dodatkiem jest woda. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G suchego produktu (kotletów sojowych) Wartość energetyczna 1305 kJ /309 kcal Białko 45,0 g Węglowodany 21,7 g w tym cukry 11,4g Tłuszcz 1,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g Błonnik pokarmowy 16,7g Sód
Emcia Pichciwykonaniu:) Zresztą sami się przekonajcie! Tym razem proponuję orzeźwiające lody o smaku miętowo-czekoladowym... Składniki: szklanka śmietanki 30%, 1/2 szklanki mleka, 3 żółtka, 1/3 szklanki cukru, szczypta soli, 50g mlecznej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady, szczypta zielonego barwnika spożywczego, kilka kropel miętowych (np. Herbapol). Wykonanie Śmietankę ubić na sztywno, dodać mleko
Z miłości do słodkościrazem z borówką amerykańską, która jest bardzo smaczna i świetnie się sprawdza w pierogach. Borówka jest słodsza od jagody więc do środka dodajemy mniej cukru. Przepis na ciasto na pierogi znajdziecie tutaj . Post Pierogi z borówkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujechwilę. Dodajemy pomidory, doprawiamy przyprawami (sól, świeżo zmielony pieprz, oregano i chili) i smażymy przez około 4 minuty. Jeśli pomidory wydają się nam kwaśne w smaku możemy dodać szczyptę cukru. W pulpie pomidorowej łyżką robimy dwa wgłębienia, w które wbijamy jajka, przykrywamy naczynie pokrywką i gotujemy przez około 3 minuty, do momentu, aż białko się zetnie. Danie posypujemy bazylią, której
Blondynka Gotujesłodkiej skorupce serwując słodką, bezowo-miętową przekąskę. Jeśli macie zapasy ogrodowej mięty zachęcam do spróbowania:) Wystarczą Ci zaledwie: 2 garście świeżych liści mięty 2 białka jajka 1/3 szklanki cukru pudru Białka ubij na sztywno, dodaj cukier puder i ubijaj jeszcze kilka minut. Umyte liście mięty zamocz w pianie, rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w nagrzanym
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCzas przygotowania: 20 minut Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 3 łyżki oleju 100g prażonych, grubo posiekanych orzeszków ziemnych 2 awokado na sos 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki octu z wina 4 łyżki oleju 3 łyżki drobno posiekanych ziół (szczypiorek, koperek) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kurczaka opłukać, polać cytryną, oprószyć
Gorący kąsekgałązki koperku i natki pietruszki Sos: 1/2 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Marchew obrać, razem z cukinią zetrzeć
Czerwień i błękitmiodem, oprócz suszonych owoców, które dodaje na sam koniec pieczenia. Nie ma nic lepszego niż domowe musli, te sprzedawane w sklepach są napakowane duuużą ilością cukru z małą ilością bakalii. Idealna na śniadanie z dodatkiem jogurtu lub mleka. Robię ją bardzo często bo smakuje naprawdę bardzo znakomicie. Zachęcam do zrobienia. Post Granola
Marta Gotujesprawdza w te dni gdy żar leje się z nieba i zupełnie nic się nie chce, a jeść trzeba. Można co prawda posilać się lodami czy owocami, ale nadmiar cukru nie jest wskazany. Za to porcja świeżych i zdrowych warzyw jak najbardziej. Zapraszam zatem na taboule, w 100% warzywne. Korzystajmy z tego, że na straganach królują świeże i lokalne warzywa
Przysmaki Karolkizielonej pasty curry 200 ml bulionu kurczakowego puszka mleka kokosowego 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego sok z połowy limetki 4 liście kafir lime- cytrynowe 1 łyżeczka cukru brązowego Wykonanie: Na rozgrzanym oleju w woku lub patelni dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i wyciśnięty czosnek- smażymy 2 min. Dodajemy pastę curry, bulion z kurczaka, liście cytrynowe(...)kokosowe. Gdy zacznie się gotować dodajemy piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę- trzymamy na małym ogniu około 15 min. Na koniec dodajemy sos rybny, sojowy, sok z limetki i cukier. Trzymamy na ogniu 2-3 min. Gotowe. Gotujemy ryż. Smacznego
Smaki Edytychciałam coś innego. U Doroty Świątkowskiej znalazłam to co chciałam Dżem Malinowy z Wanilią i cytryną! To jest to. Pyszny! Wart zachodu. Polecam! Składniki: 1 kg malin 2 szklanki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka pasty z wanilii Skworcu Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w woku i gotowałam na małym płomieniu przez 2 godziny. Uzyskałam kisielowatą konsystencję. Połowę
Blondynka Gotujeinnego. Wtedy wady stają się zaletami. Wiśnie mają dużo soku więc robiąc z nich dżemy czy konfitury trzeba albo zagęścić je czymś albo długo smażyć odparowując. Można użyć cukru ze środkami żelującymi, ale przecież jabłka i porzeczki zawierają naturalną pektynę więc można właśnie te owoce łączyć z wiśniami. Dżem wiśniowy ugotowany na soku jabłkowym ładnie zastygł co widać na zdjęciu
Smaczna Pyzałyżka sosu sojowego jasnego · 1 łyżka oleju sezamowego · 1 łyżeczka brązowego cukru Sos: · 2 łyżki sosu sojowego jasnego · 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
Mania Gotowaniaeczki proszku do pieczenia · 5 ł y ż ek kakao · 180 g cukru dark muscovado Sk ł adniki mokre: · 200 ml coca-coli · 3 jajka
Mania Gotowania