cytryna - 13435 przepisów (strona:500/896)

Peanut butter pie z popcornem i solonym karmelem 164

orzechów **na solony karmel: – 70ml śmietanki 30% – 60ml wody – 45g cukru trzcinowego – 1 łyżka masła – 1/3 łyżeczki soli (u mnie z imbirem i trawą cytrynową) + popcorn Składniki na spód dokładnie miksujemy w misie blendera. Spód wykładamy na dno i boki formy (najlepiej pomóc sobie folią spożywczą), umieszczamy w lodówce na 1 godzinę. Składniki na masę

Be Fit Be Strong
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 234

kwadratowej formie jest również bardzo podzielne. Co do połączenia smaków, to nie mam zbyt wielu sugestii , bo słodycz nektarynki wpasowuje się w kokosowy klimat masy, a dla kontrastu cytrynowa orzeźwiająca galaretka nadająca dodatkowej faktury. Nowości na półkach sklepowych, to wszelkiego rodzaju przeźroczyste galaretki, które pozwalają na uzyskanie ciekawego efektu lustra. U mnie kryształowa od dr Oetkera Zapraszam. Składniki

vaniliowoczekoladowa
Bania woniajonco Tajlandiom (Dynia pachnąca Tajlandią) 175

które 3 Wam 4 przyjdą 5 kilka 6 tutaj 7 wrzuciłem 8 będzie 9 długa 10 będą 11 przygotować 12 dałem 13 ma 14 dużo 15 trawy cytrynowej 16 innych 17 można 18 leniwy 19 trzymam 20 dużą 21 puszka 22 różne 23 znaleźć 24 migdałów 25 pokrojoną 26 wrzućcie 27 nasiona 28 wlejcie 29 pogotuje 30 miękka 31 trzeba

Chop w kuchni
Pudding kukurydziany z cynamonem i duszonymi jabłkami 159

quinceVITAL 1 łyżka masła 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka miodu Do rondelka wlewamy mleko, 1/4 szkl. wody oraz sok z pigwy. Dodajemy cukier, mąkę kukurydzianą, cynamon oraz skórkę cytrynową. Doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Gdy to nastąpi, gotujemy – już cały czas mieszając – przez około 2-3 minuty, po czym odkładamy do przestudzenia (pudding powinien być

Smaki Na Talerzu
Burgery z kaszy i botwinki 159

minut. Burgery podałam z bułkami posmarowanymi pesto z rzodkiewki, awokado,sałatą,pomidorami malinowymi, rzodkiewką, ogórkiem małosolnym lub zielonym. Jako sosu użyłam majonezu. Posypałam płatkami chili i pieprzem cytrynowym. Zapakowałam w torebki śniadaniowe i nakarmiłam chłopaka oraz przyjaciółkę.(oboje nadal żyją - sukces!)  SMACZNEGO! przepis zaczerpnięty z jadłonomia

U Fiolki
SERNIK CYTRYNOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 166

Pyszne Ciasto - Sernik Cytrynowy na ciasteczkowym spodzie, w polewie czekoladowej. Robi się go szybko a smakuje idealnie.  Polecam :) SKŁADNIKI na 12 porcji: Spód 150 g,ciastek czekoladowych 4 łyżki masła roztopionego Polewa 4 łyżki mleka 1 tabliczka czekolady Ciasto 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1/2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 1 /2 szklanki rodzynek

Gotowanie Patki
sernik z morelami i pistacjami (ekspresowy) 186

Składniki: na spód: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu cytrynowego 1/2 szklanki oleju skórka otarta z cytryny dodatkowo: 500 g moreli 2 łyżki konfitury morelowej 2 łyżki posiekanych pistacji Składniki ciasta szybko zagnieść, owinąć w folię i wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto ze śliwkami 497

pudru kostka margaryny tj.250 g , lepiej masła, ale w oryginalnym przepisie była margaryna Kasia 1 szklanka cukru kryształu ok.1 kg śliwek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe, cytrynowe, waniliowe lub takie jak lubimy bułka tarta Przygotowanie : Do mąki dodać tłuszcz, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i wszystko razem połączyć i zagnieść na kulkę ( zagniatałam mokrą ręką

Proste Potrawy
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 315

nasączamy ją tym na co się zdecydowaliśmy. Na wierzchu układamy owoce. Krem: – 570 ml kremówki 30% – 570 g mascarpone – 1 szklanka cukru pudru – 1 galaretka cytrynowa – opcjonalnie 3 łyżki soku spod brzoskwiń (jeżeli korzystacie z brzoskwiń w puszce) – dowolne owoce: u mnie 2 brzoskwinie w połączeniu z malinami – 150 ml gorącej wody

Relaxtime
Gruszki w syropie do słoików 587

ćwiartki wykrawając również środek z pestkami. Takie kawałki owoców włożyć do litrowych słoików, dodając po parę goździków – około 4 sztuk na słoik. W garnku zagotować wodę z sokiem cytrynowym, cukrem białym i cukrem z prawdziwą wanilią. Zamiast cukru waniliowego możemy dodać same ziarna z pół laski wanilii. Jeszcze gorącym syropem można zalać gruszki. Zakręcić słoiki i pasteryzować

https:KKuchniaMniam
WIŚNIOWY SAD Z DELICJAMI – biszkopt z mascarpone, delicjami, wiśniami i galaretką 468

SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) BISZKOPT: * duże jajko – 4 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 1/4 szkl MASA: * śmietana 30% – 250 ml * mascarpone – 5 łyżek * galaretka cytrynowa – 1 op DODATKOWO: * wiśniowe delicje – ok. 15 szt * wiśnie ( mogą być z syropu ) – ok. 150 g * gaaretka wiśniowa – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na pianę

Ostra na Słodko
SERNIK GOTOWANY Z MALINAMI I GALARETKĄ PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM 168

połowę masy, przykrywam drugim kruchym spodem i wykładam resztę sera. Zostawiam, aż tortownica z gorącej, zrobi się letnia. Wtedy dekoruję malinami i wkładam do lodówki. galaretka: dwie paczki galaretki cytrynowej / malinowej / jagodowej 2 szklanki gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczam w gorącej wodzie. Pozostawiam do wystudzenia. Gdy lekko stężeje, ale nadal będzie płynna, wylewam na sernik z malinami. Całość chowam

W kuchni Karmel-itki
Śmietanowiec z galaretkami 17007

śmietany 18-22% 1 szklanka cukru pudru (1 szklanka = 250 ml) 200 ml wody 5 łyżeczek żelatyny (płaskich) Dodatkowo: 3 galaretki o różnych kolorach (u mnie agrestowa, cytrynowa i truskawkowa - Emix ) Ponadto: biszkopty do wyłożenia dna   Przygotować galaretki (najlepiej dzień wcześniej).    Galaretki osobno rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do płaskich naczyń/pojemnik

Di gotuje
sok na dobry poczatek dnia 148

niż jabłka czy winogrona!). cytryny są uważane za jeden z najbardziej alkalizujących produktów żywnościowych. Może to się wydawać trochę dziwne, bo cytryny są kwaśne, ale w ciele człowieka, kwas cytrynowy nie zakwasza organizmu. Sok zawarty w cytrynach jest zasadotwórczy i odkwasza organizm.Już sam zapach cytryny, poprawia samopoczucie, odstresowuje i dodaje energii. Sok z cytryny usuwa toksyny z organizmu

w mojej kuchni
Nalewka aroniowa 124

piękny kolor. Nalewka aroniowa 1,2 kg aroni przemrożonej 25 dag liści z wiśni ale takich dojrzałych 3 l wody 1 l spirytusu 2 kg cukru 40 g kwasku cytrynowego W garnku ułożyć na spód liście a na nie aronię. Zalać wodą i gotować 20 minut. Odczedzić, dodać cukier i kwasek, dokładnie wymieszać. Wystudzić i dodać spirytus. Rozlać do butelek

Pieguskowa Kuchnia