza widok z Kamiennej Góry, na którą można wjechać kolejką (bezpłatnie) Green Way (ul. Antoniego Abrahama

Qlinarnie i Qlinarnie
Placek drożdżowy z owocami lata 145

torebka  cukru z wanilią Dr.Oetker Szczypta soli 100 g masła 2 jajka 2 żółtka 1 szklanka  nie pełna ciepłego mleka (200ml) ½ litra mieszanych owoców lata(porzeczka czarna i czerwona, agrest) Kruszonka: 15 dag mąki pszennej 13 dag masła 10 dag cukru pudru 50 g mielonych orzechów włoskich 50 g wiórek kokosowych Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z porzeczkami 121

postaram się pisać nie rzadziej niż teraz. A ostatnio w całym moim zaganianym życiu znalazłem czas na rewelacyjny sernik na zimno. Ja akurat zrobiłem go z czerwonymi i czarnymi porzeczkami, ale możecie użyć dowolnych owoców, swoich ulubionych. Porzeczki akurat dają fajny kwaskowy smak. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Muffinki kukurydziane z czarna porzeczką 161

Szukacie propozycji na weekendowy deser? Już Wam podpowiadam. Muffinki kukurydziane z owocami, mogą to być truskawki a nawet pojawiające się czerwone i czarne porzeczki! Moja propozycja to czarna porzeczka! Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 250 g mąki kukurydzinej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  czarna porzeczka 3 łyżeczki cukru

Życie zaczyna się w kuchni
WITARIAŃSKIE TRUFLE CZEKOLADOWE Z POMARAŃCZOWĄ NUTĄ 168

jednak pamiętać, że organiczne surowe kakao to superfood , najlepsze źródło: ANTYOKSYDANTÓW Kakao zawiera najwięcej antyoksydantów pośród wszystkich produktów żywnościowych na świecie. Ziarna kakaowca mają więcej antyoksydantów niż czerwone wino, czarna porzeczka, acai, grejpfrut lub jagody goji.  Antyoksydanty chronią nas przed dolegliwościami i chorobami związanymi z procesem starzenia się organizmu oraz rozwojem chorób cywilizacyjnych.  MAGNEZU Kakao jest produktem

Jeść, by żyć w zdrowiu
NAPÓJ WIOSENNY 161

Składniki: 25 dkg porzeczek czarnych lub czerwonych 20 dkg żurawin, malin lub wiśni 15 dkg cukru 0,9 l wody Sposób przygotowania: Owoce umyć, jagody oberwać z szypułek, wiśnie wypestkować, lekko zmiażdżyć. Owoce zalać wodą, dodać cukier i kilkakrotnie zagotować, odcedzić, płyn oziębić. Podawać w wysokich szklankach. Jeżeli napój jest mocno oziębiony, podawać go ze słomką

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kompot z letnich owoców 117

Kompot...coś na upalne dni, które nas czekają :) Kompot z letnich owoców Składniki: około 0,5kg owoców(agrest, czerwona i czarna porzeczka) 1,5 litra wody cukier Sposób przygotowania: Owoce zagotowujemy wraz z wodą, gotujemy pod przykryciem około 15 min. Doprawiamy do smaku cukrem według uznania

Smaki Natalii
Muffinki z owocami leśnymi 114

gęstej śmietanki 18% 180 ml jogurtu o smaku owoców leśnych ( można też użyć w zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy

W Moim Magicznym Domu
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1193

kremem oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 170

śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 wanilii 4 łyżki maki 4 białka 250 g mrożonych owoców jagodowych (u mnie 150 g jagód i 100 g porzeczek-czarnych i czerwonych) cukier puder      Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C. Śmietanę ubijamy z cukrem, ziarenkami wanilii, mąką, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy

Rozpustne gotowanie
Dżem wielowocowy "na winie" :) czyli co nam się nawinie pod rękę 119

dżem, i powiem wam szczerze że to najlepszy dżem jaki zrobiłam :) Myślę że takie właśnie są najsmaczniejsze. Gorąco namawiam do zrobienie własnej kombinacji owocowej...   Składniki: 500g agrestu czerwonego 300 g porzeczki czarnej 200 g malin 100 g poziomek 200 g truskawek 500 g cukru Owoce umyć, przełożyć do garnka z szerokim dnem, zasypujemy cukrem i gotujemy 40-60 minut

Delicious Titbits
Vini Torrevento w HOŻA by mondovino 105

bardzo dumni, przez kolejne sześć lat wino to otrzymywało trzy kieliszki w przewodniku  Gambero Rosso . Kolor ciemny rubin z refleksami granatu. Zapach jest intensywny dominują aromaty czerwonych jagód, czarnej porzeczki, śliwki, dzikich wiśni i ziół. Wino jest pełne dobrze zrównoważone z pikantnymi nutami. Taniny są bardzo ładnie wtopione. Delikatne, kompletne wino. Andrea polecał je do dań z koniny

królestwo garów
Słoneczny koktajl z żółtych owoców 345

ziemniaków (choć ziemniaki zawierają jej tylko 14 mg na 100 g produktu)? Najbogatsze w witaminę C są (w 100 g produktu): czarne porzeczki - 182 mg czerwona papryka - 144 mg znienawidzona przez wszystkich brukselka - 94 mg szpinak - 68 mg truskawki - 66 mg kiwi - 59 mg pomarańcze - 49 mg Witamina

W kuchni Katie
koktajl z ciemnych owoców 122

Dziś mam dla Was przepis na pyszniutki owocowy koktajl ;) garść jagód kilka kulek agrestu czerwonego garść czarnej porzeczki 10 szt czereśni ok szklanka maślanki Wszystko miksujemy i gotowe! Smacznego

Cukier&Puder
Sernik z sezonowymi owocami 144

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się

Słodkie Przyjemności
Świat we Frugo kolorach. Kisiel, razy pięć. 168

pomarańczy przeplatana nutką Passiflory i  cytryny.  3 . Białe Frugo. połączenie banana i kokosa, ananasa z kuszącą domieszką Liczi. 4. Czarne Frugo. czarne winogrona z dodatkiem czerwonej wiśni, czarnej porzeczki i owocu  Pitahaya. 5. Różowe Frugo.  grejpfrut, smak egzotycznego Grosse Lucum z dodatkiem cytryny.   A TY KTÓRY WYBIERASZ? SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Kompot porzeczkowy 101

sztucznych sklepowych napojów, nieco zapomniany. Gotujmy więc kompoty dla naszych rodzin, zamiast poić je kupnymi napojami. Kompot porzeczkowy Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 szklanki porzeczek ( u mnie białe i czerwone) 3 szklanki wody 2 łyżki cukru Wykonanie: Porzeczki obrywamy z szypułek i myjemy. Wkładamy do garnuszka, dodajemy wodę i cukier. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na małym

Kulinarne przygody Gatity
Lody owocowe (na kefirze) 189

lata 🙂 Poniższe lody bardzo mocno zamarzną, więc trzeba je wyjąć z zamrażalnika co najmniej 30-40 minut przed podaniem.  Składniki: 2 szklanki kefiru 200 g obranych, czerwonych owoców (np. maliny, porzeczki, czereśnie) 3 brzoskwinie paraguayo do posłodzenia, np. 4 łyżeczki ksylitolu Owoce umyć, obrać i pozbawić pestek. Brzoskwiń nie trzeba obierać ze skórki. Do kielicha blendera przełożyć

Ugotować
Vinho Regional, Tejo, Reserva 2020 470

dosyć długim kontakcie z powietrzem. Dominują aromaty dojrzałych świeżych czerwonych owoców, takich jak maliny czy wiśnie oraz owoców gotowanych, przywodzących na myśl letnie konfitury (akurat niedawno przygotowywałam galaretki malinowe na zimę, dlatego moje skojarzenie było więc świeże i jednoznaczne). Odrobina Cabernet Sauvignon nieco wzbogaca aromat o zapach czarnej porzeczki, jednak nic więcej ciekawego się tutaj(...)dzieje. Czytaj także: Jak skomponować idealną deskę przekąsek Podniebienie: Wino wytrawne, o średniej kwasowości oraz średnim poziomie tanin. Podobnie jak w nosie, dominują aromaty świeżych i gotowanych czerwonych owoców, nieco czarnych porzeczek i owoców leśnych (borówki, jeżyny). Tutaj jednak na finiszu pojawia się wyraźna nuta czarnego pieprzu, co nadaje temu winu odrobinę więcej charakteru. Średnia budowa i finisz

Kate's Kitchen