cukierki - 1000 przepisów (strona:7/67)

Kinder cake 269

śmietany kremówki 250 g mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki słodkiego kakao 1 zagęstnik do śmietany + 100 g mlecznej czekolady 1 kinder niespodzianka 1 Kinder czekolada 1 opakowanie cukierków Schokobons 1 Kinder Bueno Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać zagęstnik i cukier puder. Dodać serek mascarpone, zmiksować. Do masy śmietanowej dodać kakao, delikatnie połączyć. Masą przełożyć(...)około 2 godziny. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z niewielką ilością gorącego mleka. Ciasto wyjąć z lodówki, wierzch udekorować przestudzoną polewą czekoladową. Na nie zastygłej czekoladzie dowolnie rozłożyć czekoladki, cukierki i jajko ;) Kinder czekoladkami udekorować boki ciasta. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji: http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/ http://www.marcoghia.pl

Domowa cukiernia Ewy
Tęczowy tort 451

piekarniku nagrzanym na 180-200 stopni. Podczas pieczenia wierch i brzegi tortu lekko się zarumienią i kolor będzie mniej widoczny. W czasie kiedy ciasto jest w piecu segregujemy cukierki kolorami i przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietanFix i cukier puder. Na wolnych obrotach miksera dodajemy po łyżce serek mascarpone. Po upieczeniu odstawiamy blaty(...)nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu. Dekorujemy kolorowymi cukierkami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik truflowy 171

wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą(...)masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Słodkie testowanie 193

Dawno, dawno temu... w małym miasteczku Werther cukiernik Gustav Nebel stworzył swoje najlepsze cukierki. A ponieważ cukierki udały mu się nadzwyczajnie, nazwał je Werther's Original." Dziś ja i moi najbliżsi, a także znajomi możemy się cieszyć pełną paczką tych wspaniałych słodkości. Dziękuję "Rekomenduj.to" za dołączenie mnie do grona słodkich ambasadorów. A Wam polecam tą pyszną, rozpływającą się(...)ustach nowość: Werther's Original Filling - połączenie śmietankowych cukierków z karmelowym nadzieniem. I choć wracam teraz do formy, to... tej słodkości nie umiałam odmówić

Słodkie okruszki
Babeczki brownies z Nutellą 232

zawartości tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto: 1. Wodę zagotować. Dodać kakao i mieszać, aż kakao dobrze połączy się z wodą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Mąkę przesiać, dodać proszek(...)przełożyć do woreczka z metalową końcówką (Wilton 6B) lub szprycy i ozdobić nim wierzch babeczek, jak na FILMIE . W środek każdego gniazdka włożyć po dwa jajeczka lub wsypać inne cukierki. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2223

posiekanych orzechów włoskich lub migdałów (u mnie pół na pół) 1/4 szklanki wódki lub Spirytusu Ponadto: 400 g herbatników (u mnie pełnoziarniste z Krakusa) Do średniego garnka wsypać cukierki, zalać 500 ml mleka, podgrzewając rozpuścić. Mleko kukułkowe zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić proszki budyniowe. Na gotujące się mleko kukułkowe powoli wlewać mleko z proszkiem budyniowym cały czas mieszając. Doprowadzić(...)wylać polewę, wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce przez 30 min. Smacznego! Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła 200 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów (u mnie pół

moj przepis na
Babeczki owieczki. 148

więcej)   Dodatkowo; 2 torebki pianek marshmallow ( ok 30 dag razem) lukier plastyczny do zrobienia głów owieczkom (żółty) można je zrobić także z większych żółtych cukierków cukierki dekoracyjne do zrobienia oczu i ust lub płynna czekolada Przygotowanie; Mąkę przesiać z proszkiem, sodą i kakao, dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce połączyć mokre składniki. Zawartość obu misek(...)dodać serki i mleko w proszku. Miksować do połączenia składników. Z lukru plastycznego uformować głowy i uszy owieczek. Jeśli lukier mamy biały należy go zabarwic zółtym barwnikiem spożywczym. Z cukierków zrobić oczy i buzie. Pianki pociąć nożyczkami na małe kawałeczki z których zrobimy futerko. Im mniejsze kawałki tym lepiej, przy dużych kawałkach zabraknie pianek. Każdą babeczkę posmarować kremem, przykleić

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto a'la Kukułka 117

Składniki: (forma 20x30) ciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju masa kukułkowa:  200 g cukierków kukułek 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki wody 1 szklanka mleka 3/4 kostki masła 3 łyżki wiśniówki 10 szt biszkoptów okrągłych 200 ml zaparzonej kawy 3 łyżki wódki lub wiśniówki masa(...)Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Dzielimy na 2 części, jedną większą, drugą mniejszą. masa kukułkowa: Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukierki kukułki. Budyń rozrabiamy w wodzie,wlewamy do gotującego się  mleka z dokładnie rozpuszczonymi cukierkami . Ugotowany budyń łączymy z wiśniówką i odstawiamy do ostudzenia.  Całkowicie ostudzony budyń

Bon appetit mon amie
Keks z lukrem królewskim i czekoladkami 131

mąki 4 jajka 170g margaryny 150g cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 500g bakalii na lukier królewski 2 białka 1,5 szklanki cukru pudru do dekoracji czekoladowe cukierki sprzedawane na wagę np. snickers, twix, mars itp. podzielone na mniejsze kawałki Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, nadal ubijając dodawać kolejno 4 żółtka(...)stopni C przez 45-55 minut. Białko ucieramy z cukrem pudrem, przy pomocy miksera lub trzepaczki, tak przygotowany lukier królewski wylewamy na wcześniej ostudzone ciasta, dekorujemy kawałkami czekoladowych cukierków

Moja smaczna kuchnia
Kukułkówka 516

Pyszny i prosty likier (nalewka), który świetnie smakuje i efektownie wygląda, lecz zapewniam, że posiada niepozorną moc. 500 ml białej wódki 40% 40 dag cukierków "kukułek" Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką. Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością. Odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie (choć nie obowiązkowo) miksturą zamieszać (cukierki

Di gotuje
kolorowe pączki z dziurką 151

szklanka mleka ciepłego 3 żółtka 1/3 szklanki cukru 60 g masła 1/2 łyżeczki soli kieliszek spirytusu litr oleju lub smalcu do dekoracji: białko ok. szklanki cukru kolorowe barwniki kolorowe cukierki Mąkę przesiać. Drożdże pokruszyć, wymieszać z łyżką mąki, cukru i odrobiną mleka. Odstawić na kwadrans. Wlać do mąki, dodać żółtka, cukier, resztę mleka, sól i spirytus. Wyrabiać dolewając powoli(...)kolor. Wyjmować na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.  Białko utrzeć z cukrem pudrem, podzielić na trzy części. Do każdej dodać barwnik. Lukrować pączki pędzelkiem i posypać cukierkami. Odstawić aby lukier zastygł.  źródło przepisu- oponki drożdżowe Doroty z moimi zmianami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kukułka 168

Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na krem kukułkowy: 500 ml śmietanki kremówki  200 g cukierków kukułek 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka na warstwę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 250 g biszkoptów 4 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)umieścić w misce, zalać gorącą ale nie wrzącą kawą i rozpuścić. Dodać biszkopty i wódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową.  Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane cukierki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowy likier kukułkowy 4104

litr likieru: 40 dkg kukułek pół litra mleka skondensowanego niesłodzonego 1 szklanka wody przegotowanej 1 szklanka spirytusu Cukierki wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem skondensowanym, na małym ogniu rozpuszczamy cukierki w mleku, często mieszając (tak aby cukierki nie przywarły do dna). Studzimy. Następnie spirytus wymieszać intensywnie z zimną przegotowaną wodą i połączyć z rozpuszczonymi kukułkami. Przelewamy do butelek

Pelusiowa Kuchnia
Pyszny likier kukułkowy. Likier z kukułek 207

popularnych "kukułek". Kilka dni temu natknęłam się na ten przepis tutaj.  Chodził za mną i chodził i w końcu ja poszłam do sklepu i zakupiłam te pyszne cukierki i zrobiłam cały litr !! tylko dla siebie(...)Polecam bardzo! W smaku przypomina mi angielski Beileys. Na wieczorne, babskie pogaduchy- pychota ...Na zdrówko;) Składniki: 300 ml czystej wódki puszka mleka skondensowanego słodzonego 250 ml wody 30 dkg cukierków "kukułki" Cukierki razem z wodą zagotować i ciągle mieszając trzymać na wolnym ogniu aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, dodać mleko z puszki, wymieszać i odstawić

Maślane ciasteczko
Sernik truskawkowy na cukierkowym spodzie 169

domku, bo zbyt gorąco by w nim siedzieć :) Miłej niedzieli Kochani! Składniki: Na tortownicę o śr 28cm Spód: 1 paczka herbatników maślanych (250g) 10 dkg fistaszków niesolonych 35 dkg cukierków w czekoladzie z miękkim nadzieniem (na wzór Michaszków) 125 ml śmietanki 30% Masa serowa: 125 ml śmietanki 30% 4 kopiaste łyżki cukru pudru 50 dkg sera twarogowego podwójnie zmielonego(...)opakowanie bitej śmietany śnieżki ok 125ml mleka Sposób przygotowania: 1. Spód: Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki, ale nie na miał. Śmietankę zagotowujemy i zalewamy nią podzielone na mniejsze kawałki cukierki. Odstawiamy i mieszamy po ok 2 minutach do rozpuszczenia. Do masy dodajemy herbatniki oraz połówki fistaszków. Mieszamy i wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Boki tortownicy wyłożyć

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania