cytryna - 13435 przepisów (strona:502/896)

kruche ciasteczka migdałowo cytrynowe 136

składniki: 50 g migdałów, obranych i zmielonych 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g cukru pudru 100 g masła 50 g margaryny 1 żółtko skórka

Domowy Smak Jedzenia
Puszysty i delikatny sernik z wiaderka 528

śmietanki 30% 200 g cukru pudru 6 jajek rozdzielone żółtka od białek (jajka L) 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy kilka kropli aromatu cytrynowego lub skórka otarta z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Sernik z wiaderka Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Na blat wysypuję mąkę, dodaję cukier puder i dobrze

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto Snickers 148

wymiarach 23/33 cm.): ciasto: mąka pszenna 60 dag margaryna 30 dag,  miód 4 łyżki, jajko 2 szt, cukier 1 szklanka, soda 2 łyżeczki, warstwa jabłkowa: jabłka kg, galaretka cytrynowa lub agrestowa 1 szt, masa budyniowa: mleko 500 ml, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 4 łyżki, masło  20 dag, orzechowy krokant: orzechy włoskie

kulinarne odsłony pati
Szybkie wegańskie ciasto z kaszy manny z cytrusową nutą 161

duża pomarańcza 300-400 gram lub 2-3 cytryny *opcjonalnie do dekoracji lukier z cukru pudru i soku z cytryny (4 łyżki cukru i łyżeczka lub ciut więcej soku cytrynowego) Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na gładką masę banany, cukier i olej. Następnie dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym oraz sok z pomarańczy lub cytryn, wymieszaj, dodaj suchą kaszę

greenscarf
Pączki bawarskie 109

Muszę przyznać , że takie pączki smażyłam po raz pierwszy i jestem pod ich wieeeeelkim wrażeniem. Mają delikatny smak cytrynowy i są niezwykle mięciutkie i nie czuć co najważniejsze oleju. Nie są też bardzo słodkie a więc do osłodzenia dodajemy na wierzch troszeczkę powideł  śliwkowych i ozdabiamy każdego pączusia bitą śmietaną. źródło : /" Krok po kroku "/   Składniki

Różne smaki w kuchni
Ciasto cytrynowe 758

Pyszne, puszyste, delikatne ciasto cytrynowe z gęstym lukrem nazywało się u mnie w domu cytryniak. To był absolutny hit wszystkich urodzin, a moja mama była niekwestionowanym mistrzem w tej kategorii. Nie znam nikogo, komu nie smakowałby jej cytryniak. W sumie aż sama się dziwię, że tak późno dzielę się z Wami tym przepisem, bo to naprawdę jest coś, czego trzeba

Ciastkozercy
Menu na tydzień – kurczak i jarmuż 174

jest!), doskonała na lunch do pracy. Słodki, kremowy batat w połączeniu z gorzkawym, przypieczonym jarmużem, przetykanym cieciorką al dente, a w tle kawałki cytrusowego kurczaka, wszystko podlane aromatycznym pomarańczowo-cytrynowym dresingiem. Musicie tego spróbować! Plusem tej sałatki jest też to, że równie dobrze smakuje na zimno jak i podgrzana. Nadaje się do jedzenia zaraz po przygotowaniu, albo dzień, dwa później

Niedzielny kucharz
Czwartek: Kaszotto z burakami i kozim serem 137

Świetne tło dla tej pary stanowi niepalona kasza gryczana, ugotowana na sypko. Wszystko posypane pestkami dyni, orzechami włoskimi i przemieszane z rukolą, połączyło się słodką, orzechowo-wytrawaną całość, przełamaną cytrynowym, kwaskowatym dresingiem. Czas: 1,15 godz. (w tym godzina na pieczenie buraków) Poziom trudności : łatwy Składniki: 2 duże buraki lub 4 małe Garść rukoli Garść pestek dyni Garść orzechów włoskich

Niedzielny kucharz
Ciasto cukiniowo-cytrynowe 143

wybór padł na ciasto , które jakiś czas temu sobie upatrzyłam, ale nie było okazji go upiec. Główne składniki to cukinia i cytryna, dzięki czemu ciasto jest lekko zielone, mocno cytrynowe, wilgotne i przepyszne. W dodatku bardzo proste, więc każdy bez problemu je zrobi. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Curry z dynią 164

kurkumy i mieszanki curry, a zielona jest z nich najostrzejsza i przygotowana na bazie zielonych papryczek chili, kolendry i tajskiej bazylii.  Znajdziemy w nich także między innymi trawę cytrynową, szalotkę imbir, kolendrę, imbir, galangal i skórkę limonki kaffir. Wszystkie pasty są bardzo aromatyczne i oczywiście można je przygotować również samemu w domu. Bez problemu kupimy je też

Kulinarne przygody Gatity
JABŁECZNIK KRÓLEWSKI 775

stopni, piec ok. 20-25 minut (do suchego patyczka). Gotowy biszkopt zostawiamy do ostygnięcia, następnie przekrawamy na dwie części. MASA JABŁKOWA: • 1,5 l jabłek prażonych • 2 galaretki cytrynowe Jabłka przełożyć do garnka, dodać galaretki i podgrzać, mieszając aż galaretki się rozpuszczą, odstawić. BITA ŚMIETANA: • 400 ml śmietanki 30% • 2 x śmietan fix • 1 cukier waniliowy • 1 łyżka cukru Mocno

KUCHNIA POLSKA
Placek z jabłkami 122

oczkach. Do rondelka wlewamy 1/2 szkl wody, gotujemy wodę, dodajemy 1 szkl cukru – rozpuszczamy – ma stworzyć się syrop, dodajemy do wody jabłka, chwilę smażymy. Dodajemy 2 galaretki cytrynowe- czekamy aż galaretki się rozpuszczą.   Śmietana: śmietanę 30% (500 ml łaciata – jest super) ubijamy na sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru pudru. Dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej

MojaQchnia.pl
Drożdżówki z serem. Przepis krok po kroku. 128

masła 3 żółtka 250 ml ciepłego mleka 4 łyżki cukru Masa serowa 500 g mielonego twarogu najlepiej tłusty lub półtłusty. 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki skórki cytrynowej 100 g rodzynek   1 żółtko do posmarowania drożdżówek   Przygotuj rozczyn: Pokrusz drożdże, dodaj łyżkę cukru i 2-3 łyżki ciepłego, ale nie gorącego mleka. Wymieszaj dokładnie

kuron.com.pl
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 317

lette sul mio blog durante il 2017. Vi auguro quindi un nuovo anno ricco di felicità, prosperità, amore, nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone

La grande e la piccola cuoca
KROKIETY Z CEBULĄ I SEREM 170

jajka 1 szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki oleju 1 szklanka.wody gazowanej Farsz : 2 czerwone cebule 2 białe cebule masło 2 łyżki bułki tartej sól 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 5 dag.sera żółtego startego Panierka : 1 jako rozbełyane z odrobiną wody 1 szklanka.bułki tartej Olej do smażenia ************************************** Z podanych składników na ciasto zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Masło rozgrzać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki