czekolada - 27946 przepisów (strona:103/1864)

Sernik z białą czekoladą i porzeczkami 352

Sernik z białą czekoladą i porzeczkami to idealne połączenie kremowej i słodkiej masy serowej oraz kwaskowatych porzeczek. Sernik jest pieczony w niskiej temperaturze z dodatkiem pary wodnej, dzięki tym zabiegom nie rośnie i nie opada po upieczenie, a jego konsystencja jest delikatna i kremowa. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik z białą czekoladą i porzeczkami Składniki: CIASTO(...)KRUCHE 120g mąki pszennej 60g masła 50g cukru pudru 1 żółtko MASA SEROWA 650g twarogu tłustego 150ml śmietanki 30% 300g białej czekolady 4 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki domowego cukru waniliowego 350g czerwonej porzeczki Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę i cukier puder przesiać, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, zagnieść gładkie ciasto

Smakołyki Bereniki
Bananowiec 177

spłynęło nieziemskie i tak postało najpierw okruszkowe ciasto z rabarbarem, które znajdziecie, klikając w link poniżej: http://kuchniasmakow.blogspot.com/2013/05/okruszkowe-ciasto-z-rabarbarem.html a następnie powstało ciasto nowe, bananowe. Lekkie z akcentem wiśni, czekolady i cytryny. Ciasto mimo połączenia bitej śmietany, bananów i czekolady, słodkie nie jest. Zatem w sam raz dla tych, którzy zbyt słodkich ciast nie preferują. Jak dla mnie idealne :) Bananowiec(...)www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto: 5 dużych jajek 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 150 g cukru 125 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek cukru pudru 1 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Warstawa owocowa: 5-6 bananów 4-5 łyżek soku

Kuchnia smaków
Diabelsko czekoladowe ciasto 136

wyjada dzieciom po nocach czekoladę? Kto zwala całą winę na łakomego Mikołaja? Kto nie chce się przyznać do pustych opakowań po czekoladowych cukierkach? Nie ja! To Mąż Szanowny! Dlatego nie mogło być inaczej – zamiast tortu urodzinowego dostał czekoladowe ciasto, gdzie czekolada, czekoladę pogania. A od siebie, z głębi serca dodałam dwie szczypty chili i pozwoliłam wylizać miskę(...)razem nie dzieciom Składniki na ciasto: 120 g gorzkiej czekolady (idealna jest ta z największą zawartością kakao) 125 ml kwaśnej śmietany 18% 300 g drobnego cukru trzcinowego 300 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 120 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 2 jajka, rozdzielone żółtka od białek (w temperaturze pokojowej) 175 ml wody niegazowanej 300 ml śmietany

gutfut
Czekoladowa kostka piernikowa 232

łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju roślinnego 3 jajka 3/4 słoiczka powideł śliwkowych garść orzechów garść suszonych śliwek garść rodzynków Polewa: 80 g masła 240 g czekolady gorzkiej lub mlecznej Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki czyli przesianą mąkę z proszkiem i sodą, cukier, kakao, przyprawę do pierników, cynamon, mleko, olej, jajka oraz powidła, całość miksujemy. Masę przekładamy(...)połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami. Ja rodzynki dałam pod polewę. Inspiracja z bloga slodkiezapomnienie.blogspot.com Lubisz przepisy z Kocham Czekoladę? Polub profil

Kocham Czekoladę
Sernik z malinami i czekoladą 181

prostu REWELACJA :) puszysty ,wilgotny z lekko chrupiącą skórką z czekolady ,             nie za słodki a połączenie malin z czekoladą ....mniammmmm na tą chwilę to numer jeden w sernikach :) Składniki na blaszkę 26 cm : - 1 kg sera ,u mnie z wiaderka firmy Zott - 4 białka jaj - 1 budyń waniliowy - 100g(...)cukru (sernik wychodzi nie za słodki, jak ktoś woli słodszy trzeba zwiększyć ilość o 50g) - kilka kropel olejku waniliowego - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - 200 g białej czekolady - 100 g gorzkiej czekolady - 250 g malin + kilka do ozdoby - 10 sztuk ciemnych herbatników Sposób wykonania : Najlepiej wszystko wcześniej przygotować , tzn czekolady rozpuścić w osobnych miseczkach w kąpieli wodnej ,odstawić , blaszkę

Wypieki Rene
Torcik czekoladowo-truskawkowy na spodzie z amaretti (Torta di cioccolato, fragole e amaretti) 219

Gorzki smak czekolady i  słodko-kwaśny smak truskawki to idealne połączenie, które od zawsze uwielbiałam. Truskawki zanurzałam w czekoladzie i delektowałam si ę  ich cudownym smakiem. Czego chcieć więcej od takiego deseru?:)  Niestety zawsze czegoś mi brakowało(...)dopełnieniem stały si ę  migdałowe  ciasteczka amaretti. P owstał torcik na chrupiących ciasteczkach amaretti pokrytych truskawkami i rozpuszczon ą  czekolad ą.  Torcik wyszedł przepyszny. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo zniknął, tak szybko został zjedzony.  Wielbicielom truskawek, czekolady i amaretti polecam

La grande e la piccola cuoca
.1226. jaglanka moro 171

krem jaglany z herbatą matcha, podany z wegańską białą czekoladą~ Biała czekolada i herbata matcha - co za połączenie! Polecam spróbować, jest idealne! I ta biała czekolada...w e g a ń s k a biała czekolada! ♥♥♥ Nie przepadam za słodkimi czekoladami - inna niż z zaw. 90% kakao może dla mnie nie istnieć, tym bardziej nigdy nie przepadałam za białą(...)zakupu podkusiły mnie pozytywne opinie innych osób. Nie żałuję! Co prawda się zasłodzilam, ale ta czekolada jest boska! Moja mama stwierdziła, że smakuje zupełnie jak "normalna" biała czekolada :) Ahh zapomniałam dodać - oczywiście firmy IChoc :) Na YouTube pojawił się filmik z hiszpańskimi widoczkami - jeśli macie ochotę zachecam do obejrzenia :) I na prawdę polecam - bo zobaczyłam wiele wspaniałych miejsc ♥  SUBSKRYBUJ MÓJ

breakfast of dreams
TORT STRACIATELLA Z MUSEM CZEKOLADOWYM 311

będzie dziś czekoladowo , będzie! A to wszystko za sprawą marki LINDT i obłędnych czekolad Lindt Excellence , które posłużyły mi do przygotowania przepysznego tortu. Mus czekoladowy wyszedł tak obłędny, że mało brakowało, by nie zostało już nic do przełożenia czekoladowych biszkoptów. Ale powstrzymałam się i dokończyłam swoje dzieło! Czekoladowe biszkopty przełożone musem czekoladowym i pokryte kremem straciatella stworzyły fantastyczne ciasto, które(...)czubate łyżki * mąka ziemniaczana – 1 czubata łyżka * kakao – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 1 łyżka MUS CZEKOLADOWY: * śmietana 30% – 450 ml * czekolada LINDT Excellence 70% kakao – 70 g * czekolada LINDT Excellence 85% kakao – 70 g * cukier puder – 3 łyżki KREM STRACIATELLA: * śmietana 36% – 250 ml * cukier puder

Ostra na Słodko
Muffinki z gorzką czekoladą 190

Cudowne smaki dzieciństwa , ciasto zrobione na bazie gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60%, smaku dopełnia równie mega czekoladowy krem, czy może być coś lepszego na deser? Wątpię! Deska dębowa to pracownia  Spod Hebelka Składniki: Na około 12 sztuk: 1 szklanka mąki tortowej-używam zawsze  Młynomag 4 duże jajka 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady 60% kakao(...)5szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Krem czekoladowy: 350 ml śmietany kremowej 30% 80 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru Wiórki czekoladowe do posypania Sposób wykonania: Krem: Śmietanę podgrzać aby była ciepła, ale nie gotować, dodać połamaną czekoladę i łyżkę cukru pudru, odczekać chwilę i wymieszać do połączenia. Odstawić do lodówki

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe ptasie gniazda 178

słodką przegryzkę :) A zamiast kolorowych marcepanowych jajeczek, śmiało możecie użyć zwykłych czekoladowych.  Składniki: Na 6 gniazd: ok 100g delikatnych paluszków (użyłam Juniorków dla dzieci) 100g (1 tabliczka) mlecznej czekolady 100g (1 tabliczka) gorzkiej czekolady 100ml słodkiej 30% śmietanki 50g pistacji ok 80g marcepanu barwnik spożywczy żółty, niebieski i czerwony Sposób przygotowania: 1. W kąpieli wodnej (użyłam garnka do gotowania(...)mleka z podwójnym dnem) rozpuszczamy 2 tabliczki czekolad wraz ze śmietanką. Do całkowicie rozpuszczonej dodajemy połamane drobno paluszki. Całość dobrze razem mieszamy. 2. Foremki do tartinek (lub babeczek) wyścielamy kawałkiem folii spożywczej. Na każdą nakładamy masę i dociskamy łyżeczką tak by na środku było wgłębienie, a boki by tworzyły ramę gniazda. Jeszcze ciepłe gniazda posypujemy drobno posiekanymi pistacjami

Kuchnia w czekoladzie
Wielkanocne babeczki 268

zmieściła mi się dekoracja. Najważniejszą częścią dzisiejszych babeczek jest krem, który chciałam spróbować zrobić już od dłuższego czasu. Puszysty i gęsty, jego bazą jest czekoladowy ganache (czyli polewa z czekolady i śmietany kremówki), najlepsze w nim jest to, że do jego przygotowania można użyć dowolnej ulubionej czekolady. Ja zdecydowałam się na mleczną :) Dekoracja to czekoladowe jajka z Milki. Składniki(...)babeczki Składniki na krem: 350-400 ml śmietany kremówki 200 g ulubionej czekolady 2 opakowania śmietanFix lub innego utrwalacza do bitej śmietany (ten składnik jest opcjonalny, szczególnie jeśli korzystacie z gorzkiej czekolady, a babeczki będą podane krótko po przygotowaniu) Babeczki przygotowujemy według przepisu i odstawiamy do ostudzenia. Podobnie jak ganache można zrobić je wieczorem poprzedniego dnia, a następnego już tylko

Ciastkozercy
Mazurek czekoladowy 279

przy tym bardzo, ale to bardzo delikatny i ta nuta kwaśnej porzeczki OBŁĘD <3 Składniki (duża blacha): Ciasto: 6 jaj „L”  80 g cukru  200 g czekolady deserowej  50 g masła  Ganasz czekoladowy: 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła  20 ml whisky(...)dżem z czarnej porzeczki  Do dekoracji: bakalie (np. suszone morele, pistacje, migdały, suszona żurawina, kandyzowany imbir, kandyzowany ananas)  Przygotowanie: Ciasto: W garnku rozpuszczamy masło, następnie wrzucamy kawałki czekolady – całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier. Do ubitej piany dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy oraz stopniowo wlewamy rozpuszczoną czekoladę

Malinowo w kuchni
Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą / Easy dulce de lece and chocolate tart 293

tuż, tuż, dlatego proponuję przepis dla osób, które nie przepadają za pieczeniem a chcą ugościć gości wypiekiem własnej roboty. Przedstawiam więc mazurek na kruchym spodzie z grubą warstwą kajmaku, czekoladą i dekoracją z migdałów. Jeżeli nie uda Wam się kupić kajmaku, wystarczy przed 2 godziny gotować we wrzącej wodzie puszkę ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Ciasto jest pyszne, a równocześnie bardzo(...)łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą (12 porcji, blaszka 40x25cm) Składniki: podpieczony kruchy spód na tarty słodkie z tego przepisu, lub gotowy ze sklepu 400 g puszka kajmaku 1/2 szklanki śmietanki 36% 120 g posiekanej czekolady o zawartości kakao minimum 70% migdały w płatkach do dekoracji Przygotowanie

karmelowy
Bezglutenowy mazurek czekoladowy Pawła Małeckiego 188

gadżetów do dekorowania, dzięki którym Wasze wypieki będą wyglądały jakby wyszły spod ręki mistrza cukiernika :).  Składniki: Ciasto czekoladowe bez mąki 6 jaj "L" 80 g cukru 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ganasz czekoladowy 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła  20 ml whisky lub likieru(...)opcjonalnie)  dżem z czarnej porzeczki  Do dekoracji bakalie (np. suszone morele pistacje, migdały, suszona żurawina, kandyzowany imbir, kandyzowany ananas) Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło, następnie wrzucamy kawałki czekolady całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia czekolady. Białka ubijamy na sztywną pianę (żółtka odstawiamy), podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier. Do ubitej piany dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy oraz stopniowo wlewamy rozpuszczoną czekoladę

SzczyptaSmaQ
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 306

Sernik z dodatkiem kaszy jaglanej i czekolady. Intensywność smaku zależy od rodzaju użytej czekolady. Im większa zawartość kakao w czekoladzie, tym smak jest bardziej wyraźny i czekoladowy. Superfood jakim jest kasza jaglana sprawia, że sernik jest delikatniejszy, kremowy i co najważniejsze zdrowszy. Idealnie sprawdza się w sernikach przygotowywanych na serach z wiaderka. SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła(...)SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 4 jajka 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej szczypta soli POLEWA: 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Rozkruszyć w rozdrabniaczu herbatniki i połączyć z miękkim masłem, uzyskując coś na wzór mokrego piasku. Wylepić dno tortownicy ∅ 19 cm, dobrze ugniatając

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania