ViolaPassion Następna pyszna surówka. Składniki: Główka białej kapusty 1 średnia cebula 1 marchew pieprz ziołowy sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 1 papryka czerwona Sposób: Kapustę kroimy na pół i na 3 Kroimy drobno nożem ,albo używamy specjalnej tarki do cięcia kapusty ja taką posiadam i nie ukrywam że jest dużo szybciej. Wsadzamy do miski
Viola cooks with passionSałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kapusta nadała im miękkości, co ja ubóstwiam w kotletach mielonych. Nie lubię kiedy są twarde :) Potrzebujemy: 500 g białej kiełbasy z szynki Maestro Henryk Kania 1/2 główki małej kapusty 1 czerwona cebula 2 jajka 1 szklanka kaszy manny 2 łyżki oleju plus olej do smażenia sól, pieprz mąka do panierowania Kapustę szatkujemy i dusimy na oleju z dodatkiem soli
MamaOskarkaTrochę dziwne połączenie..kapusta, jabłko, pomarańcze , ocet, olej i miód..ale warto spróbować. kawałek czerwonej kapusty kawałek białej kapusty 1 jabłko 1 pomarańcza sok z 1 pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżka miodu 3 łyżki octu winnego Jamar 5 łyżek oleju kujawskiego ze smakiem czosnek i bazylia 1 szkl.jogurtu naturalnego sól, pieprz Obie
Moje domowe kucharzenieSmaczna i wyrazista w smaku surówka obiadowa. Jeżeli brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, a lubisz ostre, wyraziste smaki, spróbuj tej surówki. 1/2 główki dużej kapusty pekińskiej 1 duża czerwona cebula 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki octu z czerwonego wina 1 ogórek kiszony 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki musztardy francuskiej szczypta soli Cebulę kroimy(...)kostkę. Przekładamy do małej miseczki. Oprószamy szczyptą soli oraz łyżką cukru pudru. Odstawiamy na około 5-10 minut. Następnie dodajemy ocet winny. Ponownie odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie kapustę pekińską drobno szatkujemy. Przekładamy do dużej miski. Kiszonego ogórka trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do kapusty. Do miski z kapustą dodajemy cebulę. Dodajemy również majonez oraz musztardę. Mieszamy
Smaki Na Talerzuarynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka z cukinii i papryki . Składniki na dwa 1-litrowe słoiki: 1 główka kapusty średniej wielkości (2 kg kapusty) 2 czerwone, 2 zielone papryki (0,7 kg papryki) 2 marchewki 2 cebule 1 łyżeczka soli 1/4 szkl. cukru 1/4 szkl. octu spirytusowego (10%) Przygotowanie: Kapustę poszatkować, powinna być
Codziennik Kuchennywyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta biała,czerwona lub pekińska. Kiedy mam naprawdę mało czasu wtedy z konieczności sięgam do spiżarni po gotowce które przygotowałam latem. Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy
Kolorowa kuchnia Elkidoprawić ewentualnie solą i pieprzem. Danie niewyszukane, a szybkie i smaczne :) Podane z młodą kapustą , fasolką szparagową czy gotowanym groszkiem jest naprawdę świetne. Proponuje też wypróbować z czerwoną kapustą . Przepis pochodzi stąd . mojeGotowanie.pl
Proste Potrawykońcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej w płatkami owsianymi i siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać z kiszoną kapustą
My simple kitchenPost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojemarchewka i papryka ale ta wersja jest z dodatkiem czosnku i z inną zalewą. Mi zdecydowanie lepiej smakuje ta wersja bo bardzo lubię czosnek. składniki: 2 kg białej kapusty 2 czerwone papryki 4 marchewki 1 duża główka czosnku 2 łyżki soli zalewa 2 szklanki wody zimnej przefiltrowanej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 0,5 szklanki octu 10 % Kapustę
Monia miesza i gotujeżeby wyszła właśnie taka. Dodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz(...)dobra kapusta. Dla wszystkich, którzy z dietą dr Dąbrowskiej spotykają się pierwszy raz, przypominam starsze wpisy na ten temat: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2015/09/dieta-dr-dabrowskiej-cz4-podsumowanie.html - to ostatni post, w którym zostały zebrane linki do 3 wcześniejszych o tej diecie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEdobrego wina, pasującego do mojej kompozycji! Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami / 1 porcja Składniki: 3 małe ziemniaki, ugotowane w mundurkach 5 pomidorków koktajlowych 1/4 małej, czerwonej cebuli gruby plaster kapusty pekińskiej 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 szczypty słodkiej papryki w proszku(...)sól do smaku Przygotowanie: Obraną czerwoną cebulę siekamy. Ziemniaki kroimy w grube plastry, pomidorki koktajlowe na ćwiartki. Kapustę pekińską dzielimy na mniejsze kawałki. W misce rozkładamy listki pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy plastry ziemniaków i ćwiartki pomidorków koktajlowych. Posypujemy posiekaną czerwoną cebulą i natką z pietruszki. Doprawiamy do smaku, posypujemy słodką papryką. Całość można skropić oliwą z oliwek aromatyzowaną
Moja smaczna kuchniaprzekąska na każdą imprezę. Można je przygotować w kilka chwil. Nie wymagają dużego nakładu pracy. Po upieczeniu bardzo ładnie się prezentują. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 papryka czerwona, 150g kapusty kiszonej, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę oraz paprykę obieram i kroję w kostkę. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję paprykę oraz kapustę kiszoną. Smażę około
Tradycyjna kuchnia KasiŻeby przygotować marynatę potrzebujemy jedynie miód i sos sojowy. Mięsko podałam z kapustą Pak Choi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby polędwiczkę podać z ziemniakami i np. czerwoną kapustą :) Składniki (2 porcje): 300-400 g polędwicy wieprzowej 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej ciemny) 2 ząbki czosnku 1 łyżka czarnego lub białego sezamu + 2x Pak Choi
Tajskie smaki