czekolada - 27946 przepisów (strona:759/1864)

Biszkoptowa rolada piernikowa z pistacjami 317

Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżki rumu Dodatkowo: 50 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady orzeszki pistacjowe mały słoik dżemu Wykonanie: jajka z cukrem ubić mikserem na puszysty, biały kogel-mogel. Ubijać około 8-10 minut. Masa powinna zwiększyć objętość 3-krotnie mąkę przesiać przez(...)równomiernie rozsmarować przygotowany krem. Zwinąć roladę. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc w rondelku zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną na małe kwałeczki czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Polewą czekoladową posmarować roladę. Na koniec posypać posiekanymo orzeszkami pistacjowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka czekoladowa jogurtowa 234

Dawno nie było czekoladowo na codojedzenia. Babka czekoladowa jogurtowa to kolejny czekoladowy wypiek, który na pewno przypadnie Wam do smaku. Bardzo lubię ucierane babki , wilgotne i pachnące czekoladą. Tej nic dodać nic ująć. Baba jak się patrzy! Użyłam starej foremki do babki. Prosta, metalowa i dosyć wysoka. Stara jak świat! Zupełnie zapomniałam, że ją mam. Przydała się dzisiaj. Babka wyrosła(...)cukru 200 ml greckiego jogurtu 2 jajka 50 g kakao 250 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Ganache 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 4 łyżki masła 2 łyżeczki golden syropu 1 łyżka śmietanki kremówki Nastaw piekarnik na 150ºC na termoobieg (bez termoobiegu 165ºC). Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Zmiksuj masło

codojedzenia
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 526

herbatniki maślane na jakieś owsiane ciasteczka. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: Spód: – 170 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych – 70 g masła – 70 g gorzkiej czekolady Herbatniki mielimy na piasek, a czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w garnuszku. Następnie łączymy jedno z drugim. Ja ugniatam całość widelcem, tak żeby wszystkie herbatniki się oblepiły. Tortownicę wykładamy papierem

Relaxtime
Wizyta w fabryce czekolady E.Wedel 212

jest jedną z najstarszych w całej fabryce. Torcik Wedlowski od prawie 80 lat zachwyca podniebienia Polaków delikatnym smakiem kruchego wafla, przekładanego kremem orzechowym, oblanego przepyszną wedlowską czekoladą oraz unikalną, ręcznie robioną dekoracją. Torcik wedlowski sprzedawany jest w eleganckim kwadratowym opakowaniu, który jest idealny jako upominek na każdą okazję. Niżej przedstawiam Wam, krótką relację(...)height: 1em;" /> Był to niesowity, słodki i czekoladowy dzień. Dziękuję marce Wedel za możliwość wzięcia udziału w słodkich warsztatach Post Wizyta w fabryce czekolady E.Wedel pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Babka z nadzieniem czekoladowo-cynamonowym 181

jajko szczypta soli 130 g masła w temperaturze pokojowej dodatkowo: mąka do podsypywania, masło do natłuszczenia formy, cukier puder do dekoracji Na nadzienie: 20 g kakao 80 g gorzkiej czekolady pokrojonej na małe kawałki 70 g cukru trzcinowego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 50 g masła w temperaturze pokojowej WYKONANIE Do małej miski wlać letnią wodę, dodać pokruszone drożdże i wymieszać(...)góry np. papierem do pieczenia. Upieczoną babkę wyciągnąć z formy i ostudzić na kartce. Do dekoracji posypać przez sitko cukrem pudrem. Babkę można udekorować również lukrem lub polać białą czekoladą

Passions hobbies life
Sernik Zebra 164

masła • 200 g cukru – 1 szklanka • 1 cukier waniliowy • 3/4 szklanki wody • 4 czubate łyżki kakao • 300 g mąki – 2 szklanki • 4 jajka Polewa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% • kilka truskawek do dekoracji • listki mięty Wykonanie: • Piekarnik nagrzać do 240 st.C. • Dno okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)czym ustawiam czas na 20 minut. • Na koniec otworzyć piekarnik i zostawić ciasto do wystygnięcia. • Wstawić do lodówki na kilka godzin. • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietanką. • Posmarować wierzch i boki sernika, ozdobić truskawkami i listkami mięty

To co kocham
Likier Kawosz 140

Czekoladnicy przyszła kolej na Kawosza. Mocno aromatyczny, gęsty i karmelowy. Składniki: • 1 litr wódki • 2 puszki mleka słodzonego • 1 czekolada gorzka • 6 czubatych łyżeczek kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki gorącej wody Wykonanie: • Mleko w puszcze gotować przez 1,5 godziny w garnku z wodą na wolnym ogniu. Uważać, aby woda nie wygotowała się, bo puszka(...)wybuchnie. • Po lekkim przestudzeniu otworzyć puszki i masę kajmakową połączyć z wódką używając trzepaczki rózgi. • Czekoladę rozpuścić na parze w metalowej misce na garnku z gotującą się wodą i połączyć z wódką. • Kawę zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać i połączyć z wódką. • Odstawić likier

To co kocham
Ciasto czekoladowe z burakiem 283

Składniki: 300 g puree z buraka* 3 duże jajka 200 g oleju rzepakowego 180 g mąki 50 g kakao 200 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady gorzkiej Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: *Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni(...)miękkości. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków. Upieczone, wystudzone buraki obieramy, kroimy w kawałki, a następnie miksujemy na puree. Puree z buraków, jajka i olej miksujemy. Dodajemy drobno posiekaną czekoladę i mieszamy. Wszystkie "suche" składniki mieszamy razem. Do zmiksowanych mokrych składników dodajemy suche i mieszamy aż stworzą jednolitą masę. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto Snickers bez pieczenia 1185

bardzo cienkie plasterki, wymieszać wraz z masą. Wyłożyć na przygotowany spód. Równomiernie rozsmarować i wstawić do lodówki. Polewa:  400g masy krówkowej (kajmaku),  orzeszki do posypania lub starta czekolada. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Można posypać np. posiekanymi orzechami lub startą czekoladą. Przechowywać w lodówce, jednak wyjąć ciasto z lodówki 30-60 minut przed podaniem. Źródło: Kuchnia pod wulkanem

Z miłości do słodkości
Ciasto bananowo-czekoladowe 289

herbatkę, usiąść pod kocykiem i włączyć jakiś dobry film :)  Składniki: 3 banany mąka 240 g 2 jajka cukier 100 g cukier waniliowy 1 op. (16 g) 2 tabliczki czekolady mlecznej proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki masło 100 g Do małej miski wbijam 2 jajka, dodaję cukier oraz cukier waniliowy i całość miksuję do uzyskania puszystej, jasnej masy. Obieram(...)dokładnie mieszam (może być mikserem) a następnie przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuję aż całość ładnie się połączy. Na koniec zostaje tylko pokroić w drobną kosteczkę czekoladę i dodać do masy.  Przekładam do formy, u mnie silikonowa więc nie ma potrzeby smarować tłuszczem ale zwykle blaszki lepiej posmarować tłuszczem (fajną sprawą jest tłuszcz w sprayu, niedawno kupiłam

Kuchnia Viki
Fit pralinki a'la ferrero rocher 257

zmielonych orzechów (ziemne, włoskie lub inne) 2 łyżeczki kakao 1/2szklanki zmielonych płatków owsianych 1/3 szklanki otrębów owsianych ew. 1 łyżka miodu, jeśli lubicie słodkie na polewę: 70 g gorzkiej czekolady + 2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać więcej masła orzechowego lub pół rozgniecionego banana. Z masy formować kuleczki i układać(...)talerzu. Schłodzić. Przygotować polewę. W tym celu roztopić czekoladę i wymieszać z posiekanymi drobno orzechami. Obtaczać kulki i ponownie schłodzić do stężenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowo-cynamonowe ślimaczki 285

zrobienia, a zapewniam nikt im się nie oprze.  Składniki na ciasto: 30g świeżych drożdży 3 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka 5 szklanek mąki 1 jajko 100g masła Nadzienie: czekolada (smak taki jaki lubicie) 2 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu 100g masła Wykonanie ciasta: Przygotowujemy zaczyn: podgrzewami mleko, wrzucamy do niego drożdże i łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe(...)masło. Zagniatamy ciasto, aż będzie elastyczne.  Ciasto przykrywamy i odstawiamy na ok 1 godz do wyrośnięcia. Nadzienie: Pod koniec wyrastania ciasta topimy masło, gdy trochę wystygnie dodajemy cukier, czekoladę  i cynamon. Wszystko mieszamy na gładką masę. Ciasto wałkujemy w prostokąt, ale nie za cienko. Nadzienie rozprowadzamy po cieście. Zwijamy roladę i dzielimy na 10 kawałków. Tortownicę pokrywamy papierem

Panda i jej świat
Kawa czekoladowa z przyprawami 249

raduje smakiem, ale też rozgrzewa dzięki mieszance przypraw . Spróbujcie, polecam. A ja wracam do obowiązków i … remontu Składniki: 1/2 szklanki mleka (2-3,2%) 3 duże kostki gorzkiej czekolady (około 40 g) 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej cukier (jeśli słodzicie, u mnie 1 łyżeczka) 3/4 łyżeczki przypraw do kawy Skworcu + szczypta bita śmietana Przygotowanie: Czekoladę łamiemy

Słodkie okruszki
Poniedziałkowy fit - Pudding czekoladowy z awokado 228

sojowym da pyszny deser dla całej rodziny. Pudding czekoladowy z awokado Składniki : 2 średniej wielkości awokado 2 łyżki miodu 2 -3 łyżeczki kakao około 75-100 ml mleka sojowego czekolada tarta do oprószenia  Przygotowanie : Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestki i wydrążamy miąższ, przekładamy do malaksera i rozdrabniamy, następnie dodajemy miód oraz kakao i całość blendujemy przez kilkanaście sekund(...)uzyskania gęstego kremu czekoladowego. Na koniec dodajemy mleko sojowe i blednujemy do połączenia. Przekładamy pudding do pucharków, oprószamy tarta czekoladą. Wstawiamy na pół godziny do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka z dyni z kawałkami czekolady 238

oleju rzepakowego,  3/4 szklanki brązowego cukru,  szczypta soli,  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,  2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika,  garść pestek dyni,  50g gorzkiej czekolady. Wykonanie: Mąki przesiać, wymieszać wraz z sodą oczyszczoną, przyprawą do piernika, szczyptą soli i cukrem. Dodać olej oraz puree. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać pestki dyni oraz posiekaną(...)czekoladę. Wymieszać. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść kleksy formując niewielkie, okrągłe ciastka. Piec około 15-20 minut w temp. 190st. Ostudzić na kratce.                                                                     Smacznego

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania