czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:85/283)

Kolorowa surówka na grilla lub do obiadu (z kapusty pekińskiej) 245

zarówno jako dodatek do dań z grilla (np. grillowanych skrzydełek w ostrej marynacie), jak i zwykłego obiadu. Przygotowując surówkę pamiętajcie, że przyprawy to podstawa. Spróbujcie. Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 1/4 czerwonej papryki 2 pełne łyżki kukurydzy z puszki 1 mały gruntowy ogórek 2 łyżki soku z cytryny 1 -2 łyżeczki cukru około 4-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego(...)zimno Woj-len sól i pieprz do smaku (używam kolorowy i czarny pieprz) 1 pełna łyżka posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, obranego i pokrojonego w półplasterki ogórka, kukurydzę i posiekaną zieloną pietruszkę. Następnie dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny (najpierw mniej), olej i cukier (najpierw mniej). Całość doprawiamy

Słodkie okruszki
Ryż z warzywami z woka i czerwoną fasolką 208

Zapraszam do zapoznania się z przepisem.  Przepis (dla 4 osób) Składniki: 1,5 szklanki ryżu pełnoziarnistego (szklanka 250 ml) 400 g świeżych warzyw do woka ( czerwona papryka, marchewka, biała kapusta, por, cebula) 400 g czerwonej fasolki 1 łyżeczka oleju kokosowego około 2 łyżki sosu sojowego naturalna bulionetka warzywna Knorr bez glutaminianu sodu i konserwantów  przeprawy

Mój pomysł na
Surówka z młodej kapusty z czerwoną cebulką 242

Składniki : mała główka kapusty łyżka majonezu cebulka czerwona koperek sól, cukier Przygotowanie : Kapustę poszatkować drobno i lekko posolić i pozostawić na ok. 15 min. Obraną cebulę pokroić drobno w kostkę Kapustę odcisnąć, posypać łyżeczką cukru, polać majonezem- wg uznania i wymieszać Posypać pokrojonym koperkiem

Proste Potrawy
Domowa tortilla z warzywami i gyrosem z kurczaka 334

łyżeczka rozmarynu płaska łyżeczka tymianku 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku szczypta cukru szczypta chili  Potrzebne warzywa: malutka kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1/2 puszki papryki konserwowej 1 czerwona cebula Wykonanie: Przygotowanie warzyw: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Paprykę kroimy w krótkie, cienkie paseczki. Kukurydzę konserwową odsączamy z soku. Cebulę

Smak mojego domu
Smaczny bigos wegetariański 129

naprawdę bogaty smak, a można na szybko ugotować w szybkowarze – też smacznie wychodzi. PRZEPIS NA SMACZNY BIGOS WEGETARIAŃSKI Składniki na smaczny bigos wegetariański: 1 szkl soczewicy czerwonej 1 kg kapusty kiszonej 50g grzybów suszonych 50g śliwek suszonych wędzonych 50g suszonych gruszek 2 cebule 3 łyżki oleju 2 liście laurowe 10szt ziela angielskiego 3 szt owoców jałowca 150ml czerwonego(...)kiszoną razem z sokiem, nie płuczemy jej wcześniej. Następnie siekamy suszone grzyby i suszone śliwki oraz gruszki i dodajemy do kapusty. Dodajemy też suchą soczewice oraz przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, cynamon, jałowiec, czosnek, wlewamy czerwone wino. Wszystko zagotowujemy. Finalnie zmniejszamy grzanie i gotujemy bigos na wolnym ogniu około dwie godziny. Wyłączamy i odstawiamy w chłodne

Dorota Smakuje
Surówka z kapusty pekińskiej 185

inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Surówka z kapusty pekińskiej  Nasza surówka, można się nią zajadać z dodatkiem frytków! Składniki : 1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 10 pomidorków koktajlowych Sos : sos czosnkowy Przygotowanie:               Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i kroimy wedle uznania. Ja stara się

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pomysł na... chłopski garnek (Winiary) - opinia 242

komponują i są konkretne, dzięki czemu takim obiadem można zadowolić całą rodzinę. Płaci się za pomysł, przepis i zestawienie składników sosu. Dodatkowo jeszcze trzeba kupić kiełbasę, ziemniaki, białą kapustę i czerwoną paprykę. Uważam, że to jednak dość dobra inwestycja. Taki bigos na szybko. Smakowo również jest całkiem niezły, zwłaszcza, że warzywa i kiełbasę wybieramy sami, dzięki temu mając pewność(...)theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 350 g kiełbasy 400 g obranych ziemniaków 200 g białej kapusty 1 papryka czerwona „Pomysł na... chłopski garnek” Wykonanie: Kiełbasę pokroić w pół plasterki, obrane, surowe ziemniaki w kostkę, paprykę w kostkę, a kapustę poszatkować.  W garnku rozgrzać olej, rzucić

Pasja Smaku
Kapuśniak z czerwoną soczewicą 149

soczewicą będzie dla wielu nowością.   Składniki: - ok. 4 l bulionu (drobiowy lub warzywny) - 2 ugotowane marchewki z bulionu - ziemniaki (ilość według gustu) - 400 g czerwonej soczewicy - ok. 600g białej kapusty - 2 cebule - młode części pora - sól morska - świeżo mielony pieprz - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 1 łyżeczka kminku i majeranku - cebulka prażona - olej arachidowy (może być inny) Umytą(...)wrzącego bulionu dodajemy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz opłukaną soczewicę. Gotujemy 15 minut. Pod koniec dodajemy podsmażoną kapustę, pokrojoną ugotowaną marchew oraz przyprawy – sól, pieprz, paprykę wędzoną, kminek, majeranek. Gotową zupę posypujemy pokrojonym porem oraz cebulką prażoną. Kapuśniak z czerwoną soczewicą, to idealne połączenie smaków. Zupa jest delikatna, a jednocześnie bardzo pożywna. Można ją wzbogacić dodatkiem czosnku

mojewypiekiinietylko
Sałatka z sosem majonezowo – czosnkowym 124

sałatka z kolorowych warzyw i jajek z pysznym sosem majonezowo – czosnkowym. Bez wątpienia znajdzie grono wielbicieli sałatek z białej kapusty . To zresztą nasz ulubiony składnik surówek i sałatek obiadowych. Do cienko skrojonej kapusty dodaliśmy pomidory, żółtą i czerwoną paprykę oraz jajka na twardo. Smaki uzupełniają: świeży szczypiorek, a także pachnące pikle. Jeśli ktoś woli, może zastąpić szczypiorek(...)składników, które na pewno masz w domu, to nasza propozycja jest właśnie dla Ciebie. Zapraszamy! Sałatka z sosem majonezowo – czosnkowym Składniki: 0,5 kg białej kapusty 2 pomidory 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 4 jajka 3 pikle pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku 3 – 4 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Sałatka z sosem

Kuchnia Na Wypasie
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 272

Dzisiaj zapraszam wszystkich na krokiety z mięsem, kapustą kiszoną i grzybami. Jest to danie trochę pracochłonne, ale dla takich efektów warto poświęcić nieco czasu. Ja przygotowuję to danie zazwyczaj, gdy zostało mi trochę rosołu i gotowanego mięsa. Na bazie rosołu przygotowuję barszczyk czerwony, a z mięsa farsz do tych pysznych krokietów. Takim samym farszem nadziewam również pierogi , więc czasami przygotowuję(...)kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej POZOSTAŁE SKŁADNIKI:około 18 naleśników, polecam mój sprawdzony przepis 2-3 duże jajka

Rozpustne gotowanie
Kapusta lasowiacka z zasypką 155

się z jednym wiodącym dodatkiem, np. suszonymi grzybami, albo grochem. Tym razem jednak zachęcam Was do ugotowania wszystkomającej kapusty lasowiackiej z zasypką :) Znajdzie się w niej – poza kapustą kiszoną – boczek, czerwoną fasolę, kaszę jęczmienną i cebulę. Prawda, że ma wszystko? :) Można ją podawać z chlebem, albo kotletami mielonymi. Lub ziemniakami. Wszystko zależy od upodobań. Podstawowy przepis pochodzi z książeczki(...)wywar mięsny. U mnie jest to wywar z obgotowanego wędzonego boczku, a w oryginale zastosowano wywar z żeberek. Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 300 g wędzonego boczku w kawałku 50 g kaszy jęczmiennej 200 g czerwonej fasoli 2 cebule ziele angielskie 4 liście laurowe ½ łyżeczki kminku 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Wieczór wcześniej fasolę

Trzeci talerz
Sałatka z zupkami chińskimi 893

posmakuje :) Poniżej znajdziecie przepis… Sałatka z zupkami chińskimi – składniki 3 zupki chińskie (2 łagodne i 1 ostra) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 papryki (1 czerwona, 1 żółta) kapusta pekińska 9 ogórków konserwowych 4-5 łyżek majonezu pieprz sól olej do smażenia puszka kukurydzy przyprawa gyros Sałatka z zupkami chińskimi – przepis Makaron z zupek chińskich posypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki 301

Post Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z kapusty pekińskiej z ziarnami słonecznika 497

Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 2 łyżki oleju,  sól, pieprz, czerwona słodka papryka, kapusta pekińska, 270g sera feta, puszka ananasów ( po odsączeniu ok.270g), 3 łyżki ziaren słonecznika, puszka kukurydzy, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć czerwoną papryką, dodać olej i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, pozostawić(...)ostygnięcia. Kapustę piekińską, ananasa i ser feta pokroić, dodać do nich odsączoną kukurydzę, ostygnięte mięso i słonecznik. Posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Krokiety z kapustą i grzybami 183

kapustą i grzybami. To danie rok rocznie gości na naszym wigilijnym stole. Serdecznie polecam podać go z pysznym barszczem czerwonym- najlepiej domowej roboty. KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ORAZ Z BARSZCZEM CZERWONYM Ciasto: 1 jajko 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka sól do smaku 1/2 szklanki wody Farsz: sól i pieprz do smaku 1 cebula 30 dag kapusty

Gotuję Testuję