czekolada - 27946 przepisów (strona:749/1864)

Kostka malinowo-czekoladowa 183

malinowe-klik . Kostka malinowo-czekoladowa /inspiracja Moje wypieki Ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady 60 g kakao 2 duże jajka 185 g drobnego cukru do wypieków cukier waniliowy 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki(...)świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Odstawić do przestudzenia. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem, aż staną się lekkie i puszyste. Dodać masę czekoladową

Pieguskowa Kuchnia
Tarta czekoladowa z popcornem 235

SOLONYM POPCORNEM Składniki: ciasto : 120 g schłodzonego masła 200 g mąki  50 g cukru 1 żółtko 1 szczypta soli masa czekoladowa: 500 ml śmietany 30% 400 g czekolady gorzkiej 50 g syropu glukozowego (glukoza w płynie lub np.syrop kukurydziany)  100  masła dodatkowo: popcorn  złoty syrop lub karmel Przygotowanie: ciasto: Schłodzone masło kroimy w kostkę, łączymy(...)ciastem chłodzimy 30 minut w lodówce a potem pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. masa czekoladowa: Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia, dodajemy drobno posiekaną czekoladę  i syrop glukozowy. Mieszamy na gładką masę, a pod koniec dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia.  Masę wylewamy na upieczony spód i wstawiamy do lodówki na 8 godzin. Przed podaniem

Bon appetit mon amie
Sernik dyniowy na piernikowym spodzie 237

cukru pudru 1 szkl. puree z dyni 1 budyń śmietankowy na 1/2 l 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta startej gałki muszkatołowej ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 4 kostki czekolady deserowej Mąkę wymieszać z cukrem pudrem,dodać szczyptę soli i posiekać z zimnym masłem. Następnie dodać żółtko,przyprawę do piernika i kakao,zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę. Tortownicę(...)przygotowany spód.  Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok 60 minut. Po upieczeniu wystudzić.  Wierzch posmarować masą kajmakową i posypać grubo posiekaną czekoladą

Kolorowa kuchnia Elki
Jaglany makowiec z pomarańczą polany czekoladą 185

forma 20 cm) -100 g kaszy jaglanej -100 g maku -1 banan -20 g wiórków kokosowych -2 jaja -3 łyżki rodzynek -30 g orzechów -1 pomarańcza polewa: -30 g czekolady gorzkiej -20 g oleju/masła +wiórki kokosowe do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy i studzimy. 2. Mak zalewamy wrzątkiem na 10 min i odcedzamy. 3. Rodzynki zalewamy(...)Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy. 6. Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni. 7. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wegańskie, zdrowe batoniki 290

kubka daktyli, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  2 łyżki masła orzechowego, 2 warstwa: 1/2 kubka namoczonych daktyli, 2 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego, Polewa: Czekolada 72% 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie: Składniki 1 warstwy wsypujemy do blendera. Miksujemy do momentu aż składniki się połączą i stworzą sprężystą, klejącą masę. Masę przekładamy do podłużnej foremki na ciasto(...)zamrażalki. Składniki drugiej warstwy również miksujemy w blenderze i nakładamy kolejną warstwę na masę w foremce i ponownie całość wkładamy do zamrażalki. Rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu czekoladę, dodajemy olej kokosowy i mieszamy. Wyciągamy masę w lodówki i kroimy w prostokąty. Następnie polewamy je masą czekoladową i zostawiamy do ostygnięcia masy. Następnie zajadamy słodycze z czystym sumieniem

Smaki Przyprawy i Kolory
Kostka malinowo-czekoladowa 193

malinowe-klik . Kostka malinowo-czekoladowa /inspiracja Moje wypieki Ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady 60 g kakao 2 duże jajka 185 g drobnego cukru do wypieków cukier waniliowy 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki(...)świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Odstawić do przestudzenia. Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem, aż staną się lekkie i puszyste. Dodać masę czekoladową

Pieguskowa Kuchnia
Puszyste ciasto czekoladowo orzechowe 496

pyszne i puszyste ciasto a do tego z dodatkiem czekolady. Dlatego mamy dla Was przepis na ciasto czekoladowo orzechowe :) Składniki na ciasto czekoladowe: – 200 g mąki z orzechów arachidowych – 200 g czekolady gorzkiej 70% – 200 g masła 82% – 160 g cukru trzcinowego – 1 łyżka kakao

Kuchenne Wariacje
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 225

łyżeczki cynamonu i imbiru, szczypta mielonych goździków i gałki muszkatołowej (lub więcej przypraw, jeśli muffiny mają być bardziej korzenne) do ozdobienia muffinek: 4 – 5 kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady, 2 łyżki posiekanych orzechów, kilka owoców suszonej żurawiny (opcjonalnie) Mleko połączyć z octem, odstawić na kilka minut do rozwarstwienia. Orzechy zmielić na mąkę, przełożyć do miski. Dodać mąkę ryżową, cukier, sodę(...)patyczek wbity w gotowe muffiny może nie być całkowicie suchy – mogą być na nim fragmenty wilgotnego ciasta, ale nie wyraźnie surowego). Po upieczeniu muffiny pozostawić do wystudzenia, wystudzone polać czekoladą, posypać posiekanymi orzechami i żurawiną. Smacznego! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej . Purée dyniowe użyte w przepisie nie powinno być nadmiernie wilgotne, by ciasto nie groziło zakalcem.   Zapisz

Even Better Food
Owsianka dyniowa 194

dłuugoo nas nasyci. Według znanego przysłowia śniadanie trzeba zjeść jak król a ta owsianka jest tego najlepszym przykładem. Jesienna owsianka z dynią, świeżymi owocami, orzechami, wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą mmm czego chcieć więcej 😊❤ Składniki:  4,5  łyżki płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka  3 łyżki puree z dyni o mocno pomarańczowym kolorze  0,5 łyżeczki(...)miski i dodaj do niej miód, wymieszaj.  Ozdób ulubionymi owocami u mnie : gruszka, śliwki oraz kaki inaczej persymona. Posypałam wiórkami kokosowymi, pokrojonymi orzechami i dodałam domowej roboty fit czekoladę. Wyszło pysznie.  Smacznego

Słodka Strefa
Ciasto czekoladowe z dynią 330

puree z dyni 250 g jogurtu naturalnego 250 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 200 g śmietany 30% 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód formy tortowej o średnicy(...)minut, bo wolę bardziej wilgotne). Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i zostawić do napęcznienia. Do rondelka wlać śmietankę, dodać cukier trzcinowy i połamaną czekoladę. Mieszając zagotować masę, wyłączyć palnik, po czym dodać żelatynę i dobrze wymieszać, żeby się rozpuściła. Zostawić do ostudzenia. Ostudzone ciasto polać gęstniejącą polewą czekoladową i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto

Passions hobbies life
Murzynek 198

czekoladowej, niż do brownie. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 200 g cukru trzcinowego lub białego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 50 g masła 100 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka 300 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dno blaszki o wymiarach 25 x 30 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Masło rozpuścić w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i lekko podgrzewając roztopić. Zostawić do ostudzenia. Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i ubijać stopniowo dodając cukier trzcinowy i waniliowy. Do ubitej masy wlać olej rzepakowy i masę czekoladową, po czym

Passions hobbies life
Kawa z whisky. Sernik 248

mleka 2 łyżki kawy (prawdziwej) 4 listki żelatyny 45 ml whisky 250 g serka kremowego 125 g cukru pudru 300 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 25 g białej czekolady 25 g ciemnej czekolady (78%) Masło rozpuścić. Herbatniki dokładnie pokruszyć, dodać masło, wymieszać. Masę ciasteczkową wsypać do tortownicy, ugnieść na dnie dłonią lub spodem łyżki. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
muffiny z aronią i białą czekoladą 251

sprawdziła się doskonale jako dodatek do jesiennych muffinek . składniki: 2 szklanki mąki szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 150 g posiekanej białej czekolady 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki zamrożonej aronii wykonanie: Mleko, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej(...)miski, mieszam i dolewam mokre. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffinki posypuję cukrem pudrem

babka w formie
Przekładaniec z malinami 578

temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru Warstwa galaretki: 3 galaretki malinowe/owoce leśne/truskawka  500 g świeżych malin lub innych owoców 750 ml gorącej wody Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej/mlecznej 70 g masła Przygotowanie: Biszkopt:   Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować(...)stopniowo zimny budyń i miksować na gładką masę. Warstwa galaretki:   Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny i wymieszać. Polewa czekoladowa: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i wymieszać na jednolitą masę. Składanie ciasta: Na dnie blaszki ułożyć 1 biszkopt upieczonego ciasta, wyłożyć 1/2 kremu, następnie galaretkę

Malinowo w kuchni
Gruszki z chrupiącą kołderką 204

gruszką składniki dla 4 osób: 4 gruszki 8 łyżek płatków owsianych 4 łyżki płatków migdałowych 1-2 łyżki naturalnego miodu 2 płaskie łyski oleju kokosowego 4 kostki gorzkiej czekolady lody jako dodatek - opcjonalnie wykonanie: Gruszki myjemy, przecinamy na pół razem z ogonkiem i za pomocą łyżeczki wyciągamy gniazda nasienne. Pozostawiamy ogonek do dekoracji. W garnuszku podgrzewamy miód i olej kokosowy(...)gruszki zmiękną wyjmujemy je na chwile z piekarnika i na każdej za pomocą łyżki nakładamy przygotowane wcześniej płatki. Zanim to jednak zrobimy do płatków dodajemy posiekaną drobno gorzką czekoladę. Tak przygotowane gruszki pieczemy jeszcze około 10 minut.  Podajemy gorące najlepiej z lodami lub sosem na bazie serka mascarpone czy bitą śmietaną. Uwagi: Do crumble można dodać ulubione przyprawy typu

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania