czekolada - 27946 przepisów (strona:756/1864)

Fit ciasto kokosowe z polewą czekoladową 2244

dżemu bez cukru 2 łyżeczki kakao Masa: 2 opakowania serka homogenizowanego 1 miarka odzywki białkowej o smaku kokosowym 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki mąki kokosowej Polewa: 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka Składniki na spód umieścić w misce (olej i miód rozpuścić), wymieszać na gładką masę. Tortownicę o śr 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę na spód(...)ugnieść dnem szklanki. Schłodzić. Serek wymieszać z odżywką. Dodać wiórki i mąkę kokosową. Masę przełożyć na spod i wyrównać. Będzie gesta, ale taka ma być. Ponownie umieścić w lodowce. Czekoladę zalać mlekiem. Podgrzać i wymieszać do rozpuszczenia. Połać ciasto i schłodzić całą noc.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Najlepsze miękkie czekoladki kokosowe bez cukru 216

cukru, masła i polepszaczy smaku! Nie ma co dużo pisać - będziecie zachwyceni :) 1 miarka odżywki białkowej o smaku kokosowym* 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mleka 5 kostek gorzkiej czekolady + 2 łyżki mleka Odżywkę, mleko i mąkę zagnieść łyżką. Uformować batoniki. Czekoladę zalać mlekiem, podgrzać aż do rozpuszczenia. Mieszać do powstania gładkiej masy. Czekoladki obtoczyć w polewie. Schłodzić.  *można

Chocolate Muffin Blog
Chrupiące czekoladki ryżowe 223

nich orzeszki, cynamon, a nawet powidła śliwkowe :)  Składniki: 3 wafle ryżowe 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka miodu (można więcej)   200g serka homogenizowanego Polewa: 4 kostki gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka Wafle drobno pokruszyć, wymieszać z resztą składników. Uformować kuleczki. Po kilku godzinach w lodówce oblać polewą (czekoladę należy roztopić w gorącym mleku). Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tort bezowy z bitą śmietaną i mascarpone, wiśniami i polewą czekoladową (Tort Pavlova) 202

przełożenia oraz posmarowania na wierzchu: - 1 opakowanie serka mascarpone - 1 opakowania śmietanki 30% - 2 łyżki białego cukru dodatkowo: - wiśnie do przełożenia i wyłożenia na torcie - 1/2 tabliczki roztopionej czekolady do polania na wierzchu Przygotowuję bezę: Do s zklanej miski wbijam białka, dodaję szczyptę soli i zaczynam ubijanie. Kiedy białka połączą się ze sobą, stopniowo, małymi partiami dodaję cukier. Po koniec(...)gęsta i brzydko ścięta. Masa szybko jest gotowa. Na jeden krążek bezy wykładam 3/4 masy, na nią wiśnie, przykrywam drugim krążkiem, delikatnie smaruję pozostałą masą, wiśniami i polewam rozpuszczoną czekoladą.  Cudowny deser gotowy ;-) SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
PIERNIK - CIASTO CZEKOLADOWE 207

szklanki mąki  - 1/2 kostki margaryny lub masła - 1 szklanka cukru - 2 jajka - Słoiczek dżemu - Przyprawa do pierników - 3 łyżeczki sody - 2 łyżeczki kakao - Szklanka mleka - 1 opakowanie czekolady PRZYGOTOWANIE : 1. Masło/Margarynę, cukier, jaja utrzeć 2. Mąkę, sodę, przyprawę do pierników, kakao wymieszać 3. Do utartej masy stopniowo dodawać suche składniki        ciągle mieszając ( mąka(...)wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką 6.Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza dopóty, dopóki włożony patyczek nie będzie suchy 7. Po przestudzeniu oblać ciasto rozpuszczoną czekoladą ŻYCZĘ SMACZNEGO

cukrem pudrem posypane
Ciasteczka kokosowe z czekoladą 175

jajko 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 90 g cukru 100 g cze­ko­lady, u mnie biała i gorzka ½ łyżeczki sody oczysz­czo­nej Wsyp suche składniki do miski. Pokrój czekoladę grubo, dodaj do miski i wymieszaj. W drugiej misce zmiksuj masło z cukrem, wanilią i jajkiem. Dodaj suche składniki i wyrób ciasto za pomocą miksera lub łyżki. Owiń folią(...)dobrze ostygnąć. Na papierze pozostaje okrągły ślad… Lubicie wypiekać ciastka ? Ja bardzo! Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów. Ciasteczka kokosowe to przepis numer 51. The post Ciasteczka kokosowe z czekoladą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Podwójnie czekoladowe mrożone serniczki z jadalnymi kwiatami i frużeliną pomarańczową 187

Więc jak już udało zwlec się z łóżka, to z tęsknoty za wiosną zrobiło mi się coś takiego: Składniki: 250 g twarogu 250 g jogurtu naturalnego 200 g czekolady 3-4 łyżeczki żelatyny 1 pomarańcza ½ opakowania galaretki pomarańczowej Kwiaty jadalne Przygotowanie: Czekoladę rozpuściłam kąpieli wodnej, a następnie zmiksowałam wraz z twarogiem i jogurtem. Żelatynę rozpuściłam w kilku łyżkach gorącej wody

Kate's Kitchen
Kostka piernikowa 295

łyżki miodu 2 łyżki przyprawy piernikowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g powideł śliwkowych lub dżemu z czarnej porzeczki 200 g czekolady deserowej Opis przygotowania: Zaczynamy od nagrzania piekarnika do temperatury 180 stopni. Masło (100g) kroimy na małe kawałki i wrzucamy do rondelka. Do tego dodajemy kakao, miód oraz przyprawę piernikową. Mieszamy(...)minut. Po upieczeniu ciasto wyciągamy z formy i przekrawamy je poziomo na 2 części. Dolną część smarujemy powidłami i przykrywamy 2 częścią ciasta. Do małego rondelka dodajemy pokrojoną drobno czekoladę (200g) oraz masło(200g). Całość gotujemy an małym ogniu, ciągle mieszając. Przygotowane wcześniej ciasto kroimy na dowolnej wielkości kostki i każdą z nich oblewamy z każdej strony polewą czekoladową

Ciastka i ciasta
Murzynek z mikrofalówki nadziany dżemem (babeczka z kubeczka w 5 minut) 159

łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1 łyżka dżemu/konfitury (u mnie czarna porzeczka 105% od Najtun) Polewa: 3-4 kostki czekolady 1 łyżeczka mleka  Jajko wbić do miseczki i roztrzepać za pomocą widelca.  Dodać olej z mlekiem, a całość dokładnie połączyć.  Następnie należy wsypać cukier, mąkę, proszek do pieczenia(...)kuchence mikrofalowej. Na wierchu ułożyć dżem/konfiturę. Naczynie wstawić do mikrofalówki, ustawić jej najwyższą moc (u mnie 750 W) i około 3-4 minuty (*). W międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka i rozsmarować po wierzchu gotowego ciastka. (*) Czas "pieczenia" może różnić się w zależności od rodzaju kuchenki, dlatego warto obserwować rosnące ciastko. Bywa, że czasami u niektórych

Di gotuje
Czekoladowe ciasto migdałowe Cookie Monster | bez glutenu / mąki / białego cukru | 205

naszym dniem przy kawałku pysznego ciasta. (Lekko koślawe, wybaczcie, to mój pierwszy raz!) Składniki: 200g zmielonych płatków migdałowych 80g cukru trzcinowego/kokosowego/ksylitolu 3 jajka 2 łyżki kakao  50g gorzkiej czekolady co najmniej 70% kakao 2 łyżki mleka (najlepiej roślinnego) lub wody Olej/masło do wysmarowania tortownicy Dowolna mąka do obsypania tortownicy Dekoracja: 1 puszka mleczka kokosowego (stała część) 1/2 opakowania(...)stewia, ksylitol, cukier kokosowy/trzcinowy Barwniki: niebieski, czarny Ciasteczko/ciasteczka (może być domowe owsiane lub sklepowe) Przygotowanie: Jajka ubijamy przez 5 min. z cukrem. Następnie dodajemy kakao i zmielone płatki migdałowe. Czekoladę rozpuszczamy z 2 łyżkami mleka. Dodajemy do masy i ponownie miksujemy. Przekładamy masę do posmarowanej odrobiną dowolnego oleju lub masła formy obsypanej dowolną mąką. Pieczemy

Czarnawisienka
Dietetyczne czekoladki Milka z orzechami | bez laktozy, wegańskie, bezglutenowe, fit | 189

wyraziste w smaku, kakao jest mocno wyczuwalne jednak przełamane słodyczą stewii. Wyglądają uroczo i są idealnym zamiennikiem (choć lekko się różniącym) oryginalnych. Składniki: 1 łyżka oleju kokosowego 30g czekolady gorzkiej min. 70% kakao (może być wersja wegańska i bez glutenu) 2 łyżki stewii w proszku  Garść pokruszonych orzechów (nerkowce/ziemne/włoskie) Przygotowanie: Do foremek na czekoladki nakładamy pokruszone orzechy(...)rondelku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym i stewią. Przelewamy do foremki. Wkładamy do zamrażalnika na co najmniej

Czarnawisienka
PŁONĄCA CZEKOLADOWA BAJADERA Z BEZĄ WŁOSKĄ 186

wyglądem! Zrobi furorę na każdym przyjęciu! Ja jestem zachwycona , a Wy? Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 5 szt ) * wafelki Lusette czekoladowe – 2 szt * kruche ciastka / herbatniki – 150 g * czekolada mleczna – 50 g * mleko kokosowe – 100 ml * masło min.82% – 50 g * powidła śliwkowe – 50 g * orzechy macadamia, laskowe i arachidowe – ok. 150 g BEZA WŁOSKA: * drobny(...)woda – 30 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do misy miksera / blendera wkładamy połamane wafelki Lusette oraz herbatniki – ucieramy na „piasek”. Mleko kokosowe gotujemy z masłem oraz czekoladą, wlewamy do ciasta. Dodajemy powidła śliwkowe oraz posiekane ( ale nie drobno ) orzechy i wszystko razem wyrabiamy na zwartą masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy kule i odkładamy do lodówki. BEZA WŁOSKA

Ostra na Słodko
Churros 241

smaczne, więc najlepiej zjeść je zaraz po upieczeniu. Churros świetnie smakują maczane w ciepłym sosie czekoladowym. Możesz przygotować dowolny rodzaj polewy czekoladowej, dodając do niej trochę więcej kakao i/lub czekolady niż zwykle, dla lepszego smaku. Do polewy z przepisu w linku na liście składników polecam dodać pół tabliczki gorzkiej lub mlecznej czekolady, jeszcze przed dodaniem kakao. Można do posypania użyć

Anioszek w kuchni
Czekoladowy tort dla dzieci 235

Nasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko najmłodsi…jesteśmy pewni,że starsi smakosze tortów

Domowe Torty
Wilgotne ciasto czekoladowe z musem o smaku białej czekolady bez cukru 240

mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny mus o smaku białej czekolady. Jeśli nie posiadacie odżywki białkowej, można dodać olejek waniliowy, kokosowy lub inny ulubiony. Sok malinowy również dobrze się spisze :) Spód: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej (lub dowolnej razowej) 2 jajka(...)suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Mus : 2 opakowania serków homogenizowanych np Bieluch, łącznie 400 g 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odzywki białkowej o smaku białej czekolady (lub waniliowa) 2 łyżeczki żelatyny + woda do zalania sok z połowy cytryny Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Serek, jogurt, odżywkę i sok wymieszać dokładnie łyżką. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania