bąbelkowania (budyń zacznie się gotować). Odstawić budyń do ostygnięcia. Masło zmiksować. Do masła dodawać stopniowo budyń. Zmiksować na gładką masę. Krem rozsmarować równo na cieście. Ciasto oprószyć startą gorzką czekoladą.Użyłam 25 g czekolady 100%. Ciasto Fale Dunaju A gdy przyrządzałam wczoraj masę na ciasto, za oknem pojawiła się piękna tęcza, a nawet dwie, bo widać było tęczę wtórną
Weekendy w domu i ogrodziełyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 120g serka mascarpone 3/4 łyżeczki cynamonu po szczypcie zmielonych goździków i gałki muszkatołowej Dodatkowo: wiórki białej czekolady do posypania Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami. 2. W drugiej misce wymieszać mikserem puree z dyni, olej i cukier. Następnie dodawać po jednym(...)końcu dodać przyprawy. Gotowy krem przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i udekorować nim babeczki. Możemy również krem nałożyć szpatułką. Wierzch posypać wiórkami białej czekolady. Udanych wypieków
Mała CukierenkaSkładniki: 1,5 tabliczki tabliczki białej czekolady 50 g masła 25 g cukru pudru 200 g gęstego mleka kokosowego 2 nakrętki likieru śmietankowego 20 g śmietanki kremówki Dodatkowo potrzebne będą: wafelki do lodów migdały około 20 sztuk wiórki kokosowe do posypania do przystrojenia użyłam Trufli Rafaello z przepisu poniżej: Przygotowanie: składniki włożyć do garnuszka i podgrzewać(...)małym ogniu aż masło i czekolada się rozpuszczą zagotować, po doprowadzeniu do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, około 5-15 minut masa będzie bulgotać- uważać by nie przypalić masy ostudzić podawać w wafelkach z migdałami, posypać wiórkami kokosowymi Najlepiej podawać schłodzone Smacznego
KreatywnePinysmakowało i liczę, że Wam również posmakuje. Jak każde brownie jest wilgotne i rozpływające się w ustach. Bardzo polecam. Składniki na ciasto: 113 g masła 170 g gorzkiej czekolady 2 jajka 140 g cukru kryształu 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka granulek kawy rozpuszczalnej szczypta soli 95 g mąki pszennej Masło rozpuszczamy z czekoladą na małej mocy palnika. Dodajemy
Made By Mom And Sonłyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 120g serka mascarpone 3/4 łyżeczki cynamonu po szczypcie zmielonych goździków i gałki muszkatołowej Dodatkowo: wiórki białej czekolady do posypania Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami. 2. W drugiej misce wymieszać mikserem puree z dyni, olej i cukier. Następnie dodawać po jednym(...)końcu dodać przyprawy. Gotowy krem przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i udekorować nim babeczki. Możemy również krem nałożyć szpatułką. Wierzch posypać wiórkami białej czekolady. Udanych wypieków
Mała Cukierenkałyżki mleka słoik wiśni Krem: budyń waniliowy z cukrem-sypki, pojemność na pół litra mleka 1/2 mleka 100 g masła 2 łyżki cukru pudru Polewa: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady około 50 g 30-40 g masła Dodatkowo potrzebne będą: margaryna do posmarowania blaszki bułka tarta do posypania blaszki opcjonalnie zamiast powyższych papier do pieczenia Przygotowanie: Ciasto: 1. Margarynę utrzeć(...)Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić 3. Wystudzony budyń połączyć z utartym masłem, uważając by krem się nie zważył 4. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta Polewa: 1. Rozpuścić czekoladę i utrzeć z masłem 2. Polać ciasto Najlepiej schłodzić w lodówce przed podaniem. Smacznego
KreatywnePinybiałek. Masa jogurtowa: 400 g jogurtu greckiego 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 3 jajka tabliczka gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka Jogurty miksujemy z jajkami (można użyć tylko greckiego, ja akurat miałam za mało w domu dlatego pomieszałam) i cukrem. Dodajemy mąki i miksujemy by masa była gładka(...)wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wykładamy najpierw ciasto czekoladowe, a następnie masę jogurtową. Pieczemy ok godziny w 170 st. C. Czekoladę rozpuszczam z mlekiem w kąpieli wodnej i polewam nią ciasto. Smacznego
Cynamonowe szczęścieCUKRU PUDRU 1 KOSTKA MARGARYNY PONAD TO :SPORY SŁOIK DŻEMU Z CZARNEJ POŻECZKI 0,5 L ŚMIETANKI 30 % 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU+2 ŚMIETAN FIXY(DO BITEJ ŚMIETANY) 1 CZEKOLADA PRZYGOTOWANIE: BIAŁKA UBIĆ DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA,DALEJ MIXOWAĆ,DODAĆ OSTUDZONE POLEWĘ I MĄKĘ WYMIESZANĄ Z SODĄ I PROSZKIEM-I TO JUŻ MIESZAMY ŁYŻKĄ DREWNIANĄ, WYLEWAMY NA WYSMAROWANĄ DUŻĄ BLACHĘ(...)CIASTA SMARUJEMY DŻEMEM,NA TO MASA SEROWA, DRUGA CZĘŚĆ CIASTA,ZNOWU SMARUJEMY DŻEMEM NA WIERZCH WYKŁADAMY UBITĄ ŚMIETANĘ Z CUKREM I ŚMIETAN FIXAMI NA TO JESZCZE STARKOWANA CZEKOLADA I DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoJAJKA 1/2 SZKL.MĄKI ZIEMNIACZANEJ 1/2 SZKL.MĄKI PSZENNEJ ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA SZKL.CUKRU 500ml ŚMIETANKI 30 % 2 ŚMIETAN FIXY 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU DŻEM TRUSKAWKOWY 2 BANANY TABLICZKA CZEKOLADY PRZYGOTOWANIE: BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK I UBIJAMY ZE SZCZYPTĄ SOLI NA SZTYWNO,DODAJEMY PO JEDNYM ŻÓŁTKU I PO TROCHĘ CUKIER,NA KOŃCU DODAJEMY MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA(...)SIĘ ZWAŻY) ROZWIJAMY NASZĄ ROLADĘ I SMARUJEMY DŻEMEM ,NA TO BITA ŚMIETANA,UKŁADAMY BANANY I ZAWIJAMY NA WIERZCH JESZCZE RESZTĘ BITEJ ŚMIETANY I POLEWAMY ROZPUSZCZONĄ (W KĄPIELI WODNEJ)CZEKOLADĄ,SCHŁODZIĆ W LODÓWCE I GOTOWE
Swojskie jedzonkosuchego patyczka w temperaturze 170-180 stopni przez około 20-30 minut. Wyjąć i przełożyć na kratkę studzącą. Podzielić na dwa blaty. Krem: pół litra mleka tabliczka białej czekolady łyżka ulubionego miodu 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka margaryny Odlać trochę mleka, a resztę zagotować i do gotującego się wrzucać czekoladę. Rozpuszczać i wlać zimne wraz z wymieszaną w nim mąką
Karczma HonoriettyMleko – 4 szklanki Żółtka – 4 szt Mąka ziemniaczana – 3 łyżki Kakao – 1 lyżka Cukier – 3/4 szkl Biała czekolada 3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ ,delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową(...)energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować białą czekoladą
Camilla w kuchniminut- kompot na zimę, i do ciasta, gotowy) 0,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła POLEWA: 200 g białej czekolady 50 ml czerwonego wina, kompotu z jeżyn lub innego czerwonego soku (ewentualnie wody i barwnika czerwonego) Przygotowujemy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch dodając po jednym jajku, następnie(...)dodając po łyżce chłodnego budyniu (na koniec możemy dodać garść jeżyn). Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto. Przygotowujemy polewę: w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce rozpuszczamy czekoladę z winem i mieszamy do uzyskania gładkiej polewy, dekorujemy wierzch ciasta. Chłodzimy co najmniej 2 godziny. Gotowe
Rozpustne gotowaniełyżeczka, marchew 2 szklanki/rozdrobniona, soda oczyszczona 1 łyżeczka, rodzynki Kresto 100 gram, mieszanka skórek kandyzowanych NATUR-LICH Gold Pack 100 gram, śmietana 30 % 200 ml, dżem wiśniowy 4 łyżki, czekolada mleczna 100 gram jajka, cukier ubić do białości jak na kogiel-mogiel, następnie w trakcie ucierania wlewać olej, nastepnie wsypać przyprawę do piernika, mąkę, proszek, sodę i mikserem wymieszać(...)piec 10 minut, ciasto zostawić w formie zimną śmietanę ubić ze śmietan fixem, dodać dżem wiśniowy niskosłodzony i ubić do śmietanę na wystudzonym cieście rozsmarować śmietanę, dodać kostki czekolady z orzechami - ciasto jest wilgotne, aromatyczne, smaczne i szybko się zjada..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjakim stanie były orzechy które producent przerobił. Mieląc orzechy w domu, możemy również decydować o dodatkach i tworzyć różne wariacje, np. masło z: wiórkami kokosowymi/olejem kokosowym kakao, kawałkami gorzkiej czekolady cynamonem wanilią sezamem Jeśli chodzi o samą produkcję, to masz dwie opcje: polecana przeze mnie (bardziej czasochłonna, ale i zdrowsza) - kupujesz orzechy ziemne w łupinkach, obierasz, wrzucasz do blendera opcja(...)Good! Peanut Butter Crunchy 100% - kupisz tu Do czego używać? Klasyk ponad klasyki - jedzone z chlebem i ewentualnie dżemem <3 Do przełożenia kawałków bananów i oblania gorzką czekoladą - link Dip do owoców Do smarowania naleśników Do owsianki Masło orzechowe a alergia Masło orzechowe produkowane jest z orzechów prażonych, a te niestety mają jeszcze większe właściwości uczulające niż
Powiedz dietom nieczęści. Podaję z pysznym kakao*. Smacznego, Klaudia. *Kakao z miodem: Szklankę mleka gotuję w garnku z dodatkiem 1 łyżeczki kakao w proszku oraz 2 kostkami gorzkiej czekolady (zawartość miazgi kakaowej nie mniejsza niż 70%). Kiedy czekolada się rozpuści ściągam kakao z ognia i chwilę studzę. Dopiero teraz dodaję łyżkę miodu, gdyż zależy mi, by nie stracił swoich cennych właściwości zdrowotnych
Mango Papaja