cukierki - 1000 przepisów (strona:3/67)

Tort z m&ms'ow 290

wysokiego naczynia. Ubijemy przy pomocy miksera do uzyskania sztywnej piany, pod koniec dodajemy cukier puder. Do tak powstałem masy wrzucamy pokrojone w drobna kostkę brzoskwinie. Krok 5 – klej do cukierków  W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego. Odstawiamy do ostygnięcia, jednakże musi pozostać wciąż płynna. Krok 6 – składanie Na tacy układamy 1 kawałek ciasta, nasączamy ponczem(...)malinową i wykładamy ½ masy. Na nią kolejny kawałek ciasta – poncz – frużelina – masa – ciasto. Powstałą bazę należy lekko docisnąć. Każdy wafelek z osobna należy posmarować z jednej strony „klejem do cukierków” i przyklejać   do brzegów ciasta. Przy końcu pozostawić szparę na szerokość 5-6 wafelków. 3 długie wykałaczki skleić czekoladą i pojedynczo nanieść na nie cukierki ( pozostawiając

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
TORCIK O SMAKU CUKIERKÓW LODOWYCH ICE 149

Jedliście cukierki lodowe? Ten torcik ma w sobie krem, który dokładnie smakuje jak te cukierki !  Pycha...te cukierki to smak dzieciństwa. Bardzo je lubiłam i lubię do teraz, dlatego użyłam je do zrobienia pysznego kremu.  Aby torcik miał mniej kalorii użyłam do ciasta mąki pełnoziarnistej, która sprawdziła się na 100 %.  Wierzch ciasta to rubinowa(...)Ciasto: mąka pełnoziarnista 3/4 szkl. cukier brązowy 1/2 szkl. olej 1 łyżka kakao 2 łyżki jaja 4 szt.  proszek do pieczenia 2 łyżeczki Krem cukierkowy: cukierki lodowe ice 1 op. ( 125 gram ) woda 1/2 szkl.  budyń waniliowy 1 op. cukier 2 łyżki masło 125 gram  mleko 2 szkl.  Warstwa różowa: śmietana kremówka

Kuchnia Paulettes
Likier z cukierków raczków 282

wypić butelkę bez najmniejszego problemu.       Zanim przejdziecie do dalszej części polecamy zapoznać się z tym wpisem. Znajdziecie tutaj wszystko, co powinniście wiedzieć o nalewkach. 360 g cukierków raczków 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 320 ml wody 270 ml (czyli około 215 g) spirytusu Cukierki wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Stawiamy na kuchence i bardzo(...)lekko podgrzewamy. Nie chodzi o to żeby zagotować, po prostu w ciepłej wodzie cukierki się szybciej rozpuszczą. Stale mieszamy aż do rozpuszczenia cukierków. To bardzo mozolne zajęcie, może potrwać nawet z godzinę. Ale jeśli już będziemy mieli to za sobą to właściwie będzie koniec pracy. Po rozpuszczeniu cukierków czekamy aż masa nieco przestygnie, dolewamy mleko i spirytus

Marder&Marder Manufacture
Sernik krówkowy 195

minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie 200 g śmietany 36%  200 g cukierków krówek (najlepiej kruchych) 100 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy (bez cukru) 4 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Krówki pokroić na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepać, dodać(...)wolnych obrotach miksera. Wsypać mąkę, wymieszać. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Część masy serowej wlać do tortownicy, posypać równomiernie pokrojonymi krówkami, zalać resztą masy, posypać resztą cukierków. Delikatnie powciskać krówki tak by nie wystawały ponad masę serową. Wygładzić wierzch łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec ok. 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki

maniapieczenia
Likier Kukułka 813

Likier Kukułka chyba najbardziej smakuje Paniom – jest słodki i wspaniale rozgrzewa. Idealny na domowe przyjęcia oraz Święta. Można używać także jako polewę do lodów. Likier Kukułka: 300 g cukierków kukułek 1 szklanka wody (250 ml) 1 szklanka spirytusu (250 ml) 350 – 400 ml skondensowanego mleka nie słodzonego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wodę(...)zagotowujemy w rondelku. Wrzucamy kukułki i mieszamy do czasu, aż cukierki się rozpuszczą. Musimy pilnować, aby cukierki nie przywarły do dna. Wlewamy mleko skondensowane i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Do zimnej masy dodajemy, bardzo cienkiem strumieniem spirytus, cały czas energicznie mieszając. Wlewamy do butelki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na całą

Poezja smaku
Nalewka z cukierków miętowych 474

przygotujecie ciekawą i intensywnie zieloną nalewkę. A jeśli wolicie bardziej tradycyjne smaki to TU znajdziecie przepis na nalewkę ze świeżej mięty.     Składniki: 1 l wódki 400 g cukierków miętowych (bez nadzienia)   Wykonanie: Cukierki lekko rozbić (ja polecam zrobić małą dziurkę w opakowaniu i rozbić cukierki tłuczkiem), przesypać do słoika i zalać wódką. Słoik Czytaj(...)dalej... Artykuł Nalewka z cukierków miętowych pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Smerfny tort o smaku lodowych cukierków! 207

pozostawić do całkowitego wychłodzenia. Masło rozbić mikserem i łyżka po łyżce wkręcać do niego wcześniej przygotowaną masę. Do części kremu można dodać odrobinkę barwnika. Pozostałe składniki: około 15 sztuk cukierków o smaku  lodowym 25 ml wody pianki w kształcie smerfów Do małego rondelka włożyć cukierki i wodę, podgrzać je i mieszać do rozpuszczenia. Wykonanie końcowe: Biszkopt przekroić(...)powstały 3 blaty. Każdy blat uprzednio nasączyć ponczem przygotowanym z cukierków i dopiero przełożyć warstwą kremu. Ścisnąć dobrze ciasto, posmarować cienko kremem tort z wierzchu i po bokach oraz ozdobić piankami. Przechowywać w lodówce i smacznego! :-) Ps. Ciasto jest tylko delikatnie miętowe, by nadać mu większy posmak, można dodać pokruszone cukierki także do kremu - bezpośrednio na początku

Poezja Smaków - blog kulinarny
Werther`s Original 186

Original,  cukierków z karmelowych nadzieniem. W 1903 r w miasteczku Werther uruchomiono Parową Fabrykę Słodyczy Werther. Dzięki pasji, zaangażowaniu i cierpliwości pracownika Gustava Nebel powstały podwójnie śmietankowe cukierki  Werther`s Original. Przez tyle lat mała fabryka przerodziła się w międzynarodową firmę ale pyszne cukierki zostały takie same i są sprzedawane w ponad 80 krajach(...)świata. Wielu z nas pamięta je z dzieciństwa a inni dopiero poznają. Do wspaniałych śmietankowych cukierków dołączyły nowe  Werther`s Original Creamy Filling, jest to połączenie śmietankowych cukierków z delikatnym rozpływającym się nadzieniem karmelowym. Zachwycą one wszystkich, dorosłych i dzieci, mnie już zachwyciły. Zachęcam również do zapoznania się z przewodnikiem po świecie  Werther`s Original

Kulinarne życie
Miodowe cukierki 204

Przygotowanie:  Do głębokiego garnka wlewamy śmietanę i miód oraz dodajemy masło. Wszystko gotujemy na dość dużym ogniu,  doprowadzi się do wrzenia, co jakiś czas mieszając tak aby cukierki nie wypłynęły z garnka. Gotujemy ok 5 minut w temperaturze 120 C, miód musi się karmelizować.  Mieszankę przelewamy do miski, studzimy i wstawiamy do lodówki(...)czasie masa cukierkowa jest dość zwarta  i możemy zacząć formowanie cukierków.  Tutaj mogą być ruloniki, kulki i co tylko chcecie. Ja zrulowałam cukierki i zakręciłam, a następnie pocięłam na małe kawałeczki. Cukierki przechowujcie w lodówce lub w zamrażarce aby nie straciły swojego kształtu.  Smacznego

Niezły Młynek
Zakupy w scrummy 192

życzenie córki. Są to ekstremalnie kwaśne cukierki Toxic Waste . Jak wiadomo dzieciaki lubią ekstremalne i kwaśne słodycze a w tym przypadku potwierdziło się to na 100 %. Tak kwaśnych cukierków do tej pory nie jadła. Spożycie tych cukierków wywołuje skrajny ślinotok w buzi. Bezcenny jest widok twarzy na której pojawiają się miny przy spożywaniu tych cukierków. Cukierki są w pięciu smakach

Ala piecze i gotuje
sernik "śliwka w czekoladzie" 250

bardzo, że musiałam (!!!) upiec go drugi raz :) Baaardzo polecam Wam ten przepis! SERNIK ŚLIWKA W CZEKOLADZIE źródło przepisu: White Plate (z drobnymi modyfikacjami) // tortownica o śr. 22cm ~200g cukierków śliwka w czekoladzie (chcąc nie chcąc muszę zaznaczyć, że Nałęczowskie najlepsze :)) ~100g masła ~50g brązowego cukru (w oryginale 100g) ~100g mąki pszennej ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~jajko ~szczypta soli(...)Cukierki (wcześniej je posiekać), masło i cukier przełożyć do garnuszka i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawić na ok. 10-15 minut i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, jajko i dokładnie wymieszać. Masa powinna być gęsta i lśniąca, przełożyć ją do tortownicy o śr. 22cm, wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika uprzednio rozgrzanego

chili & sugar
Lizaki na Dzień Dziecka i nie tylko 141

wykonanie jest banalnie proste. Układanie cukierków i kolorowych draży oraz oczekiwanie na efekt końcowy może być ciekawą zabawą.  Do przygotowania jednego lizaka potrzebujemy: ok. 7 kolorowych cukierków typu landrynki,  dodatkowo kolorowe draże, groszki itp. patyk - taki od szaszłyków Na metalową lub szklaną żaroodporną tackę lub płaską miskę układamy cukierki blisko siebie. Tacka musi być(...)tyle duża, aby potem zmieścił się tam jeszcze patyk w pozycji leżącej.  Naczynie z cukierkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni i ogrzewamy do rozpuszczenia i rozlania się cukierków, potrwa to ok. 10-15 minut. Następnie lizaka wyjmujemy z piekarnika, póki jest gorący zanurzamy w nim patyk i układamy kolorowe groszki (tutaj można zaangażować dzieci

Jadło i czytadło
LODY lodowe 163

Pogoda sprzyja... Pora na lody :)Co powiecie na smak lodowy ? Lodowy - cukierkowy :) LODY lodowe - przepisSkładniki:200g śmietanki kremwowej12-15 cukierków lodowych - ja użyłam cukierków firmy Bulik3 łyżki jogurtu naturalnego Śmietankę przelać do garnka, wrzucić cukierki i podgrzewać mieszając, aż cukierki się rozpuszczą.Ostudzić i schłodzić w lodówce.Zimną śmietankę ubić, dodać jogurt - wymieszać.Wstawić(...)zamrażalnika na min. 5 godz. Co 1,5 godz. można lody przemieszać. Takich cukierków użyłam w przepisie.Lubię ten smak - polecam, gdy najdzie ochota na coś słodkiego :)  Smacznego

kolorowotorcikowo
Tort jabłkowy z krówkami 380

szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej MASA JABŁKOWA: 1,2 kg jabłek (waga po obraniu) 1 szklanka wody 2 galaretki wiśniowe MASA Z KRÓWEK: 200g cukierków krówek 2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka kakao Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić białka od żółtek. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną(...)ognia i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Wyłożyć połowę masy na pierwszy krążek biszkoptu i przykryć drugim. Krówki podgrzewać na małym ogniu razem ze szklanką kremówki. Często mieszając rozpuścić cukierki i dodać kakao (rozprowadziłam w niewielkiej ilości kremówki). Odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość. Pozostałą kremówkę ubić i delikatnie wmieszać w masę krówkową. Ok pół szklanki z tej masy odlać

https:KKuchniaMniam
Kampania testująca Werther’s Original Soft Caramels 175

Dzień dobry! Tym razem dzięki Rekomenduj.to mam przyjemność testować miękkie cukierki karmelowe  Werther’s Origina l. Kolejna słodka kampania wpada w moje ręce, z której chyba najbardziej cieszy się Pan Ł. Pewnie już na moim Insta zauważyliście że od kilku dni zajadamy Werther's-y ale nasz kilku dniowy wyjazd opóźnił rozpoczęcie w pełni kampanii(...)opakowań Werther’s Original – Soft Caramels 48 g,w formie batonów;) List do ambasadora Przewodnik projektu i ulotki dla rozmówców  Werther’s Original Soft Caramels to miękkie, karmelowe cukierki. Cukierki są przepyszne!  Są bardzo miękkie i delikatne, chociaż dla nas trochę za miękkie!  Smak tych cukierków pamiętam jako smak z dzieciństwa. Lecz wtedy były

Życie zaczyna się w kuchni
Kukułkówka - likier z kukułek 323

posiada niepozorną moc. I kto z Was będzie robił? A tu macie przepis na nalewkę z cukierków fistaszkowych - klik .   500 ml białej wódki 40% 40 dag cukierków "kukułek" Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką. Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością, a następnie odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie (choć(...)obowiązkowo) miksturą zamieszać (cukierki całkowicie muszą się rozpuścić). Teraz test cierpliwości - jak długo butla będzie stała w nienaruszonym stanie?  Im dłużej tym lepiej. Kilkuletnia kukułkówka smakuje wyśmienicie, nie czuć w niej alkoholu, a z nóg ścina dość szybko. Tylko kto da radę tyle czekać przy takich pysznościach w butelce?   Poprzednie wersje

Di gotuje
Likier kukułkowy 151

likier kukułkowy. Trudno się od niego oderwać! Łatwy i dość szybki do wykonania, polecam więc na rozgrzanie w jesienne, długie wieczory. Składniki: • 500 g cukierków kukułek • 500 ml wódki Wykonanie: • Cukierki włożyć do mocnej torby foliowej i utłuc tłuczkiem do mięsa, po czym przełożyć do słoika. • Zalać wódką(...)odstawić na 2 tygodnie, często w trakcie potrząsając słoikiem. • Po tym czasie cukierki całkowicie się rozpuszczą

To co kocham
Sernik na zimno z Schoko Bons 2648

mascarpone 100 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka Cukru z prawdziwą wanilią (marka Kotanyi) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżeczek żelatyny + 40 ml wody 125 g cukierków Schoko Bons 30 g ciemnej czekolady 100 ml śmietany kremówki wykonanie: Ciasteczka Oreo zmiksować, roztopić masło. Składniki połączyć. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć ciasteczka, dokładnie ugniatając(...)ponownie dokładnie wymieszać. Jeżeli nie zrobiły się grudki wlać żelatynę do masy serowej i szybko zmiksować. Ubić śmietanę kremówkę na sztywną masę. Delikatnie dodać do masy serowej mieszając szpatułką. Cukierki pokroić w ćwiartki, zostawiając 3-4 do dekoracji. Zmieszać z masą serową. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód, włożyć na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę. Kremówkę podgrzać

Ania i Marcin gotują
Roladki schabowe z szynką parmeńska ,mozzarella i koperkiem 179

ViolaPassion  Wspaniałe danie. Robiłam już podobne danie z piersi z kurczaka. Nazwa znów długa przepraszam. Nazwijmy tę potrawę inaczej.... "Schabowe cukierki" A dlaczego cukierki? Za chwilę  zobaczycie. Składniki: Schab poporcjowany i rozbity tłuczkiem posolic i po pieprzyc dwie roladki na jedną osobę. Możecie użyć pierś z kurczaka 2 kulki Mozzarelli Szynka parmeńska polecam Włoska "Prosciutto(...)Rozkładamy rozbity kawałek schabu ,smarujemy go mozzarella,posypujemy ziołami. Następnie wzdłuż kładziemy szynkę,posypujemy parmezanem i zawijamy. Zawinięte roladki musimy zawinąć ścisło w folię kuchenna tak jak byśmy zawijali cukierki i czynność powtarzamy z folia aluminiowa. Wstawiamy wodę na ogniu i umieszczamy nasze cukierki w garnku na pół godziny. Wyciągamy bardzo ostrożnie ponieważ folie są  i pozostawiamy

Viola cooks with passion
CIASTO MICHASZEK 210

budyń waniliowy, 2 łyżki kakao, 30 ml likieru czekoladowego, 5 herbatników maślanych, 1 kostka masła Pianka śmietankowa: 400 ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 8 cukierków Michaszki, Polewa: ½ op. czekolady mlecznej, ½ op. Czekolady gorzkiej 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych, paczka herbatników regionalnych blacky , herbata do nasączenia, liście czekoladowe(...)wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy budyń, następnie likier i kakao. Herbatniki drobno mielimy, dodajemy do masy, mieszamy. Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku. Cukierki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, mieszamy, następnie ostudzoną żelatynę a na końcu cukierki, mieszamy delikatnie łyżką Polewa: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli

słodki bratek
Likier/nalewka fistaszkowa 127

regularnie powtarzam co jakiś czas. (Jak mi "duszki" nie wypiją - nasączam nim/ą ciasta. Rewelacja!) Jego smak można modyfikować ilością cukierków. 500 ml białej wódki 40% 25 dag cukierków "fistaszkowych" Cukierki zmiksować na proszek (nie musi być idealnie) i zalać wódką. Zakręcić i potrząchać. Odstawić w widoczne miejsce, aby cukierki całkowicie się rozpuściły. Co jakiś czas

Di gotuje
JAGODOWA KOSTKA Z MICHAŁKAMI 167

Miałam zapas mrożonych jagód, więc postanowiłam je wykorzystać i zimą przypomnieć sobie smak lata. Ciasto cieszy swoim wyglądem i smakuje rewelacyjnie, dzięki dodaniu moich ulubionych cukierków "Białe Michałki". Nie jest zbyt skomplikowane w przygotowaniu, więc myślę, że każdy z Was  sobie poradzi. Zapewniam, że na jednej kostce ciasta się nie skończy. Oczywiście ciasto można przygotować w sezonie, kiedy(...)placki, nasączamy likierem. Krem jagodowy: żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Serek miksujemy z jagodami, następnie dodajemy wystudzoną żelatynę. Wylewamy na ciasto, przykrywamy 2 plackiem Krem michałkowy: cukierki rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietankę, dodajemy cukier, usztywniacz i mascarpone. na końcu dodajemy cukierki, delikatnie mieszamy. Kremem smarujemy ciasto. Wierzch posypujemy czekoladą i rozdrobnionymi cukierkami

słodki bratek
Ciasto kukułka 145

Bardzo lubię nalewkę z cukierków kukułek, dlatego z dużą dozą ciekawości robiłam to ciasto.  Już na etapie przygotowania nie oparłam się pokusie i zniknęło kilka cukierków. Smak kukułek trochę znika w masie budyniowej, dlatego dodałam nieco więcej wiśniówki. Niestety przez ten dodatek to ciasto tylko dla dorosłych ;) CIASTO KUKUŁKA Składniki:  (na formę 20x25cm) 400 g cukierków(...)szklanki mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w nim kukułki.  W pozostałych 2 szklankach zimnego mleka rozrabiamy budyń i cukier, które następnie wlewamy do gotującego się mleka z rozpuszczonymi całkowicie cukierkami. Gotujemy masę do momentu aż zgęstnieje. Ugotowany budyń przekładamy do miski, którą przykrywamy folią spożywczą, aby na budyniu nie zrobił się kożuch. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy na puszystą

Bon appetit mon amie
Domowy likier kukułka 166

też idealny do polania lodów. Ja bardzo lubię dodać odrobinę likieru do kawy. Domowy likier kukułka Czas przygotowania: 60 minut + siedem dni Składniki: 200 ml mleka 200 g cukierków kukułek 150 ml spirytusu Wykonanie: Cukierki wysupłujemy z papierków, oczywiście starając się nie podjadać przy okazji, wrzucamy do garnuszka o grubym dnie. Wlewamy mleko i gotujemy na małym(...)ogniu, raz na jakiś czas mieszając, aż cukierki całkowicie się rozpuszczą. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy spirytus, cały czas mieszając. Przelewamy do stoika, zakręcamy i odstawiamy ma 7 dni w ciemne chłodnie miejsce. Raz dziennie potrząsamy słoikiem, aby wymieszać likier

Kulinarne przygody Gatity
Likier KUKUŁKA 634

kolejną, mocniejszą propozycję :) Pyszny, słodki likier przygotowany z popularnych cukierków "kukułek", wódki i zagęszczonego mleka. Mega prosty do przygotowania. Idealny na babskie wieczory ;) Składniki: 300 g cukierków kukułek 500 ml wódki 250-400 ml zagęszczonego mleka niesłodzonego (w zależności od tego, jak mocny likier chcemy uzyskać) Przygotowanie: W dużym słoju umieścić posiekane cukierki, zalać wódką i odstawić(...)cukierki się rozpuszczą (co jakiś czas potrząsnąć słojem). Gdy kukułki całkowicie się rozpuszczą dolać mleko zagęszczone (dolałam 250 ml) , wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić na 2 dni, żeby likier się przegryzł

Domowa Cookierenka Agi
ciasto truflowe 171

blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)pieczenia i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Ciasto przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.  Cukierki pokroić bardzo drobno. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na końcu wmieszać cukierki. Masę podzielić na dwie części i przełożyć biszkopt. Wierzch posypać posiekaną czekoladą. Odstawić do schłodzenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
,,Pistacjowo- żurawinowa kraina rozkoszy dla podniebienia” 102

musisz biec do cukierni…. Składniki: 6 sztuk czekolady (3x biała i 3x mleczna) Silikonowa foremka o dowolnych kształtach Silikonowy pędzelek 200 g pistacji 30 g pokrojonej żurawiny 5 cukierków z galaretką Dowolne owoce Wykonanie: Domowe specjalności proponuje w kilku wersjach. Czekoladki zrobiłam na bazie mlecznej i białej czekolady niektóre z nadzieniem pistacjowo- żurawinowym, z cukierkami oraz z owocami(...)Wystarczy troszkę pokombinować i zaszaleć z różnymi smakami aby uzyskać rozmaite czekoladki. Do jednych foremek dodajemy nadzienie mleczne wymieszane z pistacjami i żurawiną. Drugie foremki zalewamy musem czekoladowym z cukierkami a kolejne wypełniamy dowolnymi owocami w moim przypadku były to banany. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Krótszy czas oczekiwania na gotowe czekoladki będą po włożeniu

Podróż w kulinaria
Kukułka – ciasto bez pieczenia 148

Cukierki kukułki są smakiem mojego dzieciństwa. Przedstawiam dziś przepis na ekspresowe ciastko z masą kukułkową. Pychota  Składniki: 25 dag herbatników 20 dag orzechów włoskich 30 dag cukierków kukułek 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe 1 kostka masła Wykonanie: ½ mleka gotujemy z cukierkami do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie i mieszamy bardzo

Tradycyjna Kuchnia
Cukierki krówki dla cierpliwych 171

mieszanie, mieszanie. Jednak efekt końcowy jest chyba wart fatygi, mimo że z podanych składników wychodzi mało cukierków ;) sami oceńcie! ;) Składniki (na około 150g-200 gotowego produktu, jakieś 12 cukierków): 1 litr mleka 3,2% (najlepiej jeśli macie dostęp do pełnotłustego mleka prosto od krówki:)) opcjonalnie ksylitol lub inne słodzidło do dosłodzenia (dla mnie mleko samo w sobie jest(...)jakiś czas mieszamy i sprawdzamy czy spód się nie przypala, mi zeszły jakieś 2 godziny (moja mama stwierdziła, że gdybyśmy nie miały stałej opłaty za gaz po przygotowaniu tych cukierków poszłybyśmy z torbami;p) kiedy masa zacznie porządnie gęstnieć mieszamy cały czas, bo zacznie mocno przywierać gdy konsystencją będzie przypominać budyń próbujemy i ewentualnie dosładzamy przekładamy powstałą masę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto mocno czekoladowe z cukierkami Snickers 184

masła 1 cukier waniliowy 200 g cukru  4 żółtka 200 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej  30 g gorzkiego kakao 3 płaskie łyżeczki proszku  7 cukierków Snickers  4 łyżki mleka Polewa : 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 6 łyżek śmietanki kremówki   1 łyżka żelatyny(...)szklanka porzeczek Wykonanie ciasta : Cukierki pokroić na kawałki Czekoladę drobno posiekać . Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem , mąką ziemniaczaną i kakao dodawać porcjami na przemian z mlekiem .  Następnie dodać  ubitą pianę i delikatnie wymieszać , na końcu dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Kawowe Jajka 136

szybki w przygotowaniu deser. Nie tylko ładnie wygląda ale i dobrze smakuje. Do dekoracji wykorzystałam kokos i cukierki dekoracyjne. Zdecydowanie lepiej lepi się do tak zrobionych słodyczy kokos, cukierki nie chcą się dobrze trzymać. Do dekoracji można wykorzystać również kolorowy kokos. Składniki: 200 g herbatników ½ szklanki cukru pudru 100 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki(...)mleka wiórki kokosowe i/lub kolorowe cukierki Wykonanie: Herbatniki przełożyć do foliowego worka i dokładnie skruszyć np. wałkiem. Podczas kruszenia herbatników mogą one poszarpać worek. Masło zmiksować z cukrem. Kawę rozpuścić w mleku. Do masła dodać herbatniki i rozpuszczoną kawę, zmiksować. Uformować niewielkie jajka i obtoczyć w kokosie lub cukierkach. tak przygotowane słodycze przechowywać w lodówce

Mama Gotuje
Wódka lodowa + film 123

litra spirytusu 2 opakowania cukierków o smaku lodowym ( po 150 g ) 0,5 litra wody przepis Do garnka wlewamy wodę, dodajemy do niej cukierki i cały czas mieszamy aż cukierki całkowicie się rozpuszczą, następnie całość studzimy . Do przestudzonej wody z cukierkami wlewamy spirytus , po czym  rozlewamy do butelek. Odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce

Smakowite Dania
Tort Kukułka 377

proszku (nie granulowanej) Warstwa biszkoptowa: podłużne biszkopty 1/3 szklanki świeżo zaparzonej mocnej kawy rozpuszczalnej 3 łyżki whisky, rumu lub wódki Krem Kukułka: 300 ml śmietany kremówki 36% 120 g cukierków ‘Kukułki’ (1 opakowanie) 1,5 łyżeczki żelatyny (6 g) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Uwaga: Oba kremy trzeba przygotować dzień wcześniej - powinny spędzić(...)masa. Studzimy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na całą noc (co najmniej 12 h). Krem kukułka: Śmietanę wlewamy do rondelka, dodajemy kukułki i podgrzewamy na małym ogniu, aż cukierki się rozpuszczą i powstanie gładka masa (jeśli w kremówce pozostaną resztki ciągnących się cukierków, przecieramy przez sitko i mieszamy). Studzimy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na całą

Poezja smaku
Babka z polewą z kukułek 261

Polewa kukułkowa fajnie się z nią komponowała.   Przepis:1/2 szklanki jogurtu naturalnego1/2 szkl cukru1/3 szkl oliwy z oliwek2 jaja1 i 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaPolewa:300g cukierków kukułek100ml śmietanki 30%1 łyżka spirytusu (lub likieru(...)śmietankowego)Formę na małą babkę wysmarować tłuszczem. Piekarnik nagrzać do 180st. Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą. Przełożyć do foremki i piec ok 35min.Do rondelka wlać śmietankę i wrzucić cukierki (można zostawić 3-4 szt do dekoracji). Na małym ogniu podgrzewać aż cukierki się rozpuszczą. Dodać spirytus. Polać babkę polewą, posypać pokruszonymi cukierkami i odstawić by stężała

happycreatiff.blogspot.com
Deser z "Schoko Bons" 387

łyżeczki proszku do pieczenia   10 cukierków Kinder Schoko Bons   2 łyżki mleka      kilka orzechów laskowych (posiekanych)      6 cukierków Schoko Bons (do dekoracji)   50 g czekolady mlecznej   3 łyżki mlekaDeser z "Schoko Bons" - Sposób przygotowania:Mleko zagotować z cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią(...)koniecznie) przez ok. 5 minut. Schoko Bons pokroić na kawałki i w kąpieli wodnej roztopić wraz z 3 łyżkami mleka. Po pucharków wlewamy na zmianę: kaszkę, rozpuszczone cukierki, kaszkę itd.Górę deseru polewamy czekoladą rozpuszczoną z 3 łyżkami mleka. Przyozdabiamy cukierkami (przeciętymi na pół) i całość posypujemy siekanymi orzechami laskowymi.źródło inspiracji: przepis Luny z mojegotowanie.pl

Słodka Strona
Szyszki z Ryżu Preparowanego (Dmuchanego) 2892

toffi, karmel, cukierki krówki, masę kajmakową itp. z pewnością pokocha "szyszki" i poczuje, że zostały one stworzonego właśnie dla Niego.Szyszki z Ryżu Preparowanego (Dmuchanego) - Składniki:250 g cukierków krówek250 g cukierków irysy125 g margaryny Kasia150 g ryżu preparowanego (dmuchanego)2 łyżki kakao (opcjonalnie)Szyszki z Ryżu Preparowanego (Dmuchanego) - Sposób przygotowania:Krówki i Irysy rozpuszczamy(...)chcemy otrzymać kakaowe szyszki dodajemy 2 łyżki kakao (możemy również powstałą masę podzielić na dwie części i tylko do jednej z nich dodać ok. łyżkę kakao).Do całkowicie rozpuszczonych cukierków wsypujemy ryż preparowany, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy starając się aby karmel pokrył każde ziarenko ryżu. Na folie aluminiową wykładamy porcje po ok. 1 czubatej łyżce

Słodka Strona
Magic Kiss 172

kolejny rodzaj cukierków, które dostałam do testów od Fabryki Cukierków Pszczółka. Dzięki nim , poznałam prawdziwe znaczenie powiedzenia „niebo w gębie”. Słodycze są firmowane hasłem „Wyprodukowane z pasją”, co jest gwarancją zaangażowania i troski jaką lubelscy cukiernicy wkładaja w proces tworzenia cukierków. Firma produkuje słodycze w oparciu o własne, sprawdzone od lat, niepowtarzalne receptury, łącząc tradycję ze zmieniającymi(...)się preferencjami smakowymi klientów. Tym, co od wielu lat wyróżnia ich na rynku jest doskonały smak cukierków. Uzyskują go dzięki stosowaniu wyłącznie najlepszych składników takich jak naturalne soki, doskonała czekolada i prawdziwy miód. Logo „Pszczółki” jest symbolem najwyższej jakości produktów. Poza zapleczem technologicznym, firma przywiązuje ogromną wagę  do kwestii zasobów ludzkich, zatrudnijąc specjalistów, których wysoki poziom kwalifikacji gwarantuje

Z Kuchni Do Kuchni